Халіфат — це обіцянка, фард, намісництво, влада і безпека

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Халіфат — практичний метод для запровадження законів Ісламу у житті суспільства і для несення Ісламу у якості Небесного Послання усьому світу за допомогою заклику і джихаду.

Халіфат — це корона фардів, купол релігії, захист мусульман. Саме Халіфат запровадить худуди (види покарань, визначені Шаріатом), буде піклуватись про справи людей, захищати свої кордони, захищати життя, честь, майно, ресурси населення … Лише він буде запроваджувати Іслам всередині своїх кордонів і нести його до решти людства. Халіфат — це обіцянка, фард, намісництво, влада, безпека …

Що стосується Халіфату як обіцянки і намісництва, то про це Аллах сказав у Корані наступне:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

Обіцянка Аллаха неодмінно виконається, адже Він не порушує їх.

Також Посланець Аллаха ﷺ обрадував нас звісткою про повернення Халіфату. Передається від Хузайфи ібн аль-Ямана: «Посланець Аллаха ﷺ сказав:

تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад).

Що стосується Халіфату як фарду, який покладений на мусульман усього світу, то Шаріат зробив встановлення Халіфату передвирішеною справою, в якій немає вибору, поблажливості чи потурання для мусульман. Відмова для участі у цій справі є одним із великих гріхів, за який Аллах покарає у Судний день. Доказом цьому служать Коран, Сунна і Іджма сахабів (одностайність сподвижників).

Так у Корані Аллах наказав Своєму Посланцю ﷺ судити між мусульманами на основі законів Шаріату, і цей наказ є категоричним:

فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ عَمَّا جَاءَكَ مِنَ الْحَقِّ

«Суди же їх згідно тому, що ниспослав Аллах, і не потурай їх бажанням, ухиляючись від істини, яка явилась до тебе» (5:48),

وَأَنِ ٱحۡكُم بَيۡنَهُم بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ وَلَا تَتَّبِعۡ أَهۡوَآءَهُمۡ وَٱحۡذَرۡهُمۡ أَن يَفۡتِنُوكَ عَنۢ بَعۡضِ مَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ إِلَيۡكَۖ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах» (5:49).

Також у Сунні передається хадіс від Абдуллаха ібн Умара:

مَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Хто помер без присяги халіфу, той помер смертю часів невігластва» (Муслім).

Посланець Аллаха ﷺ зобов’язав мусульман створити можливість для принесення присяги халіфу кожному мусульманину, і тут неважливо, чи дає після цього присягу кожен фактично чи ні. Присяга дається лише халіфу. Вираз «смертю часів невігластва» є вказівкою (кіная) на тяжкість гріху того, хто помер без можливості присягнути халіфу.

Що стосується Іджма сахабів, то саме вони були одностайні у необхідності обрати халіфа після смерті Посланця ﷺ. Більше того, вони одностайні у тому, що треба було відкласти поховання Посланця ﷺ, поки обрання халіфа не буде завершено. У той період на пост халіфа був обраний Абу Бакр.

Халіфат — це сила, яка об’єднує мусульман під владою єдиного політичного утворення, він — жахаюча сила для ворогів. Тому Аллах наказав мусульманам міцно триматись держаться за вервь Аллаха, щоб стати цією силою:

وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ

«Міцно тримайтесь за вервь Аллаха усі разом і не розділяйтесь» (3:103).

Аллах велів мусульманам підготувати сили проти ворога, що дозволить навіювати страх, вселить слабкість у серця невірних і дасть можливість віруючим отримувати. Аллах сказав:

وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِن دُونِهِمْ لاَ تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ

«Приготуйте проти них скільки зможете сили і бойових коней, щоб устрашити ворога Аллаха і вашого ворога, а також тих, яких ви не знаєте, але яких знає Аллах» (8:60).

Слово «сила» прийшло без визначеного артикля «ال», що, у свою чергу, вказує на будь-яку силу, яка навіює страх ворогам, яка дає можливість подолати їх, отримати перемогу. До подібної сили відносяться військова, людська, економічна, технологічна і т.п. можливості. Раніше, коли Халіфат володів силою, невірні держави відчували шанобливий страх перед ним аж до того, що вони платили джізью. Так у свій час зарозумілий візантійський імператор Никифор I після відмови платити джізью халіфу Харуну ар-Рашіду був вимушений знов виплачувати її. Також Америка виплачувала щорічний податок Османському Халіфату у часи правління Селіма III.

У ту епоху вороги Ісламу не насмілювались проливати кров мусульман, принижувати їх честь,руйнувати мечеті, будь то в Індії, Китаї, Росії, Бірмі, Шамі, Іраку, Палестині а інших країнах. Проте з руйнуванням Халіфату вони стали упевнені, що сила мусульман зникла.

Немає сумнівів, що Халіфат є силою, яка насувається, що звільнить Палестину та інші наші землі. Халіфат стане лідером на світовій арені, як це було на протязі сторіч. Халіфат надасть владу мусульманам, Халіфат — це практичний метод для правління Ісламом і для його поширення по усій земній кулі. Халіфат дозволить мусульманам поширювати свою релігію за допомогою заклику і джихаду.

Що стосується Халіфату як безпеки, то але ж запровадження Ісламу в усіх сферах життя суспільства дає безпеку у землях мусульман. Аллах сказав:

الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُم بِظُلْمٍ أُولَٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ

«Ті, які увірували і не облекли свою віру у несправедливість, перебувають у безпеці, і вони слідують прямим шляхом» (6:82).

Таким чином, мир і безпека будуть лише тоді, коли будуть виконувати накази і заборони Аллаха під затишком Халіфату. Адже тоді вершник зможе скакати із Сани до Хадрамауту, не боячись нікого, окрім Аллаха і нападу вовка на своїх овець.

О, мусульмани! Лише Халіфат відновить владу Ісламу після того, як у 1924р. правління на основі Корану і Сунни було призупинено. Халіфат звільнить Палестину і решту земель мусульман і поселить страх у серця ворогів. Халіфат покладе край злочинам і скоєнню гріхів, які продовжуються ось вже на протязі 99 років після його руйнування. Халіфат поверне джихад на шляху Аллаха,щоб понести Іслам решті світу, щоб вивести його із мороку капіталізму до світла Ісламу. Халіфат призупинить братовбивчі війни, які невірні розпалили між мусульманами з метою роз’єднати їх і здійснити свої огидні плани. Халіфат об’єднає мусульман після того, як по угоді Сайкса–Піко землі мусульман були поділені на картонні держави.

О, мусульмани! Хізб ут-Тахрір — це лідер, який не обманює, який закликає вас згуртувати свої ряди під його керівництвом, який закликає вас зійти на корабель перетворення, і, з дозволу Аллаха, цей корабель доставить нас усіх до безпечної землі. Кораблем перетворення управляє видатний вчений Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта. Знайте, Халіфат є фардом від Всевишнього, джерелом нашої величі, руйнівною силою для ворогів, визволителем земель мусульман, маяком справедливості і добра для усього людства.

Так нехай заради цього трудяться трудівники і змагаються віруючі.

 

Газета «Ар-Рая»
Шайіф аш-Шараді — Ємен
30 Раджаба 1441 р.х.
25.03.2020р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню