Жителі та старійшини аль-Халіля виступили проти поширення розпусти з боку гріховної влади

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

«Палестинська асоціація планування та захисту родини та «Центр обслуговування молоді» об’явили про проведення 13 серпня 2018 року змішаного марафону між юнаками та дівчатами у віці 15-25 років у місті аль-Халіль.

«Давайте станемо частиною змінень, давайте почуємо та побіжимо до нашої свободи!», — говориться у заяві асоціації.

Одразу ж після поширення цієї новини старійшини аль-Халіля виступили з засудженням цього зла, щоб запобігти марафону. Проте організатори наполягали на проведенні марафону згідно заяві старійшин, у якій говорилось:

«Ми вирушили до офісу асоціації в аль-Халілі, виконуючи свій шаріатській обов’язок — наказуючи схвалене та засуджуючи заборонене, але виявили, що вони закрили двері, щоб ввести нас в оману. Після того, як вони переконались, що ми від’їжджаємо, вони відкрили двері, і одна людина із нашої делегації змогла поговорити з ними та донести нашу позицію проти проведення подібного марафону. Проте з їх боку виходили настирливість та погрози на тому підґрунті, що у них є дозвіл від поліції та губернатора».

Продовжуючи свої дії по запобіганню забороненого по Шаріату марафону, старійшини аль-Халіля звернулись до народу, щоб отримати від нього підтримку у запобіганні цього зла. У зверненні говорилось: «Ми продовжимо працювати над запобіганням марафону усіма нашими ресурсами і ми закликаємо чоловіків нашого міста, ревних до своєї релігії та честі, приєднатись до нас, щоб зупинити їх, виконавши свій обов’язок перед Аллахом».

У відповідь на заклик старійшин зібрались жителі аль-Халіля та знатні особи, щоб запобігти проведенню марафону, який закликаний стати першим у місті та покласти початок подібним заходам. Старійшини та люди, що прийшли разом з ними, буди зустрінуті службами безпеки Палестинської автономії, які були підготовлені у великих кількостях, щоб забезпечити проведення марафону. Так, влада виступила проти старійшин аль-Халіля та настирливо захищали гріх та зло. Потім служби безпеки почали подавляти протест, побиваючи людей дубинками, щоб провести марафон, який усе ж таки відбувся. Гріховний марафон почався під охороною служб безпеки, кількість яких у декілька разів перевищувала кількість учасників, і під опікою влади, яка об’явила війну Аллаху, Його Посланцю ﷺ та народу Палестини.

Всевишній Аллах говорить:

إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ

«Воістину, тим, які люблять щоб про віруючих поширювалась гидота, уготовані болісні страждання у цьому світі та в Останньому житті.. Аллах знає, а ви не знаєте.» (24:19)

 

Огляд новин «Ар-Рая»
22.08.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню