Саудівська Аравія витратить мільярди в інтересах ворогів Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Саудівська Аравія розтратила десятки мільярдів доларів у грудні 2022 року на проведення угод, домовленостей і фестивалів, які служать тільки інтересам ворогів Ісламу.

— Візит голови КНР Сі Цзіньпіна обійшовся державі майже в тридцять мільярдів доларів. Були укладені контракти на нечувані інвестиції, пов’язані з участю китайських компаній в крупних саудівських проектах, як, наприклад, створення регіонального центру китайських заводів в Саудівській Аравії; будівництво заводу по виробництву китайських електромобілів з виробничою потужністю 100 000 автомобілів на рік; участь китайських компаній в проектах в області туризму, зеленої енергетики, медичних послуг, будівництва, житлового секторі і т.д.

Усі ці проекти безглузді, адже не дозволять країни стати самостійною державою в промисловості, навпаки, поставлять в залежність від Китаю, перетворивши КСА тільки в споживача. Ствердження ж про «натуралізацію» виробництва, з подальшим розвитком власного, вводять в оману. Те ж саме раніше говорили і про західну промислову продукцію, проте це не привело до розвитку власного самодостатнього виробництва. Саудівська Аравія витратила трильйони доларів на покупку американських, британських і європейських промислових товарів,але і по сей день вона в усіх сферах залежить від цих країн.

Через декілька днів після візиту Сі Цзіньпіна в Саудівську Аравію прибув британський міністр оборони і підписав новий договір з міністром оборони Саудії Халідом ібн Сальманом. Сума угоди залишилась невідомою, проте вона буда укладена, щоб вказати на те, що військові і оборонні відносини з Саудівською Аравією монополізовані США і Британією, і Китай не має права брати участь в цій сфері. Китайці чудово це розуміють, тому візит Сі Цзіньпіна був обмежений рамками тільки комерційних і споживацьких відносин, а також свобідної торгівлі і громадянського будівництва.

Незважаючи на величезні преференції, надані Китаю в ході даної зустрічі, Саудівська Аравія не заклопоталась вимогою пом’якшити позицію КНР у відношенні мусульман-уйгурів, зупинити несправедливість і обходитись з ними гуманно.

Китай довгий час веде систематичну боротьбу проти мусульман в Східному Туркестані, не дозволяючи місцевому населенню практикувати елементарні ісламські обряди і утримуючи мільйони мусульман в концентраційних таборах і в’язницях, де їх відвертають від своєї релігії за допомогою примушення, тортур і вбивств. Китай також прагне роз’єднати і знищити уйгурські родини. Усе це здійснюється в такій жахаючій мірі, що Америка, Великобританія та інші західні країни, незважаючи на їх ворожість до Ісламу, час від часу закликають Китай припинити порушувати права уйгурів, яких, з точки зору міжнародного права, вважають найбільш переслідуємим і пригноблюваним народом у світі. Проте Саудівська Аравія, як мусульманська країна, навіть формально не попросила про це!
Створюється враження, що король цієї країни, обдарувавши Китай крупними угодами, привітно зустрічаючи президента-злочинця, ніби винагороджує його за проголошену ним війну проти Ісламу і знищення мусульман.

— Саудівська Аравія об’явила у грудні про проект будівництва найбільшої яхти у світі, вартістю у вісім мільярдів доларів, під назвою «Pangeus» («Велетенський континент»). Довжина яхти складе 550 м, ширина — 610 м, вона буде мати форму черепахи, на ній зможуть одночасно перебувати до 60 000 людей. По проекту, на кораблі будуть розташовані 19 вілл, 64 квартири, 9 арок в під’їздах і коридорах і 30 000 кластерних домів, а також торговий центр, клуб, декілька парків і велетенська інфраструктура, яка забезпечує зручний доступ до морю, загальною протяжністю 1250 м. Італійська дизайнерська студія «Lazzarini» збирається будувати яхту вісім років.

Виникає питання: в чому користь від цієї яхти для жителів Хіджазу і Неджда, для чого таке марнотратство на речі, які не приносять користь країні?!

Також у грудні, в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, під егідою «Головного управління» були проведені два фестивалі, скеровані проти Ісламу і мусульман. На їх проведення були витрачені величезні засоби. Це фестиваль «SoundStorm — Middle Best» і фестиваль «Fest». Перший є музичним, в якому взяли участь біля 730 тисяч людей, на ньому на протязі трьох днів виступали найвідоміші співаки з усього світу. Він скопійований з фестивалю в Лас-Вегасі, відвідуваність якого не перевищує 400 тисяч глядачів. Виходить, Саудівська Аравія перевершила Америку по цим святам розпусти, які зазвичай супроводжуються танцями, оголеними жінками, еротичними сценами, непристойністю і розбещеністю. Другий фестиваль «Fest Saudi Food Festival» був присвячений кулінарії, мета його проведення в Ер-Ріяді – розважити людей порожньою справою.

В місті Джидда, на узбережжі Червоного моря, у цей же час проходив Міжнародний кінофестиваль «Червоне море». Мета його проведення — виявлення жіночих талантів, нових актрис і моделей для кіноіндустрії. Їх іще називають людьми творчості і художнього вимислу. На фестивалі було представлено 35 фільмів на жіночу тематику, в ньому взяли участь т. з. майбутні арабські зірки мистецтва, а також була продемонстрована кінохроніка, яка розповідає про історію арабського кінематографа, під назвою «Живе кіно». Програма фестивалю також включала в себе образотворче мистецтво. Не обійшлось і без шумних концертів, на яких виступав репер «WEGZ». З причини більшої популярності цього виконавця багатьом не вистачило квитків.

— Ці розпутні фестивалі і діяльність по деградації надані як частина концепції Мухаммада ібн Сальмана «Бачення-2030». Головне управління розваг Саудівської Аравії, приписуючи брехню і забороняючи схвалюване, пишається тим, що організувало 3800 порочних розважальних заходів, в яких взяли участь більше 80 мільйонів людей. Такою є сучасна Саудівська Аравія з концепцією Мухаммада ібн Сальмана «Бачення-2030», яка запровадила усіляку брехню і заборонене, а її метою є розбещення мусульман, руйнування мусульманської родини і марнотратство майна країни в інтересах ворогів Ісламу.

 

Газета «ар-Рая»
Ахмад Хатвані
4 Джумада ас-Сані 1444 р.х.
28 грудня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню