Хрестова ненависть годується ідеєю світськості

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Світськість визначається відокремленням релігії від держави, політики і життя. Світськість за своїм походженням не виходить із релігійності і не орієнтована на релігію.

Світськість виступає проти того, щоб у релігії була хоч якась роль у законах суспільства, у законодавстві, яке регулює справи суспільства. Прибічники світськості вважають її найбільш розвинутою концепцією, яка опирається на біблейське висловлювання: «Кесарю — кесарево, а Богу — Боже».

Але таке контрастне відокремлення релігії від життя спостерігаємо лише у системі правління, законах і законодавстві і менше — у культурі і філософській спадщині. Хрестовий дух західної цивілізації і культури має глибоке і міцне коріння у християн, таке ж глибоке, як і язичницька культура древніх греків і римлян у західній культурі.

Благородний Коран підвереджує цю істину. Сказав Всевишній:

وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

«Іудеї і християни не будуть задоволені тобою,доки ти не станеш дотримуватись їх релігії» (2:120),

قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ هَلْ تَنقِمُونَ مِنَّا إِلَّا أَنْ آمَنَّا بِاللَّـهِ وَمَا أُنزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلُ وَأَنَّ أَكْثَرَكُمْ فَاسِقُونَ

«Скажи: «О, люди Писання! Невже ви дорікаєте нам лише у тому (або відчуваєте до нас здобу лише через те), що ми увірували в Аллаха, у те, що ниспослано нам і що було ниспослано раніше, і у те, що більшість із вас є нечестивцями?» (5:59),

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ ۚقَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ ۖإِن كُنتُمْ تَعْقِلُونَ

«Ненависть вже проявилась у них на вустах, але у їх серцях прихована іще більше ненависть. Ми вже роз’яснили вам знамення,якщо ви тільки розумієте!» (3:118),

وَدَّ كَثِيرٌ مِّنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَوْ يَرُدُّونَكُم مِّن بَعْدِ إِيمَانِكُمْ كُفَّارًا حَسَدًا مِّنْ عِندِ أَنفُسِهِم مِّن بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ ۖفَاعْفُوا وَاصْفَحُوا حَتَّىٰ يَأْتِيَ اللَّـهُ بِأَمْرِهِ ۗإِنَّ اللَّـهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«Після того, як прояснилась їм істина, багато хто із людей Писання через заздрощі свої хотіли б відвернути вас від віри, коли ви вже прийняли її. Пробачте їх і будьте великодушні, доки Аллах не явиться зі Своїм повелінням. Воістину, Аллах здатен на усіляку річ» (2:109).

Ці благородні аяти пояснюють нам правду про хрестову ненависть проти мусульман, яка засіл глибоко у менталітеті християн. Ця хрестова ненависть присутня у них незалежно від ідеології, яку вони прийняли, будь то соціалізм чи капіталізм, або взагалі без ідеології. Хрестова ненависть, якою відрізняється їх менталітет, насправді є частиною їх громадської просвіти, підсумком їх філософії, погляду на життя, є елементом їх ментальності, спільної для усіх християн.

Звідси протистояння між Ісламом та християнством носить ідейний характер, який ґрунтується на постійній основі. Це було до того, як християни прийняли капіталізм, і продовжилось після. Хрестова ненависть у них постійна і незмінна, вона буде тривати, доки Аллах не успадкує землю і усе, що на ній. Протистояння між мусульманами і християнами не зупиниться, доки християни або не стануть зімміями, або не приміть Іслам.

Минула і сучасна історія свідчить про це доволі ясно. Хрестова ненависть проти Ісламу була частиною християнської культури іще до появи світськості, і вона продовжилась після неї. Хрестоносці скоїли проти мусульман 14 крупних походів, не рахуючи більш дрібних нападів. Усі вони були здійснені з метою знищення мусульман. В одному лише Єрусалимі з санкції Папи римського було вбито 70 тис. мусульман так,що кінь, який проходив по вулицям, занурював копита у кров невинних людей. Це відомий факт. По сьогоднішній день ми бачимо наслідки судів інквізиції в Андалусії і на Філіппінах, де місцеве мусульманське населення примушували зрікатись від Ісламу під страхом смерті і тортур.

У наші дні ми можемо побачити таку ж ненависть сучасних хрестоносців до мусульман. Їх вчинки лише підвереджують те, про що ми говоримо:

Командуючий британськими військами лорд Алленбі у день окупації Єрусалиму заявив: «Тепер хрестові походи завершились». Французький генерал у день окупації Дамаску прийшов на могилу Салахуддіна, вдарив її ногою і сказав: «Вставай, Салахуддін! Ми повернулись!». Свою війну проти Іраку Джордж Буш-молодший також назвав «хрестовим походом».

Єврейську утворення було створено руками християн теж для того, щоб бути отруйним кинджалом хрестоносців у тілі Ісламської Умми. Заяви Трампа про визнання Голанських висот за євреями, заяви державного секретаря США Помпео про те, що Трамп став «подарунком від Господа для порятунку євреїв», підсилення позицій правих християнських партій в Америці, через що у них з’явились реальні сили для надання допомоги єврейському утворенню, наказ Трампа про перенесення посольства США із Тель-Авіва в Єрусалим, підбурювання американського посла на адресу єврейських поселенців з тим, щоб ті сприяли утворенню своїх нових поселень на Західному березі, постійні вбивства, які коїть Америка проти мусульман, використовуючи свою авіацію у Сомалі, Афганістані, Іраку, Ємені та інших країнах мусульман, одна різанина за іншою, яку вчиняє Америка проти невинних під гаслом боротьби з тероризмом, як, наприклад, нещодавно у с. Багуз у провінції в Дейр-ез-Зор, де Америка спалювала людей заживо фосфорними снарядами, за три днів вбивши понад 3 тис. жінок і дітей, останки яких були розкидані скрізь — усе це справжній хрестовий похід.

Вищеперераховане є лише прикладами тієї різанини, яку вчиняли хрестоносці раніше і яку вчиняють зараз, що цілком відображає їх християнську культуру, повну ненависті, яку вони успадковують одне покоління від другого.

Прикладом існування хрестової ненависті до мусульман на політичному рівні служить відмова ЄС впускати до себе Туреччину з гордою заявою європейських політиків про те, що Європа є клубом лише християнських держав.

Сьогодні світськість є природним культурним положенням християнства, про що свідчать заяви самих секуляристів на Заході, як, наприклад, французькі воєначальники в Алжирі, які заявили: «Європа ніколи не переможе мусульман, доки вони читають Коран і говорять на арабській мові. Тому ми повинні знищити Коран і вирвати арабську мову із їх побудуту».

Світськість сьогодні не лише бореться проти Ісламу, але й скерована на повсюдне розбещення самих мусульман, експортуючи до них розпусту і порочність, у т.ч. — гомосексуалізм, який християни узаконили у себе вже на рівні церков, опускаючись до стану тварин, і навіть гірше, чого сторонились навіть самі тварини.

Світськість сьогодні годує розуми сучасних хрестоносців на Заході, підбурюючи їх до ведення нових хрестових походів. Світськість заохочує боротьбу язичників проти мусульман в Африці та Азії, для цієї ж мети входить у союз навіть з комуністами, як це трапилось з курдською «РПК»/«SDF» у Сирії; Америка надає їм усіляку можливу допомогу.

Примітно, що секуляристи із числа арабів іще більш жорстокі до мусульман, аніж секуляристи на Заході, адже є прихвоснями секуляристів - християн, тому що вони протистоять своїм народам, які є мусульманськими народами. Проте вони виявляються здатними виконувати накази своїх хазяїв із Америки і Європи у боротьбі проти мусульман лише тому, що самі мусульмани позбавлені ісламської просвіти і самі ідуть в обійми ворогів Умми.


Газета «Ар-Рая»
Устаз Ахмад Хатавані
25 Шабана 1440 р.х.
01.05.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню