Лиха Лівії — це наслідок закордонного втручання або вини агентів Заходу?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

14.10.2018 спецпредставник ООН по Лівії Гассан Саляма розповів газеті «AsharqAl-Awsat» наступне:

«Є низка країн, які підтримують ту або іншу сторону у Лівії. І ми знаємо про це. Проте є Рада Безпеки ООН, яка кожні півроку випускає звіт, який вказує на зовнішнє втручання та засуджує це. Радбез ООН закликає до дотримання ембарго на поставку зброї або військову участь у Лівії». Гассан Саляма заявляє про це, знаючи, що саме постійні члени Радбезу втручаються у внутрішні справи Лівії.

Також він сказав, що «між Італією та Францією була гостра конкуренція, але тепер вона не така гостра». При цьому Саляма знає, що Італія діє у Лівії при підтримці Америки. Доказом цьому служить офіційна місія міністра внутрішніх справ Італії Марко Мінніті під час його візиту у Вашингтон на початку лютого 2018 р., до пройшли його зустрічі з офіційними особами, у ході яких була досягнута «готовність Вашингтона надати «повноваження» Італії у Лівії з метою досягти там стабільності» (привів портал «Libya» з посиланням італійську газету «LaStampa» от 04.02.2018). Також міністр розповів: «США мають можливість знати усе про дії «ІДІЛ», тому що вони володіють величезною кількістю інформації, що може бути використано спільно».

Італія у минулому була колоніальною державою, яка колонізувала Лівію, тепер же вона хоче повернути колишні часи, і у цьому їй надає підтримку Америка. Але парадокс полягає у тому, що вона допомагає Італії у боротьбі проти французького колоніалізму у надії, що їй вдасться стикнути лобами європейців, щоб потім в одиночку поширити свій колонізаторський вплив і бути єдиною, хто грабує багатства Лівії.

Один лівійський сайт опублікував наступні слова члена лівійського парламенту Саліха Фахіма: «Італія сподівається роздобути більшу частину лівійського «пирогу». Це старий колонізатор, він не приховує своїх намірів від решти світу, не говорячи вже про лівійців. Проте питання упирається у дозвіл Америки. Це схоже на слова «дай тому, хто не володіє і не заслуговує цього».

Так, слова Фахіма — правда, проте адже саме внутрішні сили просять надати допомогу тих, хто не володіє, щоб потім останні передали вплив тим, хто не заслуговує бути володарем у країні!

Спецпредставник ООН у Лівії відкрито заявив, що лівійське питання пов’язане з зовнішнім втручанням і що внутрішні сили мають зв’язок з цими іноземцями. Що і послужило причиною лівійської кризи.

Британський таблоїд «TheSun» від 09.12.2018 з посиланням на високопосадове джерело в уряді пише: «Британська розвідка повідомила прем’єр-міністру Терезі Мей, що Путін хоче зробити із Лівії «нову Сирію», використовуючи для цього свої військові сили, щоб вплинути на Захід … Десятки офіцерів ГРУ та сила спецназу вже знаходяться у Східній Лівії, їх початковою задачею була військова підготовка та моніторинг. Також в узбережних містах Лівії Тобрук та Бенгазі маються дві Російські бази під прикриттям російської приватної військової компанії під назвою «Група Вагнера». Ця приватна військова компанія має свої штаби у країні».

Російське інформаційне агентство «SputnikArabic» у цей же день опублікувало російську відповідь в особі директора по розвитку Російської ради по міжнародним справам Олександра Крамаренко, який звинуватив Англію у проведенні кампанії проти російської присутності у Лівії, назвавши це «голослівним ствердженням та цілеспрямованою кампанією проти російських озброєних сил … Англосакси, британці, американці та їх еліти, звичайно, не можуть погодитись з тим фактом, що ми здатні професійно продемонструвати свою військову міць, при цьому проявляючи поміркованість і проводячи багатогранну дипломатію з усіма гравцями».

Таким чином, Англія розкриває роль Росії, знаючи, що саме Америка підштовхує Росію грати проти європейського впливу. Росія — це верхова тварина Америки на Близькому Сході, тому вона може втручатись у країни Близького Сходу лише по намовлянню Америки. Складається відчуття, що руські досі дотримуються домовленості у Відні у 1961 р., до колишній голова СРСР Хрущов та його американський колега Кеннеді домовились, що Близький Схід є американським регіоном, тому Росія може туди втручатись лише зі згоди Америки. Вони домовились, що будуть спільно протистояти європейському впливу.

Подібну картину ми вже спостерігали у Сирії, де довгі роки Росія не насмілювалась втручатись у внутрішній конфлікт, і лише після наказу Америки вона зробила це. Переломним моментом стало 29.09.2018, коли Обама та Путін, зустрівшись у Нью-Йорку, оговорили питання Сирії; після повернення звідти Путіна Держдума ухвалила військове втручання у Сирію. Далі Путін заявив, що надалі буде відбуватись координація дій між обома країнами, що триває і по сей день.

Виходячи із вищевикладеного, стає зрозумілим, що Америка підштовхнула агента Халіфу Хафтара налагодити зв’язок з Росією, тому він відвідав її два рази у 2016 р., внаслідок чого Росія допомогла йому оволодіти іншими районами, зокрема — Бенгазі у липні 2017 р. Далі він здійснює спроби підкорити Тріполі, і після того, як Хафтар підкорить його, він повинен забезпечити безпеку американському впливу в обмін на пост президента країни. Таким чином,Хафтар пов’язаний з Америкою, але попросить допомоги у Росії, щоб здійснити особисті інтереси, як це роблять усі агенти.

Реальність Лівії полягає у тому, що є зовнішнє втручання жадібних європейських колонізаторів, які намагаються перешкодити американському колоніалізму. Останній, у свою чергу, прагне замінити їх на ненаситну Росію,яка,борючись з європейцями, повинна забезпечити присутність Америки у Лівії.

Америка також знає про амбіції італійців відносно багатств Лівії (нафти, газу, рибних багатств), яка прагне підтримати свою економіку, що погіршується, знає про амбіції Франції та Англії. Америка в одиночку бажає відхопити найбільшу частину багатств країни.

Лихо Лівії зводиться до того, що колоніальні держави намагаються роздобути нас, а їх агенти сприяють їм.

Проте усі ці колоніальні держави, незалежно від того, наскільки вони сильні, не набудуть успіху у своїй справі, якщо наша Умма буде захищена від агентів. Адже єдиною турботою останніх є досягнення своїх особистих інтересів, тому лояльність до невірних їм нічим не шкодить. Те ж саме відбувалось з лицемірами та панікерами, які продали свою совість задешево у часи Посланця ﷺ. Тому Аллах ниспослав багато аятів, які:

— розкрили їх відносини з невірними,

— заборонили подібні якості,

— застерегли від таких людей, від їх участі у прийнятті рішень.

Зміцнення тіла Умми проти подібних вірусів та агентів буде полягати у сумлінній діяльності щирих віруючих по поширенню чистих ідей Ісламу серед мусульман, зокрема — ідей, які стосуються правління та політики. Також необхідно:

— нанести удар по ідеям секуляризму та демократії,

— розкрити плани колонізаторів, їх агентів, вести діяльність по скиненню останніх,

— вести діяльність по взяттю у руки політичного керівництва Уммою, вирушити разом з нею для встановлення Другого Праведного Халіфату.

Лише він здатен переламати ноги жадібних колонізаторів і викинути їх з нашої землі, лише він може стати надійним захисником Умми, її святинь та багатств.


Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
22 Сафара 1440 р.х.
31.10.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню