Мусульманські армії, станьте опорою для Умми!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Всевишній Аллах говорить:

قَالَ لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ

«Він сказав: «Якщо б у мене була сила,щоб здолати вас! Якщо б у мене була потужна опора!» (11:80).

Табарі в коментарі до цьому аяту наводить слова деяких вчених:

Абу Джафар сказав: «Аллах повідомив, що Лут звернувся до своєму народу,який бажав скоїти содомію. Коли він втратив надію на те, що вони дадуть відповідь на його заклик, то сказав: «Якщо б у мене була сила, щоб здолати вас!», — тобто «помічники, які допомогли б мені проти вас і підтримали б мене». Далі Лут сказав: «Якщо б у мене була потужна опора!», — тобто плем’я, яке захистило б мене від вас, і воно не дозволило б вам прийти з подібною вимогою у відношенні моїх гостей.

Ібн Хамід повідомив від Салами, а той — від Ібн Ісхака, який сказав: «В цьому аяті говориться: «Якщо б у мене було плем’я, яке оберігало б мене, або група, яка допомагала б мені, воно не дозволило б вам вчиняти таким чином».

Абу Салама повідомив від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَرَحْمَةُ اللَّهِ عَلَى لُوطٍ إِنْ كَانَ لَيَأْوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ قَالَ ﴿لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَى رُكْنٍ شَدِيدٍ﴾ فَمَا بَعَثَ اللَّهُ بَعْدَهُ نَبِيّاً إِلاَّ فِي ثَرْوَةٍ مِنْ قَوْمِهِ

«І нехай помилує Аллах Лута, воістину, він опирався на міцну основу, коли сказав: «Якщо б у мене була сила, щоб здолати вас! Якщо б у мене була потужна опора!». Але після нього Аллах відправляв пророків тільки із числа найбільш вшанованих племен». Мухаммад ібн Амр сказав: «Численних і сильних племен».

«Потужна опора» означає плем’я, яке здатне захистити і надати допомогу.

Ісламська Умма сьогодні як ніколи раніше має потребу в «потужній опорі», на яку можна було б опертись.

Тіло Умми розривається дикими псами, яких нацькував Захід, щоб знищити кращу общину на землі.

Ненависть до Умми з’явилась у них через благодать, якою Аллах обдарував мусульман. Аллах говорить:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха» (3:110).

Умма Мухаммада ﷺ — це краща община серед людей, яка наказує робити схвалюване і утримує від засуджуваного. В наші дні немає більш страшного гріха, аніж відсутність правління по законам Аллаха. Немає нічого гірше, аніж відсутність Халіфату, який був знищений Мустафою Кемалем при підтримці Заходу, зокрема — Британії.

Але невірний не зупинився на цьому і ніколи не зупиниться. Він зруйнував Халіфат і окупував наші землі, він грабує мусульман і переслідує їх скрізь за допомогою підлих зрадників,які, ставши правителями, не вагаючись приносять дари своїм хазяям у виді черепів мусульман. Незважаючи на усе це, невірний боїться Ісламської Умми і відродження мусульман, оскільки вони зламають йому хребет.

З волі Аллаха, в цій Уммі з’явився Хізб ут-Тахрір, який був заснований у відповідь на наказ Аллаха:

وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Нехай серед вас буде група людей, які будуть закликати до добру, наказувати схвалюване і забороняти засуджуване. Сам вони є тими, хто набув успіху» (3:104).

Члени Хізб ут-Тахрір під керівництвом видатного вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти вдень і вночі закликають до добру, наказують схвалюване і забороняють засуджуване, наближаючись до рішенню найважливішої проблеми Умми. На цьому шляху вони віддають усе найцінніше, що може бути в цьому світі.

Незважаючи на те, що члени Хізба піддаються арештам, тортурам і наклепу, вони продовжують іти по своєму шляху, не боячись нікого, окрім Аллаха, діючи відкрито і ніколи не лестять, проголошуючи істину про необхідність застосування Шаріату в державі Халіфат.

Незважаючи на важкість своєї ноші, Хізб ут-Тахрір не упускає із виду страждання мусульман в усьому світі. Він проводить міжнародні кампанії, стрясаючи світ і викриваючи хитрість і злочинність невірного Заходу і його агентів із числа правителів мусульман.

Східний Туркестан стогне під гнітом Китаю. Кашмір вирізається індуїстськими окупантами. Мусульмани-рохінджа систематично піддаються жорстоким нападам з боку армії М’янми. Іудеї окупували Палестину, вбиваючи її жителів і оскверняючи святиню.

В цей же час пакистанський режим переслідує носіїв заклику і досі утримує в невідомому місці офіційного представника Хізб ут-Тахрір в Пакистані Навіда Бата після того, як викрав його дев’ять років назад. Вина його тільки в тому, що він закликав до відновлення ісламського образу життя, слідуючи прикладу Посланця Аллаха ﷺ. І багато інших братів томляться в тюрмах тиранів, таких як ас-Сісі в Єгипті, Хасіна в Бангладеш, Мирзійоєв Узбекистані і багато інших.

В усіх своїх кампаніях Хізб закликає армії ісламського світу надати допомогу пригнобленим мусульманам.

Нехай же наші брати в арміях замисляться і усвідомлять свою відповідальність перед Уммою!Хто, окрім вас, зупинить гніт у відношенні мусульман?!

Хто, окрім вас, зупинить кровотечу на тілі Умми і встане стіною перед невірним колонізатором?!

Ви — наші брати, отці, діти і друзі. До кого, окрім вас, буде звертатись Умма?!

Встаньте і звільніться від любові до мирському, адже те, що у Аллаха, краще і вічне!

Будьте потужною опорою для Умми. Ви маєте силу і вплив. Так простягніть руку допомоги Хізб ут-Тахрір і підтримайте його проект — встановлення Шаріату Аллаха на землі і зведення Халіфату за методом пророцтва. Так мусульмани знов набудуть слави, а невірні будуть принижені.

Ми повідомляємо вам слова Посланця Аллаха ﷺ, які він сказав у відповідь на звернення мекканців:

يَا عَمِّ، أَفَلَا أَدْعُوهُمْ إِلَى مَا هُوَ خَيْرٌ لَهُمْ؟

«О, мій дядько, хіба не закликаю я до того, що краще для них же?!». Його дядько спитав: «До чого ти їх закликаєш?». Він відповів:

قَالَ: أَدْعُوهُمْ إِلَى أَنْ يَتَكَلَّمُوا بِكَلِمَةٍ تَدِينُ لَهُمْ بِهَا الْعَرَبُ وَيَمْلِكُونَ بِهَا الْعَجَمَ

«Я закликаю їх сказати такі слова, за допомогою яких вони підкорять собі арабів і неарабів».

Ми ж сьогодні закликає вас приєднатись до Хізб ут-Тахрір в справі встановлення Другого Праведного Халіфату, при якому мусульмани знов стануть лідерами світу і позбавлять людство від тиранії невірних і несправедливості капіталізму, який пригноблює слабких і підтримує сильних.

Ісламське правління покладе край тиранії і беззаконню багатих і відновить права бідних. Люди будуть шукати притулку у своєї держави, а не ховатись від неї. Свідками цього мусульмани стануть зовсім скоро. Аллах говорить:

وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَن يَكُونَ قَرِيباً

«І скажуть: «Коли ж це станеться?». Скажи: «Можливо, це станеться дуже скоро!» (17:51).

 

Газета «Ар-Рая»
Ібтіхаль ібн аль-Хадж Алі
11 Зуль-хіджа 1442 р.х.
21.07.2021 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню