Міжнародні організації — черговий інструмент у руках Америки, використовуючи який , вона намагається утвердити свій вплив в Ємені

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

За скоєнням кожної дії стоїть мотив, а, отож, у кожної поведінки є своя намічена мета. Те ж саме відбувається з групами, організаціями і державами. Звідси виникають питання: що стало приводом для появи міжнародних організацій в Ємені, особливо після хоусітського перевороту проти «легітимного» уряду Хаді? Яка їх мета? Чи зможуть вони добитись її здійснення?

Щоб відповісти на ці питання, необхідно знати наступне:

1) ООН та інші міжнародні організації є інструментом у руках Америки. Точніше кажучи, Америка є країною з найбільшим впливом на ці організації, адже саме вони реалізують американській плани і захищають її агентів у лиці правителів мусульманського світу.

2) Наприклад, хоусіти в Ємені після свого перевороту проти проанглійського уряду Хаді не мали джерела для фінансування, більше того, вони опинились у блокаді як ті, хто вийшов проти «легітимного» уряду Хаді. Отож, Всесвітній банк і МВФ напряму не могли їх спонсорувати.

Звідси самі собою виникають питання: хто фінансував їх продовольством і грошима? Якщо ніхто не фінансував їх, то як вони змогли так довго протриматись і розвити свої наступи?

Якщо б не підтримка під приводом гуманітарної допомоги, то хоусіти не змогли б протистояти уряду Хаді. Ми помітили, що після перевороту хоусітів при підтримці Америки і спецпосланців ООН проти англійських агентів були широко відкриті двері перед діяльністю міжнародних організацій. Отож, вони змогли налагодити фінансування хоусітів під приводом гуманітарної допомоги народу Ємену, і при цьому хоусіти знаходились у блокаді.

На достовірність наших слів вказує наступне: «У доповіді агентства «AssociatedPress» говориться про те, що хоусіти виступають проти зусиль ООН по підсиленню контролю за приблизно 370 млн. доларів на рік які організації віддають урядовим закладам, контрольованими хоусітами. У доповіді вказувалось на занепокоєність агентств, які надають допомогу, у зв’язку з тим, що засоби і гуманітарні поставки знаходяться у руках хоусітів. Дані засоби і гуманітарні поставки хоусіти використовують у своїх військових зусиллях. Агентство «AssociatedPress» заявило, що за координацію гуманітарної допомоги відповідає хоусітський генеральний секретар Вищої ради по управлінню і координації гуманітарними питаннями Абдуль Мохсен Тавус» («MarebPress», 20.02.2020).

Правда полягає у тому, що діяльність міжнародних організацій полягає у політичній діяльності, за якою стоїть Америка. Америка вдається до усіляких можливих засобів і способів, щоб розширити свій вплив в Ємені. Міжнародні організації є одним із цих засобів. Це ми могли бачити, коли з 8 по 9 вересня 2018 р. відбулась битва за Ходейду. Тоді англійський агент — ОАЕ — почав наступ у бік Ходейди, щоб взяти під контроль сам порт і перекрити поставки хоусітам із Ірану. Дана ініціатива зустріла критику з боку Америки під приводом загрози поставки гуманітарної допомоги мільйонам людей.

Після того, як хоусіти майже оволоділи північчю Ємену, перед ними залишилась велика перешкода під назвою «глибинна держава» посеред проанглійського старого політичного кола. Це коло засідає у «Всезагальному народному конгресі» та інших партіях Ємену. Хоусіти не повірили цьому старому колу політиків,тому вирішили дізнатись, хто з ними, а хто проти них, для чого хоусіти запросили їх відвідувати спеціальні освітні курси, а хто не відповідав на запрошення — або був кинутий до в’язниці, або був вбитий.

З іншого боку, одна із організацій у районах, підконтрольних хоусітам, зокрема — в околицях Mawiyah і At-Ta'iziyah мухафази Таіз, провела вибори у сільські ради. У ході цих виборів троє чоловіків і три жінки були обрані для кожної групи у кількості 300-500 людей. Задачею цих шістьох людей є проведення перепису населення і реалізація дев’яти невеликих проектів. Правда полягає у тому, що це — спроба утворити нове політичне коло, лояльне до хоусітів, яке буде здатне згуртувати навколо себе людей. Також є і інший бік медалі; він пов’язаний з відновленням і продовженням життя системам капіталістичної ідеології і пов’язаний з присиплянням прагнення людей до правильному перетворенню, заради якого вони вийшли іще у 2011 р.

Звідси стає ясним, що діяльність міжнародних організацій є брудним політичним актом, скерованим на встановлення і зміцнення впливу колонізатора у землях мусульман. Усе це дозволяє Заходу грабувати ресурси Умми і зберегти при владі прозахідних агентів.

Це правда, що ситуація у мусульманському світі є болючою в усіх сферах життя, але рішення проблем не повинно здійснюватись через міжнародні організації та їм подібні інструменти. Ефективним рішенням буде слідування Божественному шляху, адже лише Аллах обізнаний про усе. Аллах сказав:

الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا ۖ مَّا تَرَىٰ فِي خَلْقِ الرَّحْمَٰنِ مِن تَفَاوُتٍ ۖ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَىٰ مِن فُطُورٍ

«Він створив сім небес одне над іншим. У створінні Милостивого ти не побачиш ніякої невідповідності. Поглянь іще раз. Чи бачиш ти яку-небудь тріщину?» (67:3).

Проте слідування Божественному шляху потребує гідних чоловіків, які могли б приєднатись до діяльності Хізб ут-Тахрір по встановленню Другого Праведного Халіфату.. Адже лише Халіфат дасть велич у цьому житті і дозволить досягти блаженства у Наступному. Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 

Газета «Ар-Рая»
Сальман аль-Мухаджірі — Ємен
23 Раджаба 1441 р.х.
18.03.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню