Несправедливі рішення йорданського режиму у відношенні Хізб ут-Тахрір — це спроба залякування і придушення

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Касаційний суд Йорданії залишив в силі рішення Суду державної безпеки щодо вироку двох членів Хізб ут-Тахрір до чотирьох років позбавлення волі кожному. Їх звинуватили у приналежності до Хізб ут-Тахрір і підбурюванні проти режиму, на підґрунті знайдених в їх домах публікацій і книг партії.

У зв’язку з цією подією інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії випустив прес-реліз, в якому говориться: «Хізб ут-Тахрір — це політична партія, яка працює над відновленням ісламського образу життя, що є одним із шаріатських обов’язків, покладених на нас Всевишнім Аллахом. Ми не беремо до уваги закони Йорданії — ані в судах, ані в системі в цілому, тому що в своїй основі вони помилкові. Хізб в своєму заклику веде політичну і ідеологічну боротьбу, і для досягнення мети він не застосовує фізичну силу. Заклик до створенню Ісламської Держави скерований на усі мусульманські країни, він не обмежений тільки Йорданією. Там, де буде надана допомога заклику і надана влада, там і буде встановлена Ісламська Держава. Так чому йорданський режим особливо виділяє себе, як нібито заклик скерований тільки на підрив його режиму? Адже партія відкрито веде діяльність у багатьох мусульманських країнах, і режими тих країн так не вважають.

Ці несправедливі тюремні строки для членів Хізб ут-Тахрір є спробою залякування і придушення з боку Суду державної безпеки. Переслідується кожен, хто закликає до Ісламу, до запровадженню його законів, до порятунку Умми від економічного і політичного колоніального впливу. Боротьба йде проти кожного, хто розкриває брехню режиму про те, що він нібито претендує на політичні реформи і заохочує створення політичних партій. В наших матеріалах ми згадували, що йорданський режим бажає тримати при собі «підручні партії». За задумом ці партії повинні схвалювати політичні кроки режиму, які скеровані на приниження народу і надання країни в руки невірного колонізатора. Вони відкрили країну для невіруючих, надали їм свої військові бази і солдатів, які будуть служити в інтересах колонізатора.

О, мусульмани! Діяльність по відновленню ісламського образу життя і відновлення Халіфату є колективним обов’язком, а не тільки обов’язком Хізб ут-Тахрір. Діяльність по встановленню держави буде вважатись обов’язковою для усіх мусульман до тих пір, поки ми не досягнемо мети як Умма. Ці несправедливі строки проти членів Хізба є частиною війни проти Ісламу і відверненням з його шляху. Таким способом вони намагаються посіяти страх серед вас, щоб тим самим віддалити від великого фарду Всевишнього Аллаха.
Хізб ут-Тахрір — політична партія, основою якої є Іслам; з миті свого утворення в 1953 році вона веде свою діяльність по відновленню ісламського образу життя і закликає Умму до встановленню Ісламської Держави. Хізб веде діяльність в сорока країнах, і його не зупинять репресії, арешти і несправедливі рішення суддів, які продали Вічне життя за швидкоплинну насолоду від своїх правителів . Ці слабкі і жалюгідні режими бояться заклику до Аллаху і до запровадженню Його законів, адже це пряма загроза їх існуванню».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая», №404
19 Мухаррама 1444 р.х.
17 серпня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню