Переговори з окупантом — в інтересах самого окупанта, але ніяк не Умми

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляється на сайті «Al-QudsAl-Arabi» від 18.08.2018:

«Лідер «Талібану» Хайбатулла Ахундзада закликав Сполучені Штати провести переговори з його рухом, щоб «дійти до взаєморозуміння» і покласти край триваючій війні в Афганістані, повідомило у суботу афганське інформаційне агентство «KhaamaPress».

«Талібан» усе іще підтримує логіку взаєморозуміння та закликає США до переговорів замість застосування сили», — заявив Ахундзада. «Єдиний спосіб забезпечити повний та всеохоплюючий кінець триваючій війні — це покласти край окупації Афганістану», — додав лідер Талібану.

«Нинішній конфлікт пов’язаний з окупацією Афганістану Сполученими Штатами, і «Талібан» підкреслює необхідність прямих переговорів з Вашингтоном для припинення війни», — запевнив Хайбатулла Ахундзада.

Ми чуємо ці заяви, у той час як докладаються зусилля для початку мирних переговорів між талібами та афганським урядом. Проте «Талібан» неодноразово відмовлявся розпочинати переговори з афганським урядом та підкреслює необхідність прямих переговорів зі Сполученими Шатами».

«Ар-Рая»: таліби та войовничий народ Афганістану повинні знати, що американську окупація Афганістану вимагає звільнення та вигнання окупантів, а не ведення переговорів та діалогів з ними, тому що будь-який рів з окупантами не звільнить країну і не принесе ніякої користі Уммі. Навпаки, ці переговори лише кинуть їх до ніг ворогів, що окупували їх країну. «Талібан» повинен стерегтись пастки, у яку вже потрапили озброєні групи у Сирії та рухи опору у Палестині, які сіли на стіл переговорів з окупантом від імені Умми замість того, щоб виступити проти колонізатора. Таким чином, ми надаємо законності світським режимам у мусульманських країнах та продовжуємо життя колонізатора у наших землях. Будь-які переговори з окупантом, будь то прямі або опосередковані, є послугою окупації, а не інтересам Умми.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
22.08.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню