Саудівська Аравія висміює ісламську соціальну систему

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Новина: Футбольна команда із Саудівської Аравії підписала контракт з Кріштіану Роналду, який склав 175 мільйонів фунтів стерлінгів. У зв’язку з чим Роналду, його четверо дітей і «дружина», з якою він не має шлюбного договору, переїдуть жити до Саудівської Аравії.

В даний час в Саудівській Аравії діють «суворі» закони, які забороняють спільне проживання чоловіка і жінки без шлюбного договору. Але влада Саудівської Аравії пішла назустріч і змінила правила для Роналду, і тепер йому дозволено проживати спільно з жінкою, на якій він не одружений.

Коментар: Нинішні зусилля саудівського режиму по адаптації забороненого є частиною глобальної кампанії в мусульманських країнах, яка скерована на підрив ісламських цінностей і просунення західного образу життя. Той факт, що Роналду є відомою фігурою, використовується для надання цього огласці, щоб показати, що перелюбство — дозволене і цілком звичайне явище, і до того ж не суперечить «успішній людині».

Молодь завжди тягнеться до цінностей і досягнень популярних людей, це сприяє тому, що подальші покоління можуть опинитись в омані і будуть відвернені від Ісламу, і сьогодні це величезна проблема в мусульманських общинах по усьому світу. Невіруючі у підсвідомості мусульман просувають чужді поняття; такими витівками вони хочуть показати, що жінка може брати на себе відповідальність у відносинах і що у неї немає зобов’язань перед чоловіком, батьком чи дітьми. Це знущання над Шаріатом, ображання Корану і Сунни і прямий виклик законам Всевишнього Аллаха, Який сказав:

الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ

«Перелюбця і перелюбку — кожного із них висікайте сто разів. Нехай не оволодіває вами жалість до них заради релігії Аллаха, якщо ви віруєте в Аллаха і в Останній день. А свідками їх покарання нехай буде група віруючих» (24:2).

Хоча і немусульманам дозволено управляти деяким сферами свого особистого життя згідно зі своїми переконаннями, але проблема ту в іншому, а саме — в тому, що основа правління в Саудівській Аравії переплетена з західною ідеєю «бути вільними і жити прогресивним життям», це відповідає політиці модернізації і реструктуризації Саудівської Аравії. Не дозволено запроваджувати закони,які витікають із неісламського світогляду, навіть якщо ззовні вони схожі з законами Ісламу. Під приводом прогресу саудівський режим вкладає величезні засоби у розвиток так званого «туризму», дозволяє нічні клуби і торгівлю алкоголем.

Волаюче порушення ісламських цінностей відбувається через рабство наших правителів, які намагаються догодити своїм невірним хазяям, повністю контролюючим наші країни . Невіруючі нав’язують нам терпимість до усіх точок зору, вони використовують цю моральну палицю і брехливо звинувачують мусульман в усіх гріхах, щоб підкорити нас своїй волі.
Ми закликаємо мусульман відкинути ідею, яка допускає виключення деяких законів Шаріату і дозволяє часткове їх запровадження!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умрана Мухаммад
Член центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
20 Джумада ас-сані 1444 р.х.
13 січня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню