Мусульмани — це жива Умма, навіть якщо її правителі поводять себе немов мерці

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ісламська Умма — жива Умма, і жива вона своєю вірою та Ісламом. Вона любить Іслам і любить, коли закони Ісламу виконуються на практиці. Вони ненавидить невір’я і невірних, які ненавидить штучні закони, не любить тих, хто закликає до відокремленню Ісламу від влади, політики і життя.

Абсолютна більшість мусульман не вірить своїм нинішнім правителям, не поважає їх і вважає їх просто дешевими виконавцями політики невірних колонізаторів, граючих задані ним ролі, як і не вірить псевдовченим, розцінюючи їх не більше аніж маріонетками у руках правителів-тиранів.

Ісламська Умма усе це усвідомлює і вважає це аксіомою. Вони тільки і чекає миті, щоб розчавити своїх правителів, позбутися від них і повернути узурповану владу. Проте разом з тим вона чекає тих, хто першими наважиться на цей крок. Тому ми і побачили, як вона одразу кинулась підтримувати арабські революції і сміливо відповіла на заклик провести зміни, як вона понесла ісламські гасла, відповівши на них у своєму серці. Тим самим Ісламська Умма довела, що вона жива, що вона готова пролити свою кров і нести втрати на шляху Аллаха. Вона показала вражаючу здатність іти і ногу з часом, через що довела, що гідна нести стяг Ісламу, якщо їй надати таку можливість і необхідні умови.

Сказав Аллах ﷻ:

أَوَمَن كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَن مَّثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِّنْهَا ۚكَذَٰلِكَ زُيِّنَ لِلْكَافِرِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

«Хіба той, хто був мерцем, і Ми повернули його до життя і наділили світлом, завдяки якому він ходить серед людей, подібний тому, хто перебуває у темряві і не може вийти із неї? Так невіруючим здається чудовим те, що вони роблять» (6:122).

До віри (іману) людина була мертвою ідейно, тому що була заблудшою, а Аллах оживив її Ісламом і переконав послідувати за Пророком ﷺ як в акиді, так і у вчинках, як у поведінці, так і у відношеннях з іншими. Після чого людина перейшла із пітьми омани та пристрастей, до світлу Ісламу, до істини і прямому шляху, нібито вона перейшли із світу мертвих у світ живих. Відповідно такому змісті невір’я і омана подібні смерті, а віра і Іслам подібні життю. Тому сказав Аллах Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّـهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖوَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّـهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині досягти того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Сказавши: «О ті, які увірували!..», — Всевишній нагадує нам про нашу віру, закликаючи нас відповісти Аллаху та Його Посланцю ﷺ послухом, вчинками і дотриманням релігії. І якщо ми відповімо цій вимозі, то це стане для нас життям, а якщо не відповімо, то стане смертю для нас, навіть якщо ми будемо віруючими. Тому Аллах Всевишній дужє часто звертає нашу увагу на постійний послух Йому і закликає нас приймати усе, з чим був посланий Пророк Мухаммад ﷺ, приймати усе, що є в Ісламі, як і було сказано у Корані:

وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا ۚوَاتَّقُوا اللَّـهَ ۖإِنَّ اللَّـهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

«Беріть же те, що дав вам Посланець, і стороніться того, що він заборонив вам. Бійтесь Аллаха, адже Аллах суворий у покаранні» (59:7).

Також Всевишній сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّـهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَوَلَّوْا عَنْهُ وَأَنتُمْ تَسْمَعُونَ

«О ті, які увірували! Підкоряйтесь Аллаху і Його Посланцю і не відвертайтесь від нього, доки ви чуєте» (8:20).

Таким чином, ми бачимо, що той, хто прагне встановити закони Шаріату, робить вчинки, які до цього ведуть. Ця людина жива і усвідомлює свій зв’язок з Аллахом. Ця людина живе по-справжньому. А хто відмовляється і відвертається від несення ісламського заклику, той мертвий, тому що обриває зв’язок з Аллахом. Це вже істинна смерть.

Оскільки Ісламська Умма у цілому прагне до встановлення законів Шаріату і жадає їх, то це означає, що вона — жива поза усілякого сумніву, а отож, заслуговує на допомогу і перемогу, у той час як її правителі мертві, тому що запроваджують штучні закони невір’я, поширюють атеїстичну, світську  культуру, фактично б’ються зі своїми ж народами і знущаються над ними, докладаючи зусилля до обслуговування своїх господ невірних колонізаторі, бажаючи лише зберегти свої урядові крісла.

Вони бачать, що відбувається в ісламському світі, бачать, як вбивають слабких мусульман, як їх пригноблюють, переслідують, виганяють з рідних земель, як голодують жінки, діти, невинні, але ніщо із цього правителів мусульман не тривожить. Так, у минулому місяці у маленькі африканській державі Буркіна-Фасо були вбиті десятки мусульман руками немусульманських племен, які влаштували там жахливу бійню, вимагаючи від мусульман покинуті 18 сіл у цій країні, а місцеві мусульмани не можуть знайти нікого, хто б їм допоміг або хоча б підняв це питання у ЗМІ. У Східному Туркестані землі мусульман перетворились для них у величезну в’язницю, яку для них влаштував злочинний Китай, знущаючись над мусульманами як йому заманеться до такої міри, що забороняє їм виконувати навіть релігійні обряд, такі як намаз і пост, намагаючись відхилити мусульман від їх релігії і зробити із них атеїстів.

Китайська влада перешкоджає укладанню шлюбів серед мусульман і не дозволяє їм мати багато дітей. У той же самий час жодна держава в ісламському світі не квапиться їм допомогти або хоча б виразити протест проти дій Китаю по відношенню до них. Замість цього багато хто із них здають назад деяких уйгурських біженців, які покинули Східний Туркестан, щоб їх там заново посадили у тюрму і вбили!!! Цим державам не до мусульман, бо вони зайняті проблемами, виниклими між ними на штучній основі, і поширенням понять брудної західної цивілізації для іще більшого поширення пороків і бруду у суспільстві.

Але незважаючи на усі ці складі обставини, у яких живуть ісламські народи, незважаючи на усю відчуваєму ними слабкість, їх віра в Іслам є центральною фортецею з першим захисних стін, яка оберігає  їх від поразки перед ідейними нападками понять західної цивілізації, яка обманює людей. Якщо ісламська родина дотримується законів Шаріату, які відносяться до родинних справ, то тим самим вона вибудовує другий ряд захисної стіни фортеці, який не дозволяє мусульманам-членам цієї родини потрапити у широкий моральний розклад, під який потрапили родини на Заході. Наявність ідеологічних ісламських партій, які дотримуються ідей Праведного Халіфату, джихаду на шляху Аллаха і запровадження законів Ісламського Шаріату повноцінним чином де то не було, а також ідеї відновлення ісламського образу життя є третім рядом стін фортеці, іщі більш міцним, що забезпечує максимальний захист для Умми.

Маючи фортецю з цими трьома оборонними стінами, Ісламська Умма зможе проявити небувалу стійкість пере будь-якими атаками невірних.

Скоро Халіфат повернеться до Умми, з дозволу  Аллаха, а Умма повернеться до Халіфату. Мусульмани більше не пізнають відчаю, розчарування і внутрішнього надлому.

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хатавані
6 Раджаба 1440 р.х.
13.03.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню