Звільнення шпигуна Ендрю Брансона і проникливість Хізб ут-Тахрір

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Звільнений із залу суду американський пастор Ендрю Брансон, який звинувачувався у шпигунстві та пособництві терористичним організаціям, у п’ятницю ввечері покинув Туреччину і вирушив до Німеччини. Про це повідомляється на сайті «RT» 13.10.2018.

Як повідомляє інформаційне агентство «Anadolu», Брансон та його дружина Норін Брансон вилетіли у ФРГ на приватному літаку із аеропорту Аднан Мендерес у турецькому Ізмірі.

Брансон був затриманий 9 грудня 2016 року по звинуваченню у шпигунстві та пособництві терористам Фетхуллаха Гюлена (FETÖ) та «PKK» і був засуджений до трьох років, одному місяцю та 15 дням позбавлення волі.

«Ар-Рая»: Ердоган відпустив американського пастора Ендрю Брансона, скориставшись галасом у ЗМІ та політичним скандалом навколо зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашогги. Прав був Хізб ут-Тахрір та його амір Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта в одному із своїх відповідей на питання від 23 серпня 2018 року, написавши: «Таким чином, фінансова криза між Америкою та Туреччиною ззовні виглядає як наслідок арешту американського пастора Ендрю Брансона, а також прагнення президента США догодити християнському сектору у своєму електораті усього за декілька місяців до проміжних виборів у Конгрес. Насправді ж, проблема арешту американського пастора Брансона була використана для прикриття реальних причин краху турецької ліри, а саме — політичної кризи, що підпитується Америкою, щоб нанести удар по Європі».

Далі амір Хізба написав: «Що стосується американського пастора, то він був заарештований біля двох років назад. Відносини між Туреччиною та Америкою були безтурботними до сьогоднішнього дня, коли Трамп виніс цю проблему на всезагальний огляд у межах передвиборчої гонки, а також для того, щоб створити атмосферу напруженості між Туреччиною та США і іще більше спричинити вплив на фінансові ринки. Ця проблема, швидше за усе, служить допоміжним елементом для викликаної паніки, аніж основним її мотивом. І тому, як тільки Америці вдасться нанести удар по євро, так одразу проблема піде на задній план, а пастор буде доставлений в Америку, щоб врятувати репутацію Ердогана або роздобути республіканцями голоси виборців».

І на завершення він написав: «І оскільки Ердоган обертається у політичній орбіті Америки, то навряд чи ця криза буде тривалою Навпаки, варто лише Трампу помітити зниження курсу євро, навіть якщо не виявиться це зниження руйнівним ударом, як цього хотів би він сам, то одразу Америка зупинить кризу подібно тому, як почала його, щоб врятувати репутацію Ердогана».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню