Низка заходів на тему захисту жінки та честі від студентської спільноти «Аль-Вай» у Палестині

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай» у межах акції, організованої Хізб ут-Тахрір у Палестині, направленої на захист жінки та честі, провела низку різноманітних заходів у Політехнічному Університеті, у Національному університеті Аль-Наджах, у Бірзейтському університеті, а також в Університеті Аль-Кудс в Абу-Дисе.

Серед заходів була організація інформаційного майданчика під назвою «Жіночі асоціації у Палестині допомагають жінці або завдають зло їй та її цінностям?», де спільнота «Аль-Вай» роз’яснила студентам про те, що різноманітні жіночі організації та центри, що діють у Палестині і в мусульманських країнах, насправді є немаловажною частиною війни, розв’язаної проти Ісламу, замахуються на честь наших жінок, підбурюють їх втрутитись у цю війну проти Ісламу, а також насаджують серед мусульман західні поняття, які суперечать Ісламу.

Поруч з цим, члени «Аль-Вай» роздали учасникам заходів книшу видавництва Хізб ут-Тахрір «Соціальна система Ісламу» з детальним викладенням шаріатських законів, на яких будуються відносини чоловіків і жінок в Ісламі.

Організатори також вручили студентам письмове звернення, у якому закликали молодь не здаватись перед нападками Заходу на мусульман, що кояться за допомогою його порочної культури, і працювати над збереженням честі мусульманських матерів та доньок.

А до студенток «Аль-Вай» звернувся з наступними словами: «О, молоді дівчата Умми, невже ви відмовитесь від вбрання, яким Аллах звеличив вас — джильбаба, — і поміняєте його на те, що відкриває постидні місця (аврат), притягуючи уваги та погляди?! Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا

«О Пророк! Скажи твоїм дружинам, твоїм донькам та жінкам віруючих чоловіків, щоб вони опускали на себе (або зближували на собі) свої покривала. Так їх буде легше упізнавати (відрізняти від рабинь та блудниць) і не піддадуть образам. Аллах — Прощаючий, Милосердний» (33:59)».

Окрім того, у межах акції, у мечетях та університетах було проведено низку лекцій, де була особливо підкреслена роль батьків у захисті їх честі у сьогоднішній складний час, коли відсутня влада Ісламу.


Огляд новин газети «Ар-Рая»
10.10.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню