М’янма вела «інтенсивну» підготовку до знищення мусульман-рохінджа

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляється на сайті «Aljazeera» від 19.07.2018, «у доповіді, опублікованій бангкокською організацією по захисту прав людини «FortifyRights» у четвер, говориться, що М’янма вела «інтенсивну тат систематичну підготовку» для здійснення військових репресій проти мусульман-рохінджа у серпні 2017 року.

Згідно 122-сторінкової доповіді, принаймні 11 тис. солдатів із 27 батальйонів та 900 поліцейських та буддистів брали участь у вбивствах, насильстві та спаленні домів рохінджа, що вимусило 700 тис. мусульман бігти із штату Ракхайн (Аракан) на заході М’янми у Бангладеш.

У доповіді зазначається, що на протязі декількох місяців від початку операції військові та поліцейські обшукували дома рохінджа, конфісковуючи ножі і усе, що можна було використати у якості зброї; у той же час велось навчання та озброєння мечами буддистів цього штату.

«Геноцид не стався спонтанно», — заявив виконавчий директор організації FortifyRights» Метью Сміт, вказавши, що «безкарність цих злочинів відкриє шлях для насильства та нападів у майбутньому».

«Світ не може стояти мовчки, коли бачить подібний геноцид, але це саме те, що відбувається зараз», — додав він.

«Ар-Рая»: ці жахливі факти, згадані у доповіді, є лише краплею у морі злочинів, скоєних режимом М’янми проти рохінджа — це ціла кампанія геноциду. Доказом тому є вбивства, спалення, виселення, відмова у медичному обслуговуванні, заборона чоловікам працювати, а жінкам — народжувати, а також позбавлення політичних прав.

Мусульмани-рохінджа наражаються на ці злочини та масові вбивства, тому що говорять: «Наш Господь — Аллах», — і тому, що правителі мусульман, близькі та далекі, відвернулись від них та відмовились від їх підтримки. Мусульмани-рохінджа ніколи не позбудуться від утискань буддистів, доки не буде відновлений Халіфат, у затишку якого вони жили з часів халіфа.


Огляд новин «Ар-Рая»
25.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню