Хадж та Ід аль-Адха закликають відновити нашу єдність

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Після руйнування Османського Халіфату положення мусульман змінилось. Вони втратили халіфа, який правив законами Ісламу, справедливо піклувався про їх справи та вів джихад в ім’я Аллаха.

Потім над мусульманами стали правити зрадники, усаджені невірним Заходом на шиї мусульман, щоб ті катували Умму. Через цих правителів Захід здійснює свої проекти по розграбуванню багатств та ресурсів мусульман, а також поширенню своїх ідей, концепцій та цінностей у мусульманських країнах.

На жаль, у такому положенні мусульмани перебувають після руйнування Халіфату замість того, щоб їх очолив амір, який об’єднає їх ряди та буде любити їх, а вони — його, буде молитися за них, а вони — за нього, який буде проповідувати їм та робити наставляння, як проповідував та наставляв Посланець Аллаха ﷺ на Арафаті у прощальному хаджі, як це робили халіфи, які зустрічались зі своїми валіями, розпитуючи їх про справи підданих та розпитуючи мусульман про валінів та амілів, щоб повернути право людям, якщо їх утискали, або піддати звіту своїх правителів, якщо вони припустилися помилки.

Хадж — один із обрядів, встановлених Аллахом, який збирає мусульман в одному місці, де відображається єдність мусульман — єдність обрядів, єдність почуттів, єдність мети, єдність положення, а також відсутність регіоналізму, расизму та родоплемінної прихильності. Їх релігія — одна, кибла — одна. Хадж зв’язує мирське життя з Майбутнім світом за допомогою покори та підкорення Всемогутньому  Аллаху, вдаючись до Нього одного у кожній справі та за допомогою покаяння перед Ним за усі гріхи.

Зустріч мільйонів мусульман, незважаючи на відмінність мазхабів, кольорів шкіри та етнічних груп і незважаючи на різноманітність їх територіальної та партійної приналежності, вимовляння в один голос: «Ось я перед тобою, о Аллах, немає у тебе співтовариша, ось я перед Тобою; воістину, хвала Тобі, і милість належить Тобі і володарювання, немає у Тебе співтовариша!» — усе це говорить про те, що Ісламська Умма єдина, виключаючи інші народи, мусульманських правителів та їх хазяїв на Заході.

Коліна невірних дрижать при виді натовпів паломників, які роблять обхід навколо однієї Кааби в одному напрямку і стоять в одному положенні. Тому вони та їх послідовники нанесли удар по важливості паломництва, позбавивши хадж його суті, сили та єдності у формі та змісті. Найважливішим та найпідступнішим було те, що вони об’єднали свої зусилля у війнах, змовах та підкупі совісті деяких зрадників. Так вони змогли покінчити Османським Халіфатом на початку минулого сторіччя і таким чином усунути силу маси паломників, коли вони здійснюють обряди паломництва або повертаються на свої землі. Після того, як мусульмани були одним суспільством, під одним стягом, під командуванням одного аміра, воли стали розсіяними натовпами, які зустрічаються в обрядах хаджу, розходяться після них та продовжують жити під правлінням своїх держав.

Сезон хаджу та Ід аль-Адха є свідченням нашої єдності як мусульман. Вони закликають відновити нашу єдність, об’єднати наші ряди та встановити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва та присягнути халіфу. Лише так ми станемо сильним згуртованим суспільством, яким править халіф, який живе згідно Книзі Аллаха, який веде джихад на шляху Аллаха для звільнення окупованих земель та поширення Ісламу як посланця світла та керівництва усьому людству.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
22.08.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню