Руйнування Халіфату — велика трагедія для Ісламської Умми

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Минув іще один рік з дня, коли проклятий безбожник обдурив мусульман, зруйнував Халіфат і кинув ісламські землі на дно невір’я! З того чорного дня мусульмани позбавились своєї величі, а кожен, хто побажав відновити Халіфат, виявився гонимим злочинцем, заслуговуючим на найсуворіше покарання.

Проте не минуло і тридцяти років з дня падіння Халіфату, як по милості Всевишнього Аллаха в Уммі з'явився великий чоловік — Такиюддін ан-Набхані — для того, щоб заснувати потужне політичне згуртування , здатне явити на світ істинних державних мужів Ісламу і повести за собою доблесних особистостей , готових вести діяльність по відновленню Праведного Халіфату згідно з пророцьким методом під чуйним керівництвом благочестивих амірів. Саме вони повинні нагадати Уммі значущість її закликання і важливість Халіфату, який був гарантом безпеки і секретом величі мусульман на цьому світі і у світі Вічному.

Невіруючі усвідомили небезпеку цього згуртування, відчули силу його впливу і стрімкість поширення його ідеї — Халіфату, який є методом фактичного запровадження Ісламу в життя і його донесення усьому світу. І тому усіма доступними їм засобами і перебуваючими у їх розпорядженні агентами вони взялись атакувати це згуртування. Зазнавши поразки в ідеологічній боротьбі , ці невіруючі не змогли нічого зробити , окрім як пасти на найнижчий рівень, і вони почали переслідувати прибічників цього згуртування, розгорнули повномасштабну дезінформацію і повну блокаду на його адресу, огульно інкримінуючи сфабриковані і брехливі звинувачення, щоб кинути тінь на бездоганний авторитет цього згуртування. Одним словом, подібно безчинствуючим фараонам і вождям арабських язичницьких племен у минулому, сьогоднішні лідери невір’я на Заході і Сході з усіма своїми приспішниками в мусульманських країнах розгорнули повномасштабну війну проти релігії Аллаха і тих, хто закликає до неї.

Минула 101-ша річниця падіння Халіфату, а Ісламська Умма переживає свої найбільш похмурі ночі, скитаючись від однієї сторони на іншу у пошуках рішенні своєї проблеми, яка полягає у відновленні упевненості в собі і усвідомленні ідеї, здатної відродити Умму. Мусульманами рухають ісламські почуття і скеровування у бік Ісламу у цілому, що не раз проявлялось. Проте необхідно, щоб Умма прийняла в основу своєї політичної ідеї і відкинула решту усіх інших ідей, якими б вони не були.

Невіруючі так і не змогли вирвати Іслам із сердець мусульман і переконались в тому, наскільки ґрунтовно Іслам живе в Уммі. Проте невіруючі набули успіху в тому, щоб відхилити мусульман від діяльності по поверненню Ісламу в життя суспільства і держави. Саме для цього вони дозволили встановити такі держави, які запроваджують в життя деякі закони Ісламу для того, щоб заспокоїти мусульман тим, що їх релігія запроваджується в державі! Такі держави слідують невіруючим і не будують на Ісламі свою зовнішню, економічну , освітню, військову і адміністративну політику, як і модель державного устрою. Деякі схвалили цю реальність і під уявними приводами погодились з тим, що Іслам залишився лише формальністю в державі, незважаючи на те, що закони і системи , а також державна політика цієї держави перебувають в протиріччі з Ісламом. В ітозі відновлення запровадження Ісламу в сферах життя з боку Халіфату перестало бути для них доленосною проблемою.

Серйозна діяльність по встановленню Халіфату і постійний заклик мусульман до усвідомленню значущості і важливості цієї справи є обов’язковими. І це можливо здійснити виключно шляхом зв’язування ісламських ідей з поточними подіями і шляхом пояснення ісламських рішень усім існуючим проблемам, а також шляхом відстеження і аналізу політичних пригод з наданням відносно них спочатку політичного бачення, а потім — і шаріатського, щоб у мусульман утворилась політична свідомість і здатність розуміти пригоди виключно під кутом ісламських ідей, витікаючих із ісламського світогляду.

Для усього цього необхідне щире і свідоме політичне керівництво. Адже люди без вождя блукають і не знають, у який бік і за ким іти, а іноді опиняються у розпорядженні злощасних і невігласних людей, як це, наприклад, обстоїть сьогодні. Саме тут повинні показати себе носії заклику до встановленню Халіфату, довівши Ісламській Уммі , що їх керівництво є свідомим , щирим і політичним, незважаючи на свої ламкі можливості перед лицем неймовірних викликів. Як відомо, недремні сили зла мобілізували усі свої ресурси і борються з прихильниками цього згуртування, з їх ідеєю і керівництвом. Проте останні упевнені в тому, що Всевишній Аллах допоможе їм і не порушить Своєї обіцянки, а також вони упевнені в тому, що Аллах над кожною річчю владний і покарає злочинців!

Відновлення упевненості і довіри у Ісламської Умми до тому, що Іслам здатен вирішити усі проблеми і питання мусульман, що Всевишній Аллах неодмінно надасть Уммі свою допомогу,якщо вона буде дотримуватись своєї релігії і працювати над її втіленням в житті, як і утворення довіри до свідомому щирому політичному керівництву, яке закликає до Халіфату, є вельми важливими справами, якими сьогодні необхідно займатись. Це так тому, що довіра і упевненість є основними стимулами, які спонукають чоловіка до роботи і підкоренню. Коли чоловік не упевнений в собі, в своїй ідеї , в своєму керівництві і в своєму Господі, він не зможе працювати і бути активним, навпаки, його спіткає засмучення, яке, врешті решт, призведе його до розчарування , бездіяльності і смиренності з тією реальністю, яку нав’язує ворог. Ми бачимо, як безбожний колонізатор усілякими можливими засобами намагається підірвати цю упевненість і довіру, щоб добитись втілення свої задумів і відвернути мусульманина від будь-яких прагнень , скерованих на те, щоб позбутись від залежності і колоніалізму.

О, мусульмани!

Ваша релігія — істина. В ній є такі рішення і ідеї, яких немає у жодній релігії чи ідеології. Усі ці ідеї і рішення вам пояснило працююче серед вас ісламське політичне згуртування , яке закликає до беззаперечному дотриманню Ісламу шляхом відновлення тієї держави, яку встановив для вашої релігії сам Пророк Мухаммад ﷺ. Не годиться вам сидіти, склавши руки і не надавати допомогу цій партії , яка по-справжньому виступає вашим щирим, свідомим політичним керівництвом. Ваша історія, яку Захід намагається очорнити, наповнена світлими сторінками. У вас був Халіфат, який правив світом більше 13 стріч. Ви були найбільш благородними і славетними правителями світу. Ви жили у мирі , згоді і безпеці на своїх землях. Харчувались своїм прожитком , який здобували із своїх земель. Жили в здравії і радості. Відкривали нові країни, несучи істинний шлях людям, справедливість пригнобленим і допомогу потребуючим. Але що трапилось з вам після руйнування Халіфату, погляньте! Вас розірвали на жалюгідні шматки. Ваші землі, честь і багатства позбавились усілякої святості і недоторканості . І кожен, кому не лінь, намагається посягнути на вас. Ви опинились ніби жертва посеред голодних псів, які накинулись на свою здобич. Так скиньте з себе страх навіювань, адже ви сильні! Вам просто навіяли, ніби ви перебуваєте в ув’язненні подібно поміщеному у клітку леву, щоб ви відчули себе слабкими і не намагались думати над результативною діяльністю.

Супротивник ваш боїться того, що ви зламаєте клітку і вирветесь із ув’язнення, і тому намагається одурманити вас і підірвати вашу упевненість. Для цього він усадив над вами правителів-катів, які беззаперечно виконують волю вашого ворога. У відповідь на це довіртесь собі, будьте упевнені в своїй релігії і обіцянці вашого Господа. Хіба не досить того, що ваш Аллах восхвалив і підніс вас наступними словами:

كُنتُم خَيرَ أُمَّةٍ أُخرِجَت لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالمَعرُوفِ وَتَنهَونَ عَنِ المُنْكَرِ وَتُؤمِنُونَ بِاللّهِ

«Ви є кращою із з общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха» (3:110)?!

Хіба не досить того, що Аллах надасть вам свою допомогу, якщо ви будете дотримуватись Ісламу:

وَلَيَنصُرَنَّ اللّهُ مَن يَّنصُرُه إِنَّ اللّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину , Аллах — Всесильний, Могутній» (22:40)?!

 

Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
8 Раджаба 1443 р.х.
09.02.2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню