Палестинська автономія без сорому зустрічає злочинця Путіна та інших представників колоніалізму

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Голова Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв у четвер 23.01.2020 у місті Віфлеєм на підконтрольному Західному березі президента Російської Федерації Володимира Путіна, який повертався з форуму пам’яті жертв Голокосту, організованого окупаційною владою «Ізраїлю».

Під час зустрічі з Путіним Аббас заявив, що «цей візит, будь то у Палестину чи у Москву, важливий для нас, щоб обговорити усі питання, які нас турбують», виразивши при цьому вдячність Путіну за підтримку палестинського народу у політичній, економічній, культурній, фінансовій сферах і у сфері безпеки.

Очевидно, що Палестинська адміністрація діяла пихато і нахабно, приймаючи Путіна і представників колоніалізму,і це недивно, оскільки ця адміністрація завжди продовжувала залишатись інструментом у руках колоніалізму і слугою ворогів Умми в усіх питаннях.

З іншого боку, Палестинська адміністрація не звернула увагу на той факт, що у Путина багате кримінальне минуле проти Ісламської Умми, і що руки, які потискав Аббас, — у крові невинних мусульман. Жорстокість Путіна і його військ вимусила мільйони сирійців покинути свої дома, а сотні тисяч сирійців, у тому числі жінок, дітей і старих, пали жертвами жорстоких атак і бомбардувань.

Літаки Росії руйнували дома і оселі беззахисних мусульман та їх родин, коячи жорстокість сторіччя. Прямими свідками глибокої ворожнечі Путіна і Кремля у відношенні Ісламу і мусульман стали мусульманські діти Чечні і Криму. Росія продовжує свою жорстокість через переслідування мусульман в Росії. Україні і Криму, а нещодавно нею були скоєні злочини у Лівії, куди Путін направив свої сили і найманих вбивць проливати кров мусульман і коїти інші злочини проти них в ім’я колоніальних цілей.

І це не пов’язано особисто з Путіним, а навпаки, Росія та її попередник Радянський Союз були у вищій мірі ворожі до Ісламу і жорстоко вбивали слабких мусульман в Афганістані і Центральній Азії, про що свідчить пролита Сталіним кров мільйонів дітей мусульман у сибірській пустелі.

Палестинська адміністрація не врахувала ці злочини, повні жорстокості, вважаючи себе чимось іншим, що не відноситься до Ісламської Умми. Хоча Посланець Аллаха ﷺ ясно підкреслював єдність Умми, подібну єдиному тілу. Пророк Мухаммад ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ تَتَكَافَأُ دِمَاؤُهُمْ يَسْعَى بِذِمَّتِهِمْ أَدْنَاهُمْ وَيُجِيرُ عَلَيْهِمْ أَقْصَاهُمْ وَهُمْ يَدٌ عَلَى مَنْ سِوَاهُمْ

«Життя правовірних рівні. Віх їх імені найслабший може гарантувати безпеку, а найбільш далекий — надати покровительство. Вони єдині у боротьбі зі своїми супротивниками».

Всевишній Аллах відносить політичну дружбу з іудеями і християнами до огидного злочину у тій мірі, що той, хто допустив подібне, ніби стає одним із тих іудеїв і християн. Аллах у Корані сказав:

۞يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ ٱلۡيَهُودَ وَٱلنَّصَٰرَىٰٓ أَوۡلِيَآءَۘ بَعۡضُهُمۡ أَوۡلِيَآءُ بَعۡضٖۚ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمۡ فَإِنَّهُۥ مِنۡهُمۡۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهۡدِي ٱلۡقَوۡمَ ٱلظَّٰلِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хтось із вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

Підійшовши до питання Палестини, Радянський Союз одним із перших визнав сіоністське утворення під назвою «Ізраїль». І Російська Федерація досі підкреслює свою занепокоєність інтересами і безпекою сіоністів. Шість місяців назад російський радник по національній безпеці Микола Патрушев заявив: «Безпека «Ізраїлю» є російським інтересом», — додавши, що Росія надає особливого значення безпеці «Ізраїлю». До того ж візиту Путіна у Палестину передував візит в «Ізраїль» у підтримку сіоністського утворення у пам’ять про Голокост. Лише дурень може вважати Росію байдужою до проблем Палестини. Незважаючи на це, Аббас зустрів Путіна з дружньою теплотою.

Таким же чином обстоять справи і з президентом Макроном, якого Палестинська адміністрація зустрічала з великим задоволенням і гостинністю, хоча Франція є колоніальною державою, не менш злочинною, аніж Росія. Палестинська адміністрація проігнорувала кримінальну і колоніальну історію Франції проти Ісламської Умми у Сирії, Алжирі, Єгипті, Марокко, Боснії, Центральній Африці і Малі, а також проігнорувала нахабну заяву Макрона, де він сказав: «Антисіонізм і заперечення права «Ізраїлю» на існування є антисемітизмом». Путін і Макрон нічим не відрізняються від керівництва Великобританії, яка дотримується декларації Бальфура, опікаючи окупаційну владу сіоністського утворення «Ізраїль». І знов таки, незважаючи на це, Палестинська адміністрація дозволяє собі зустрічати принца Чарльза.

Тим, що Палестинська адміністрація приймає ворогів Умми і Палестини, вона ігнорує реалії Корану, віри, фактів і навіть не таку далеку історію. Більше того, коли Хізб ут-Тахрір у Палестині об’явив про свій намір організувати у Рамаллі 21січня 2020 року масовий протест проти візиту злочинців на чолі з винуватцем пролитої крові сирійських дітей Путіним, адміністрація Палестини мобілізувала свої сили і сили служби безпеки для запобігання протесту. Рамалла і дороги, які ведуть до міста,були закриті, також на в’їздах і виїздах із міста функціонували шлагбауми, щоб не допустити скупчення людей.

Сотні людей були заточені на контрольно-пропускних пунктах у сильний мороз, а площа аль-Манара, проголошена місцем проведення протесту, була оточена силовиками. Хиб ут-Тахрір прийняв рішення скасувати даний захід через ці заходи і процедури з боку влади. Проте Хізб, бажаючи передати повідомлення про небажання візиту злочинного ката Путіна, провів альтернативний протест 23.01.2020 на площі аль-Манара у Рамаллі. Завдяки цій акції Палестинська адміністрація і Путін не могли не почути про те, що на благословенній землі Палестини не раді ворогу мусульман.

Палестинська адміністрація обрала шлях сорому, ганьби і відданості ворогам Умми, оскільки вона пов’язана з колонізаторами у надії, що їй випаде деяка користь від Заходу. Наскільки ж ламкі її надії!

مَثَلُ ٱلَّذِينَ ٱتَّخَذُواْ مِن دُونِ ٱللَّهِ أَوۡلِيَآءَ كَمَثَلِ ٱلۡعَنكَبُوتِ ٱتَّخَذَتۡ بَيۡتٗاۖ وَإِنَّ أَوۡهَنَ ٱلۡبُيُوتِ لَبَيۡتُ ٱلۡعَنكَبُوتِۚ لَوۡ كَانُواْ يَعۡلَمُونَ

«Ті, які взяли собі покровителів і помічників окрім Аллаха, подібні павуку, який зіткав собі житло. Воістину, найбільш нетривке житло — це житло павука. Якщо б вони тільки знали!» (29:41).

Що ж стосується палестинського народу, то він стверджує, що вважає Росію не менш ворожою по відношенню до палестинців, аніж сіоністське утворення «Ізраїль», винувате у смертях дітей на Західному березі та у Газі. Для палестинців Путін, Макрон і Чарльз є не меншим злом, аніж Нетаньяху чи Трамп.

 


Газета «Ар-Рая»
Бахір Саліх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
29.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню