Америка вдалась до своїх інструментів, щоб вкрасти революцію у Судані і розширити свій вплив у Лівії, використовуючи для цього Єгипет

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В Єгипті відбувся терміновий саміт серед країн-членів Африканського союзу заради обговорення ситуації у Лівії, Судані та Алжирі. Саміт був зібраний нібито одним натисканням кнопки.

Очолив його агент Америки і новий «хрещений батько» Абдуль-Фаттах ас-Сісі, який прагне розширити свій вплив у Лівії і підтримати американського агента Халіфу Хафтара, доки агенти Англії всерйоз занепокоєні подіями в Алжирі. У цей же час ас-Сісі прагне зміцнити позиції агентів Америки у Судані,оскільки те, що відбувається у Судані, сильно відображається на Єгипті, адже до приходу Гамаля Абдель Насера Єгипет і Судан були під одним управлінням. Економічні умови в Єгипті і Судані в основному схожі. Причина цього полягає у тому, що уся Умма знаходиться під владою капіталізму, у результаті чого її положення з кожним разом погіршується.

Досі не послідувало правильних рішень, бо причина кризи, яка штовхає народи на революції, полягає у самій системі правління. Єдиним виходом із кризи є повне скасування капіталістичної системи і встановлення на її місці правління Ісламу. А цього поборники капіталізму не можуть допустити, у зв’язку з чим їм залишається лише підсилити гніт і тиранію, доки народи не підкоряться і не погодяться з законами капіталізму. Капіталісти не здатні вирішити наші з вами проблеми, точніше сказати, вони не бажають цього. Сьогодні Умма та її багатства виступають у якості ресурсу і інструменту у протистоянні між собою західних країн та їх агентів.

Сьогодні агенти зустрічаються між собою, щоб порадитись про розширення впливу їх хазяїв, думаючи, що вони — гравці у цій грі. Проте вони — усього лише пішаки на шаховій дошці, і коли вони вичерпають свої можливості, то західні хазяї викинуть їх на смітник історії, як це вже трапилось з Хосні Мубараком, Каддафі, Бен Алі, Алі Абдуллахом Салехом, а до цього Захід повісив на шибениці Саддама. Але сьогоднішні агенти не враховують долю свої попередників, вони переконують себе, що перебувають у безпеці, вважаючи, що підтримка Заходу допоможе їм усидіти при владі. Проте Умма сильніша за них та їх хазяїв у рази.

Єдине, чого не вистачає Уммі сьогодні, так це прийняти свідоме, політичне керівництво, яке має правильний політичний проект. І тоді свідоме політичне керівництво поведе людей до перетворення. Проте необхідно, щоб до нього приєднались щирій військові із числа синів Умми, адже саме їх міць здатна змінити баланс сил і надати необхідну допомогу політичному керівництву і його проекту. Саме про це говорив д-р Насір Ріда, голова Центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір у Судані, коли виступив на засіданні Військової ради і нагадав офіцерам про їх відповідальність перед Аллахом. Він описав ситуацію як важливу справу, що вона не повинна зводитись до збудження почуттів, які зникнуть до кінця зібрання, коли усі розійдуться по своїм домам, і зазначив, що невірний Захід спробує осідлати хвилю революції, доки Умма розгублена перед зміненнями і ледве може рухатись.

Але це певно не впливає на агентів Заходу, адже їх метою є зустрітись з американським агентом і новим «хрещеним батьком» у Каїрі, щоб розробити плани по протидії революції у Судані. Вони бажають затягнути час, щоб режим Судану зміг пережити цю революцію, адже вона несе загрозу не лише для нього. Тому ми чуємо про нових агентів, які намагаються підкупити людей, і це робиться після десятиріч систематичного збідніння. Треба розуміти, що системне збідніння не припиниться, навіть якщо буде надана матеріальна підтримка; вона лише затягне проблему. Адже джерелом проблеми є капіталістична система, а зі зникненням джерела зникне і сама проблема.

О, мусульмани Єгипту, Судану, Лівії, Алжиру та інших мусульманських країн! Ваше положення однакове, ваш біль один, у вас один ворог. Проте вороги не здатні протистояти вам обличчя до обличчя, тому вони ховаються за стіною страху у ваших серцях. Сьогодні мусульманські армії захищають ворогів від ваших революцій, від вашого гніву, бо вороги змогли змінити їх погляди, обдурити їх, підкорити їх волю. Більше того, вам не дозволяють зв’язуватись з військовими та їх впливовими особами. Режими намагаються запечатати вуха і очі військових, для цього їх підкупають заробітними платами, грошовими допомогами, привілеями, щоб військові не чули ваші заклики по допомогу, закривали очі на злочини режимів, не захищали вас від ворогів.

О мусульмани у цілому, і мусульмани Єгипту і Судану — зокрема. Ваші трагедії єдині, будь то зубожіння, приниження і голод. Положення суданців сьогодні ані для кого не секрет, а причиною цьому служить лише головуючий капіталізм. Саме він дозволяє Заходу та його агентам грабувати наші багатства. Ми не будемо перераховувати усі ті форми і образи болючої реальності Умми, бо їх величезна кількість і вони очевидні. Проте ми опишемо те ефективне рішення, яке вимагає вашого згуртування навколо щирого політичного керівництва. Це рішення полягає у правління законами Аллаха, проте запровадження цього можливе лише з встановленням політичного проекту, який несе щире політичне Хізб ут-Тахрір. Цей проект полягає у встановленні Другого Праведного Халіфату, який поведе до вдоволення вашого Господа. Лише Хізб ут-Тахрір здатен перешкодити Заходу вкрасти ваші революції. Тепер вам залишились підтримати його, піти за ним, а щирі військові повинні надати допомогу Хізбу і підняти стяги Посланця ﷺ, щоб Ісламська Держава повернулась знов.

Адже саме Халіфат є обіцянкою Аллаха і благою звісткою нашого Посланця ﷺ. Ми не сумніваємось у тому, що Халіфат, з дозволу Аллаха, не за горами, адже сьогодні як ніколи ми живемо його появою, дихаємо його величчю. Так хто відгукнеться надати допомогу у встановленні Халіфату? Хто готовий підняти його стяги? Хто готовий присягнути присягою ансарів? Хто знищить гнізда демонів і тиранів? Хто об’явить про встановлення Халіфату, правлінням якого будуть насолоджуватись люди, звірі, птахи і рослини? Ми просимо Аллаха надати вам підтримку, о щирі військові Єгипту і Судану. Адже  саме ви повинні надати допомогу у встановленні Халіфату!

О Аллах, прискор, Свою допомогу, але не відстрочувай, дай нам можливості побачити день нашої величі, день встановлення Халіфату, день присяги халіфу. Зроби нас із числа військ Халіфату і дай нам можливість пасти на полях битви. О Аллах, дай відповідь на наші мольби!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Газета «Ар-Рая»
Саід Фадль
Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
25 Шабана 1440 р.х.
01.05.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню