Брехня Помпео про те, що ОАЕ та Королівство Саудівської Аравії не представляють інтересів Ємену та його жителів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Держсекретар США Майк Помпео запевнив Конгрес, що уряди Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів — членів арабської коаліції — здійснюють усе можливе для зниження ризику завдання шкоди громадянському населенню та інфраструктурі під час військових дій в Ємені, що є ключовим чинником для забезпечення подальшої підтримки альянсу Америкою.

Заява Помпео вказує на своєрідне замішання, викликане підмоченою репутацією Америки через велику кількість ані у чому неповинних громадянських осіб, що стали жертвами масових вбивств американською зброєю та ракетами. Держсекретар, а також посадові особи із адміністрації США намагаються пом’якшити дискурс навколо жертв війни по його формі, обмежуючись риторикою про припинення війни.

Насправді ВПС США доручено ділитися розвідданими, робити матеріально-технічне забезпечення, заправляти літаки країн коаліції у повітрі та надавати спецзагони для визначення цілей на єменському кордоні. Усе це вказує на те, що Америка і країни коаліції Перської затоки ідуть пліч-о-пліч в єменському питанні.

Ствердження про стурбованість гуманітарною ситуацією у першу чергу скеровані на те, щоб убрати пряму відповідальність з Вашингтону і у той же час знайти виправдання агресії через ствердження Помпео щодо того, що уряди Саудівської Аравії та ОАЕ роблять усе можливе для зниження ризику завдання шкоди громадянському населенню та інфраструктурі внаслідок військових дій в Ємені. Варто відзначити, що нинішню адміністрацію США зазвичай не турбують подібні речі, але масштаби трагедії та нестримні масштаби агресії такі великі, що бентежать навіть цю адміністрацію.

Коаліційні злочини у своїй агресії проти Ємену не обмежуються військовими операціями. Вони перевищили свою агресію і в інших аспектах. Саудівські літаки знищили майже половину медичних закладів та інфраструктуру Ємену, що зробило непридатними 30 лікарень, клінік та медичних закладів,, а жителів Ємену уразили такі захворювання, як холера, дифтерія та багато інших. На додаток до цього трапилось руйнування багатьох аеропортів, електростанцій, доріг, мостів та шкіл, не говорячи вже про злочини у густонаселених  районах, де були вбиті тисячі дітей, жінок, молодих та літніх людей. Усе це позбавило тисяч учнів та студентів можливості продовжувати свою освіту.

До того ж у країні відсутня здатність виплачувати заробітні плати сотням тисяч службовців державних апаратів на протязі року. Звідси виникли недоїдання та загроза голоду мільйонам інших людей на додаток до гострого безробіття, викликаного звільненнями у приватному секторі тисяч робітників. Не говорячи вже про те, що компанії та підприємства приватного сектора стають мішенями авіаударів коаліції, а також не кажучи вже про припинення їх контрактів з урядовою стороною через нестачу імпорту та припинення експорту, особливо нафти та газу.

Капіталістична система, яка стверджує про так звані «права людини» та громадянський захист, суперечить сама собі. Це явне протиріччя між ствердженнями Помпео та крупними угодами щодо продажу різноманітного роду зброї країнам коаліції на чолі з Саудівською Аравією. Цією зброєю руйнується природа, дома та вбиваються люди. Та ж Великобританія провела з Саудівською Аравією угоду щодо купівлі озброєння та військової техніки у 2015 році на 3,3 мільярди фунтів стерлінгів (4 мільярди доларів). А президент США Дональд Трамп підписав контракт з Саудівською Аравією на суму 350 мільярдів доларів, що зробило її найбільшою угодою в історії людства. До того ж була підписана військова угода між Америкою та ОАЕ на суму 75 мільйонів доларів США.

Країни Перської затоки, включаючи Саудівську Аравію, знають план Америки по Ємену і те, що цей план може знищити регіон. І усе ж таки знаючи, що затівається проти населення, ці країни працюють у підтримку планів Америки і навіть реалізовують їх, оскільки є маріонетками, виконуючими повеління своїх господ. Подібно тому, як Саудівська Аравія є маріонеткою Америки та виконує її вказівки, ОАЕ, Катар та решта країн Перської затоки працюють над здійсненням плану Великобританії у противагу плану Америки.

Відсутність знань у величезної більшості жителів Ємену про те, що конфлікт в Ємені є міжнародним англо-американським політичним конфліктом з такими гравцями на арені, як Саудівська Аравія, ОАЕ та Іран, призвело до відсутності знань щодо правильного знаходження виходу із конфлікту. А також це призвело до того, що народ Ємену опинився втягнутим у нього заради мирських інтересів, або через тиск з однією із сторін конфлікту. Єменський народ з причини відсутності політичної свідомості прийняв на віру заяву держсекретаря США Помпео про те, що Саудівська Аравія та ОАЕ печуться про громадянських осіб в Ємені. Єменці не зрозуміли, що Саудія та Емірати є регіональними інструментами у міжнародному конфлікті за Ємен. Злочини проти народу Ємену у міжнародному конфлікті за Ємені. Злочини проти народу Ємену як і раніше тривають на додаток до злочинів Ірану.

Після провальних женевських зустрічей, де була відсутня делегація хоусітів, альянс на чолі з Саудівською Аравією підсилює авіаудари, особливо у провінції Ходейда, у межах підготовки до штурму сил Хаді. Америка дала зелене світло, щоб тим самим проучити хоусітів за їх відсутність на переговорах. При цьому хитрий та підступний агент Британії Хаді скористався ситуацією для розширення свого контролю на місцях згідно з планом Великобританії по врегулюванню конфлікту з підтримкою ОАЕ.

Руйнування та спустошення в Ємені не мають значення для сторін конфлікту (США та Великобританія), як і для їх приспішників на регіональному рівні (Саудівська Аравія, ОАЕ та Іран). Для останніх із них значущість представляється лише у служінні своїм господам та у їх вдоволенні через пролиття крові невинних жителів Ємену. Простий народ став жертвою і потрапив в арену міжнародного конфлікту у той час, коли у мусульман відсутній халіф, за яким вони повинні були сховатись і разом з яким повинні були битися з ворогами Ісламу.

Таким є положення Умми у відсутності Імаму, який проявляє турботу про справи своїх громадян та захищає їх. Ісламська Умма і надалі буде іти до занепаду, доки не зрозуміє, що її порятунок — у релігії та у її застосуванні у житті через встановлення Держави Халіфат за методом пророцтва, де будуть втілюватись ахкями Ісламу.

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).


Газета «Ар-Рая»
Абдуллах аль-Каді, Ємен
26.09.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню