Загострення англо-американської боротьби на півдні Ємену

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Дурні із родини Саудітів та Еміратів — інструменти у цій боротьбі

Ескалація конфлікту та геополітична схватка між США і Британією на півдні Ємену підсилюється з кожним днем. Прояви цієї схватки стають очевидними навіть для самих простих людей.

Ця гібридна геополітична боротьба на півдні країни переслідує три основні задуми:

1 — Політичний.

2 — Військовий.

3 — Гуманітарний.

Політичний задум

Що стосується політичного аспекту, то кожна сторона відкрито намагається задіяти свої інструментарії і послідовників у проведенні масових заходів, таких як демонстрації, проти другої сторони. Наприклад, Саудівська Аравія, яка проводить американський порядок денний в Ємені, пускає у хід «Південний рух» під керівництвом Хасана Баума, щоб останні проводили демонстрації з вимогою відокремлення і невизнання Перехідної ради під керівництвом еміратського чоловіка Айдаруса аль-Зубайді, який у свою чергу є провідником британської політики в Ємені.

Британія за допомогою Еміратів організовує масові мітинги протестів, особливо у нафтових провінціях Шабва і на Сокотрі. Ззовні мітингуючі вимагають уходу керівників із партії «Аль-Іслах», які займають керівні посади, а також виведення військового контингенту Алі Мухсіна аль-Ахмара, що базується у місті Маріб у центральному районі Ємену та Саудівської Аравії. А насправді ці дії направлені на те, щоб припинити втручання американських агентів на півдні країни через Саудівську Аравію. Обидві сторони політичних баталій є британськими агентами: Алі Мухсін аль-Ахмар і партія «Аль-Іслах», з одного боку, і Перехідна рада під керівництвом аль-Зубайді — з іншого. Як зрозуміти ці дії між  британськими агентами? По суті, британці цими діями переслідують дві цілі.

Перша : розділити провінції між своїми агентами

Хадрамаут, Сахіль, Шабва, Аден, Абьян, Лахджа, ад-Далий і Сокотра дістануться Перехідній військовій раді. А жителі цих провінцій підуть на демонстрації проти керівників із партії «Аль-Іслах», яка не користується симпатіями жителів південних провінцій країни. Більше того, жителі влаштували військовий конфлікт у Шабві проти 21-ї бригади Міка, підконтрольної Алі Мухсіну аль-Ахмар. І цілком ймовірно, що ситуація закінчиться тим що Перехідна рада візьме під контроль ці райони. Британці влаштовують цю виставу, що іще більше підняти рейтинг Перехідної ради перед жителями південних провінцій.

ОАЕ прагнуть висунути на перший Айдаруса аль-Зубайді та очолювану ним Перехідну раду у якості єдиного законного представника жителів південних провінцій Ємену. Таким чином, ОАЕ готують заміну для себе після свого виходу із Ємену. Що стосується провінцій Хадрамаут, аль-Вадія та Маріб, то, швидше усього, вони залишаться під контролем Алі Мухсіна аль-Ахмара.

Друга: припинити шлях проамериканським політичним силам і не допустити втручання Саудівської Аравії у політичний процес

В останні дні ми стали свідками масових демонстрацій, хід і страйків, організованих британцями через своїх агентів у провінції Махра, яка займає друге місце по площі після провінції Хадрамаут. Місто Махра є східними воротами Ємену і служить східним кордоном з султанатом Оман, який має тісні зв’язки з племенами, проживаючими у Махрі. Ситуація дійшла до того, що мітингуючі почали відкрито вимагати уходу саудівського військового контингенту і вступили в озброєний конфлікт з останнім. Інтернет-сайт «Al-KhaleejOnline» за 06.03.2016 повідомив: «Військові ополченці єменських племен із провінції Махра виступили проти військового контингенту Саудівської Аравії, який направлявся у цю провінцію, і примусили його відступити».

Військовий задум

Місяць назад військові ополченці єменських племен виступили проти військового контингенту Саудівської Аравії, який направлявся у провінцію Махра, щоб встановити там свій вплив і утиснути існуючий так британський вплив в особі політиків,які мають тісний зв’язок з проанглійським протекторатом — султанатом Оман.

Окрім цього, британці перекинули підкріплення і сили із Маріба 21-ю бригаду Міка під командуванням Алі Мухсіна аль-Ахмара у місті Атак, столицю нафтової провінції Шабва, щоб підсилити контроль британців над півднем. З причини прибуття військового підкріплення спалахнув конфлікт у місті Атак з середи 19.06.2019 до четверга 20.06.2019. Конфлікт трапився між підтримуваними Еміратами силами елітних військ та 21-й бригадою озброєних ополченців під командуванням Алі Мухсіна аль-Ахмара.

Обидві сторони конфлікту є британськими агентами і грають одну виставу, яка повинна закінчитись з передачею південних провінцій країни під юрисдикцію Перехідної ради на чолі з Айдаруса аль-Зубайди, щоб південь Ємену знаходився під жорстким контролем англійців, щоб припинити шлях перед Америкою та її агентами в особі Хасана Баума та Саудівської Аравії. Особливо якщо врахувати потік новин про те, що ОАЕ вирішили вийти із Ємену і вивести свої війська назад на батьківщину. Усе це говорить про те, що Британія координує свої дії зі своїми агентами для того, щоб передати південні провінції у владу Перехідної ради і зміцнити останню потужними військами, щоб розширити своє панування над півднем і зміцнити там свій контроль.

Гуманітарний задум

Саудівська Аравія та ОАЕ відкрито змагаються у наданні гуманітарної допомоги у різноманітних сферах, особливо в області охорони здоров’я і продовольства. Насправді, вони намагаються використати катастрофічну ситуацію, яка нависла над усім Єменом. І ми стежимо за діями обох країн і цілями, які ззовні здаються гуманними, а по суті є злочинними, скерованими на набуття симпатій людей і виховання нових агентів, які будуть пов’язані з безбожним Заходом.

Сумно і боляче бачити, як народ Ємену стає паливом цього брудного конфлікту, який спланований монстрами — Америкою і Британією, виконується їх слугами — Саудівської Аравії, ОАЕ на півдні країни та Іраном на півночі, а також їх місцевими інструментаріями, а жертвами стають невинні люди Ємену, які є єдиною програвшою стороною,оскільки ллється саме їх кров, розграбляється їх багатство і руйнується їх країна. А гірше за усе те, що їх примушують звертатись за рішенням до законів безбожжя, у які нам заборонено навіть вірити і які ми повинні відкинити, як про це говорить нам Всевишній Аллах:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُواْ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا

«Хіба ти не бачив тих, які заявляють, що вони увірували у ниспослане тобі та у ниспослане до тебе, але хочуть звертатись на суд до тагуту, хоча їм наказано не вірити у нього? Диявол бажає ввести їх у глибоку оману» (4:60).

Немає блага для жителів Ємену у жодній із цих протиборчих сторін. Гірше того, чим більше вони продовжують залишатись при владі в Ємені, тим більше страждань і лих вони несуть для єменців, незалежно від того, чи знаходиться влада у руках однієї із сторін чи в обох одночасно, оскільки вони є агентами безбожного колонізатора — ворога Ісламу і мусульман,— які суперничають між собою у виконанні порядку денного своїх хазяїв та їх злочинної капіталістичної ідеології, яка обернулась катастрофою для людства у цілому.

Єдиний шлях виходу — ця діяльність разом з партією «Хізб ут-Тахрір» по скиненню усіх цих агентів, незалежно від їх геополітичної приналежності, чи є вони проамериканськими, як Саудівська Аравія, «Південний рух» на чолі з Баумом та хоусіти на півночі, чи проанглійськими, як ОАЕ, Перехідна рада на півдні країни, Хаді, Тарік Аффаш, Алі Мухсін аль-Ахмар на півночі, сході і заході країни. А також необхідно підтримати старанні зусилля разом з Хізб ут-Тахрір, скеровані на встановлення і запровадження законів Аллаха в усіх сферах життя шляхом відновлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, у якому будуть велич і відродження мусульман!

 

 

Шайф Шараді — Ємен
21 Зуль-Каада 1440 р.х.
24.07.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню