Землетрус підтвердив наявність блага в Ісламській Уммі і зірвав фігове листя з Заходу і його інструментів впливу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У понеділок вранці жителі звільнених районів прокинулись від землетрусу силою 7,8 балів за шкалою Ріхтера. Землетрус трапився на півдні Туреччини і півночі Сирії і тривав більше хвилини, залишивши за собою жахливі руйнування на додаток до великої кількості жертв, поранених і зниклих без вісті під завалами.

На мить написання статті число загиблих на звільненій півночі зросло до 3637, а кількість поранених досягла 7216 людей. Це число може збільшитись згідно джерелам і повідомленням Цивільної оборони, яка об’явила по спливанню шести днів про припинення пошуку людей, які вижили під завалами. До сьогоднішнього дня ніяка іноземна допомога не прибула на північний захід Сирії.

Землетрус, який трапився, як і інші події, які передували йому в роки революції, показав, скільки ненависті міжнародна спільнота і правителі зла відчувають до революції і народу, а те, що приховують їх серця — іще більше. У самий розпал подій було винесено рішення про закриття усіх шляхів, по яким зазвичай до нас завжди приходили одні лише лиха. Це перешкоджало прибуттю допомоги, яка надавалась мусульманами постраждалим від землетрусу. Цей землетрус також показав, як режими зла поквапились до нормалізації відносин зі злочинним режимом, скориставшись цією болісною подією. Факти стали очевидні революціонерам, і соцмережі стали майданчиком їх вираження.

Менше двох хвилин вистачило, щоб багато що проявилось. Це нагадало людям про міць Аллаха над усілякою річчю і показало твердість віри в серцях жителів Шаму, коли вони волали про допомогу, звертаючись тільки до Аллаху, проявляючи терпіння в такому потрясінні.

Менше двох хвилин було досить, щоб розкрилось багато фактів, найбільш важливим із яких є благодійність Умми, яку Захід зі своїми прихвоснями намагався знищити на протязі тривалого часу, проте Аллах усе одно виявив це. Прояв політичної свідомості народу у виді солідарності і згуртованості перших днів після землетрусу має велике значення.

За минулі дні проявилось багато дій, які вселяють в серця радість і надію, показуючи, що Умма жива і досі є єдиним організмом, і коли одна його частина відчуває біль, увесь організм відгукується безсонням і гарячкою.

Вистачило двох хвилин, щоб показати істинне обличчя змовницького турецького режиму, який закрив кордони і перешкоджав прибуттю допомоги, збрехавши, що закриття пов’язано з пошкодженнями на дорогах. По цим дорогам завозили тіла сотень наших громадян, загиблих під завалами в Туреччині. Дороги і кордони були відкриті для одного і закриті для другого, не говорячи вже про винесене владою Туреччини рішення про заборону надходження допомоги у якості покарання за політичну свідомість революції, що відкинула звернення турецького режиму до примиренню зі злочинним режимом. Дякуємо Всевишньому Аллаху за нове положення, яке більше не залишить приводу підтримувати турецький режим і його зрадницькі дії тими, хто вболіває усім серцем за Туреччину в межах її кордонів.

Вистачило двох хвилин, щоб показати фактичний стан урядів, головною турботою яких в останні роки було грабування людей, зняття з них останньої шкури і обкладання податками і акцизами. Повністю розкрилась сутність цих режимів, які дивились на цю трагедію зі сторони, нездатні зробити найелементарніші речі, адже їх турботою було лише відвідування місць трагедії і фотографування!

Що ж стосується лідерів угрупувань, то вони скористались обставиною, особливо після того, як досягли дна, і народ почав їх прискорювати після того, як була викрита їх істинна роль в тій брудній грі, яку держави плетуть проти революції, і те, що вони є лише інструментами в реалізації планів цих держав. Їх бачили в багатьох місцях — від Харіма до Джандаріса і в інших місцях, у спробі зіграти свою чергову роль.

Вистачило двох хвилин, щоб розкрити істинне обличчя міжнародних організацій і країн. ООН припинила свою допомогу і про це у вівторок, наступного дня після трагедії, її офіційний представник заявив: «Процес доставки наданої організацією термінової допомоги на північ Сирії через територію Туреччини тимчасово призупинений», — тобто поки не підтвердиться повне вичерпання ресурсів. Після спричинення тиску і через декілька днів прибула допомога, яка представляла собою ніщо інше, як конвой фур із засобами для чищення, в’їзд яких був запланований іще до того, як трапився землетрус!

Двох хвилин було досить, щоб виявилась ницість різних організацій, оскільки було видно, що вони працюють з більшим професіоналізмом не для того, щоб допомагати людям, а для того, щоб використовувати їх страждання. Турботою багатьох із них була сенсація, навіть за рахунок людського болю і нещасть, і було видно їх рвіння знімати і транслювати такі моменти, за які можна було отримати гонорар, прикриваючись брехнею про полегшення страждань людей.

Що стосується нашого послання революціонерам Шаму, то ми їм скажемо: хвала Аллаху за милість випробувань, адже Всемогутній обрав вас із числа рабів Своїх для великої справи, до якої ви готуєтесь, і з цієї причини ви бачите випробування і смути, які постійно нисходять на вас. Терпіння і іще раз терпіння, адже таким є шлях Аллаха в Його творінні. Коли Посланця Аллаха ﷺ спитали: «Хто із людей більше усіх піддається випробуванню?», — він ﷺ сказав:

الْأَنْبِيَاءُ، ثُمَّ الْأَمْثَلُ فَالْأَمْثَلُ، يُبْتَلَى الرَّجُلُ عَلَى حَسَبِ دِينِهِ، فَإِنْ كَانَ دِينُهُ صُلْبًا اشْتَدَّ بَلَاؤُهُ، وَإِنْ كَانَ فِي دِينِهِ رِقَّةٌ ابْتُلِيَ عَلَى حَسَبِ دِينِهِ، فَمَا يَبْرَحُ الْبَلَاءُ بِالْعَبْدِ حَتَّى يَتْرُكَهُ يَمْشِي عَلَى الْأَرْضِ مَا عَلَيْهِ خَطِيئَةٌ

«Більше усіх із людей піддаються випробуванням пророки, потім ті, хто був ближче до них (своєю вірою), потім ті, хто був ближче до цих людей. І чоловік випробовується згідно зі ступенем своєї релігії (віри). Якщо він був стійким в релігії, то збільшувались і його випробування. Якщо ж в його релігії була слабкість, то він випробовувався згідно зі ступенем своєї релігії. І не перестають спіткати раба позбавлення і лиха до того часу, поки не залишать вони його крокувати по землі свобідним від гріхів» (вивів Імам Ахмад та інші). Будьте ж терплячі перед волею Аллаха в очікуванні великого блага.

Так будьмо ж переконані у міці Аллаха і допомозі від Нього. Настав час взятись тільки за вервь Аллаха, благаючи про Його допомогу і дотримуючись Його повеління для досягнення наших цілей, головною із яких є скинення злочинного режиму з його конституцією і усіма його стовпами і символікою і встановлення на його руїнах ісламського правління.

 

Газета «Ар-Рая»
Абду ад-Даллі
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Сирія
24 Раджаба 1444 р.х.
15 лютого 2023 року

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню