Режим Єгипту вимолює вдоволення Заходу розгорнутою боротьбою проти Ісламу і репресуючи мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Інтернет - видання «Аrabi21» опублікувало статтю журналу «TheEconomist», де говориться про наслідки розвалу єгипетського режиму під час правління Абдуль-Фаттаха ас-Сісі, як це може відбитися на Близькому Сході і на світі у цілому, якщо Єгипет зануриться у хаос.

Журнал публікує песимістичні заяви ас-Сісі про майбутнє своєї країни, сказані ним у 2015р., де він попереджає, що у випадку падіння його режиму, мільйони прибічників організації «ІДІЛ» заполонять увесь світ. Подібні заяви є частиною стратегії ас-Сісі, адже він вважає, що запропонований ним «рецепт» по безпеці закликаний виправдати необхідність його перебування у владі і проведення ним різноманітного роду репресій, у той же час наводячи страх на закордонних лідерів, адже не надай вони йому підтримки, Єгипет зануриться у хаос.

Журнал зазначає, що стратегія ас-Сісі працює, адже страх перед режимом «Братів-мусульман» примушує країни Перської затоки і Америку фінансувати Єгипет. Що стосується Європи, то вона закриває очі на найжахливіші злочини, які кояться у поліцейських катівнях тирана ас-Сісі, бо ЄС боїться, що у випадку падіння єгипетського режиму мільйони біженців почнуть перетинати Середземне море, штурмуючи Європу.

Журнал пише, що широка непідконтрольна владі територія Єгипту цілком може забезпечити безпечний притулок для повстанців із Лівії, які продовжують накопичуватись на прикордонних територіях. Це може дозволити джихадістам створити на території  Єгипту нову державу Халіфат, і тоді Єгипет із мирного партнера «Ізраїлю» перетвориться на смертельну загрозу для нього.

І наприкінці журнал повідомляє, що уроки, вилучені із Сирії і Лівії, вимагають не допустити розпад Єгипту, адже його нове становлення буде дуже складним і може зайняти десятиріччя. Але при цьому журнал зазначає, що фігура ас-Сісі не підходить для подібної місії по збереженню безпеки і цілісності Єгипту.

Звідси виникає низка питань: про який крах Єгипту говорить журнал? Яким чином це повинно трапитись? Яким чином відбувається взаємодія існуючого режиму з Заходом?

Журнал несе капіталістичний погляд і оцінює те, що відбувається, у межах критеріїв капіталізму. Тому крах, про який так твердить «TheEconomist» — це крах капіталізму і його викорінення, а також те, що народ Єгипту вимагає ісламського правління у якості альтернативи лібералізму. Варто відзначити, що журнал правий у тому, що Єгипет став придатним підґрунтям для змінень. Тому після військового перевороту проти так званої «демократії» режим не допустить, щоб його скинули озброєним шляхом, за допомогою якого він сам і прийшов до влади. Більше того, цього не допустить Захід.

У зв’язку з чим не представляється можливим існування навіть невеликої свободи для виникнення системи, яка буде втілювати Іслам під затишком Халіфату. І тому будь-який рух народу Єгипту зустрічається жорстокими репресіями з боку влади. Про це свідчать розправи режиму на прикладі нещодавніх судових справ, пов’язаних з його опонентами («Братами-мусульманами»), у тому числі — і з конкурентами у прислужництві тій же Америці. Більше того, про це свідчить оснащеність армії і поліції, які у повному обмундируванні готові виступити проти звичайних людей. Навіть їх місця дислокації перетворились у неприступні фортеці.

Захід продовжить закривати очі на будь-які злочини з боку режиму ас-Сісі, якщо вони скоєні проти мусульман, і так буде тривати доти, доки інтереси Заходу зберігаються у регіоні, його рука простягнута до наших багатств,а «Ізраїль» продовжує залишатись у безпеці.

Будь-якому краху передує революційний вибух, і останній очікується, адже нікчемні рішення режиму і постійний тиск на народ за допомогою репресій ведуть до цього. Така ситуація не триватиме довго, адже якщо люди дізнаються, що є істинний проект, який вирішить усі їх проблеми, то вони приймуть його, а носіїв оберуть політичним керівництвом для себе і нададуть їм підтримку, щоб ті прийшли до влади. Це відбудеться всупереч правлячому режиму та його хазяям із Білого дому. Тому голова єгипетського режиму зосередив свою діяльність у двох напрямках:

1) Прозахідна риторика.

2) Виставляння себе у якості лідера у боротьбі Заходу проти Ісламу за допомогою релігійної революції і реформи релігійного дискурсу. А також виставляння себе захисником інтересів Заходу і наріжним каменем у безпеці «Ізраїлю».

Ас-Сісі твердить, що без нього армія Халіфату буде стукатись у двері Європи, «Ізраїль» зникне з обличчя землі, а розграбування багатств Умми припиниться, більше того, Умма почне вимагати від Заходу повернути награбоване. Це примусить Європу повернутись у середньовіччя, а Америку відкотитись назад за Атлантичний океан. Захід почне мучити безсоння на своїх же землях, якщо, звичайно, вони у нього залишаться!

Що стосується народу Єгипту, то революційний вибух неминучий, якщо він побачить гідну альтернативу, і тоді у нього з’явиться та думка, яка примушує Захід дрижати. А поки ас-Сісі та до нього подібні продовжують втілювати рішення, які примушують народ бідніти іще більше, продовжують спричиняти на нього тиск за допомогою репресій і пригноблення, позбавляючи його усіляких прав. Гідною альтернативою може бути лише Другий Праведний Халіфат.

Що стосується заяви про те, що ас-Сісі не підходить для місії по збереженню безпеки і цілісності Єгипту, то за цим стоїть аналіз реальності. Адже те, що відбувається, тягне Єгипет у бік революційного вибуху, особливо після катастрофічних рішень за останні роки з боку ас-Сісі. Словом, хазяям ас-Сісі пропонується замінити його якомога швидше, щоб знов обдурити людей на довгі роки, а можливо — і на десятиріччя.

Проте це не допоможе, адже криза капіталізму довела його неспроможність, і єдиний вихід — це розграбування багатств інших народів,, репресії і пригноблення простих людей. Необхідно зрозуміти, що заміна облич у владі без викорінення самого режиму — це не вихід. Вихід для мусульманського світу, зокрема, і решти світу — у цілому, полягає у викоріненні капіталізму і встановленні Другого Праведного Халіфату.

Захід плете інтриги проти нас вдень і вночі, більше того, його інтриги і змови стали відкритими. Проте сьогодні Умма знаходиться в очікуванні Другого Праведного Халіфату, який поверне їй її колишню велич і пошану. Сьогодні головне питання полягає у тому, щоб щирі сини Умми із числа військових порвали усі зв’язки з Заходом та його агентами із числа правителів мусульман, очистили свої ряди від зрадників і передали політичне керівництво у руки тих, хто буде правити Ісламом під затишком Другого Праведного Халіфату. Адже лише Халіфат покладе край амбіціям Заходу і його злочинам. І зрадіють у той день віруючі допомозі Аллаха, але ж допомога Аллаха близька!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Газета «Ар-Рая»
Саід Фадль
Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
21 Зуль-када 1440 р.х.
24.07.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню