Нехай революція Судану буде направлена на встановлення Халіфату

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Мирні демонстрації, що проходили з 18.12.2018, були під гаслами скинення існуючого режиму. Хоча протести і почались з вимог реформ, проте репресії та кровопролиття з боку режиму вимусили народ підняти гасла «Народ бажає падіння режиму», «Падіння, і годі».

Тому виникла необхідність у зверненні до людей, яке вкаже правильний шлях і дозволить вирівняти поточні справи, ґрунтуючись на Ісламі.

Добре відомо, що ті, хто стоїть за протестами, це звичайні жителі Судану, серед яких присутні студенти. Вони не мають партійної приналежності. Проте, як це притаманне секуляристській скерованості у деяких суданців виникло бажання направити революцію по світському руслу, тому ми стали чути тут і там ліберальні гасла і секуляристські ідеї. Інші пішли далі, виставивши правлячий режим як зразок ідей Ісламу, отож, закликали до секуляризації країни під приводом того, що режим зазнав краху, а отож, краху зазнав і Іслам.

На тлі того, що відбувається, ми хочемо нагадати наступне:

По-перше, більшість жителів Судану є мусульманами, і ці протести несуть в собі ісламські насіння та настрої. Яскраво це проявилось, коли деякі мечеті стали відправною точкою для демонстрацій, де лунали такбіри і тахлілі. Доходило до того, що інколи проповідника знімали з мінбару, тому що він говорив про поточні життєві проблеми не у відповідності з Ісламом.

По-друге, послідовники західної культури повинні зрозуміти що жителі Судану не приймуть нічого, окрім Ісламу. Таким людям ми скажемо наступне: «Якщо у вас є хоч трохи хоробрості, то озвучте своє бачення держави після падіння режиму. Якщо ви зробите це,  то люди позбудуться від вас, як позбавляються від налиплого бруду. Тому відчепіться від народу, і нехай Аллах поведе вас по правильному шляху!».

По-третє, гасло «Падіння, і годі» вказує на явне нерозуміння того, якою повинна бути альтернатива правлячому режиму. Тому нехай гаслом буде наступне «Падіння заради правління Ісламу». Адже саме правління Ісламу гарантує справедливий розподіл багатств серед людей. Нехай падіння правлячого режиму також буде заради:

— можливості турботи про землю і виробництво,

— заборони лихварства,

— заборони на поїдання майна людей,

— можливості випуску грошей, підкріплених золотом і сріблом,

— того, щоб Судан став відправною точкою Великої держави Халіфат.

— радості 1,5 млрд. мусульман, які очікують від революції Судану успіху і піднесення,

— відсікання простягнутої руки колоніалізму, яка завдає шкоди природним ресурсам Умми під приводом інвестицій.

По-четверте, ми хочемо сказати революціонерам: «Не кваптесь з результатами, адже шлях боротьби довгий, а режим кровожерливий, і він іще не пустив у хід усі можливості репресивної машини. Адже те, що трапилось в Єгипті на площі Рабіа аль-Адавія, може трапитись і у нас. Ми чекаємо іще більшого насильства з боку режиму аль-Башира, адже режим дрижить і боїться прагнень Умми. І ми не виключаємо, що він піде на жахливі заходи, тому від вас — стійкість і завзяття, боротьба і лише боротьба, щоб це було скеровано на піднесення слів «Ля іляхаиілляллах». А хто гине на цьому шляху, того ми будемо вважати шахідом. Давайте виправимо наші наміри, нехай усі наші дії та рухи будуть заради Всевишнього, заради Того, Хто суворий у покаранні беззаконників, Хто надає нам допомогу. Ми повинні керуватись Його методом, вимагати головування лише Його закону».

По-п’яте, нехай революціонери в усіх містах Судану почнуть революцію проти капіталістичного режиму і відмовляться платити податки цій державі, якими б вони не були, як би їх не називали. Нехай ця відмова буде пов’язана через їх (законів) протиріччя Ісламу.

По-шосте, ми закликаємо усіх, хто турбується про проблеми Умми, представити своє бачення з виходу із кризи. Ми із Хізб ут-Тахрір маємо повне бачення і рішення усіх наявних проблем у регіоні та у світі. Іншими словами, ми знаємо, як виправити положення як мусульман, так і людства. Ми закликаємо усіх ознайомитись з нашим баченням. Це бачення викладено у нашому проекті конституції держави Халіфат. Сьогодні Умма зможе записати правильні сторінки своєї історії, якщо прийме ідейне керівництво свого Пророка Мухаммада ﷺ. Тому ми хочемо звернутись до політичних кіл, щоб вони приводили нам ідеї по виходу із кризи на основі Ісламу. Умма сьогодні чекає того, хто ж надасть їй правильне розуміння для керівництва у її діях, тому що саме воно (правильне розуміння) стоїть третім стовпом після правильної ідеї, компетентних людей і військових. Хто надасть нам таке розуміння, за тим ми і послідуємо!

 

Газета «Ар-Рая»
Іссам Атім
Представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Судані
17 Джумада аль-уля 1440 р.х.
23.01.2019 гр.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню