Нехай цей Рамадан буде останнім в стані залежності і поразки

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Наступив 102-й Рамадан без Халіфату і халіфа, і перебування мусульман в стані поразки і залежності від колоніальних держав. Що відбувається з кращою Уммою, виведеною для людей!?

Чи зменшилась чисельність мусульман, або ж виснажились їх сили настільки, що вони не в змозі відбити напад сучасних хрестоносців, увібраних в шати секуляризму і демократії? Чому вони не в змозі вже здійснити у бік ворога жодного залпу і разючого пострілу, розбиваючого черепи варварських сил злобного агресора і очищуючого їх землі від лап капіталістичного руйнівника їх держави, розшматовувача плоті, вбивці їх дітей і розкрадача їх багатств?!

Коли народ терпить випробування, яке випало на його долю, що відчувається кожним, але не знаючим вирішення проблеми індивідуумом, тоді той, хто має найбільш загострене відчуття із них, починає міркувати у пошуках причин відсталості Умми. Дивлячись на її історію і спадщину, – якою вона була і до чого прийшла, він усвідомлює, що раніше це була велика Умма, яка володіла найбільшою державою, найвищою культурою, просвітою і найширшою ідеєю, пануючи на трьох континентах протягом 1300 років. Такий чоловік починає шукати причини розвитку Умми та її падіння, поки не приходить до ідеології, виявляючи перешкоди, які встали на шляху усвідомлення цієї ідеї, а також приховану в ній ясність. Таким чином, ідея цього чоловіка кристалізується і стає ясною.

Потім він стає до пошуку методу запровадження цієї ідеї, знайшовши її правильною і прямою. Далі він усвідомлює важливість нерозривного зв’язку ідеї і методу між собою. Виходячи із цього, він створює партійне згуртування, яке починає рости і розвиватись, ставши в ітозі визвольними рухом. Немає сили і міці окрім Аллаха, з волі Всевишнього це згуртування ані від кого не приховано, закликає до Праведному Халіфату за методом пророцтва. Хто правдивий перед Аллахом, щирий і бажає позбавити Умму від усіх лих, які на неї обрушились, повинен приєднатись до згуртуванню, щоб з нього спав гріх за пасивність і відсутність присяги, щоб не померти смертю часів невігластва.

شَهرُ رَمَضَانَ الَّذِى أُنزِلَ فِيهِ القُرآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّناتٍ مِّنَ الهُدَى وَالفُرقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهرَ فَليَـصُمهُ

«В місяць Рамадан був ниспосланий Коран — вірне керівництво для людей, ясні докази вірного керівництва і розрізнення. Той із вас, кого застане цей місяць, повинен поститись» (2:185).

Аллах облагодіяв цей місяць ниспослання Корану, а також поставив в обов’язок дотримання посту. Аллах вшанував нас Кораном, який є вірним керівництвом для людей, і зобов’язав тих, хто увірував, донести його послання до усіх людей, щоб вивести їх, з волі Аллаха, із омани і пітьми до світлу. Тому віруючий не має права обмежуватись дотриманням посту, не доносячи до людей Коран і заклик до його запровадженню, подібно тому, як доносив Коран тому, кому він був ниспосланий у перший раз. Посланець Аллаха ﷺ довів Коран до людей і встановив державу, запровадивши ясні закони, що відрізняють істину від брехні, і тому його діяльність є прикладом для наслідування. Як після такого можна визнавати запровадження і звеличення законів, які не є законами Ісламу, а також визнавати уявне народовладдя, відкинувши панування Шаріату, визнання якого є обов’язком, подібно дотриманню посту, намазу, закяту і хаджу!?

Рамадан є місяцем джихаду, перемог і відкриттів. Нехай і надалі буде так! Всевишній Аллах побажав, щоб перша битва мусульман відбулась в цьому місяці, поставивши в обов’язок дотримання посту у другому році хіджри в Рамадан, в тому же місяці, коли відбулась і битва при Бадрі, щоб звернути увагу мусульман, що пост і джихад нерозривні. А також те, що пост не є лише утриманням від їжі і питва, адже він пов’язаний з великим видом поклоніння – джихадом на шляху Аллаха. Мусульмани розуміли це, а тому не припиняли вести джихад під час Рамадана, досягнувши великих завоювань і відкриттів. В цей місяць відбулась битва при Бадрі, відкриття Мекки, битва при Кадісії, завоювання Андалуса, битва при Заллаці, Айн-Джалуті і Хіттіні, за якою відбулось звільнення Єрусалиму, битва когорти шахідів (битва при Пуатьє) під Парижем і завоювання Аморії і Анкари. Рамадан не є місяцем сну, приготуванням їжі вдень, неспанням вночі, вживаючи їжу, розважаючись і проглядаючи серіали і фільми. Навпаки, він є місяцем посту, джихадом в денний час і здійсненням намазів і читанням Корану вночі.

Категоричні постанови Шаріату в Корані, хадісах, сирі Пророка і одностайності (іджма) сподвижників, що є джерелами Шаріату – усе це може бути запроваджено тільки Ісламською Уммою, на додаток до історичних фактів древнього народу, які гласять про необхідність роботи по встановленню Халіфату і запровадженню Ісламу. Ідеологія не може залишатись запертою в людині, і тому можна побачити, як вона бореться з усіма течіями та ідеями. Йому притаманне неприйняття панування інших ідеологій і систем, а також підкорення режимам і законам. Всевишній Аллах сказав:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَينَهُم

«Але ні, клянусь твоїм Господом! Вони не увірують, поки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними» (4:65).

Нинішня реальність мусульман вимагає від них діяти заради встановлення Халіфату, і вони досягнуть розвитку і порятунку лише в Халіфаті. Реальна дійсність підштовхує володаря здравого серця і розуму до здійснення дій для порятунку Ісламської Умми, що можна досягти лише шляхом встановлення Халіфату. Більше того, мусульмани повинні врятувати людство, яке горить у вогні несправедливості капіталізму. Умма несе відповідальність за звільнення світу від невір’я, пригноблення, омани, поневолення людей один одним, несправедливого оволодіння їх багатствами під гаслом свободи власності і занурення їх у трясовину пороку в ім’я свободи особистості, демократії і прав людини. Всевишній Аллах сказав:

وَكَذَٰلِكَ جَعَلْنَٰكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهَدَآءَ عَلَى ٱلنَّاسِ

«Ми зробили вас общиною, яка дотримується середини, щоб ви свідчили про усе людство» (2:143).

Місяць Рамадан оповитий атмосферою віри, тому в ньому переважає богобоязливість і духовні зв’язки, які зміцнюють зв’язок мусульманина зі своїм Господом, що і є мудрість посту. Аллах сказав:

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О, ті, які увірували! Вам приписаний пост, подібно тому, як він був приписаний вашим попередникам, можливо, ви побоїтесь» (2:183).

Ця атмосфера спонукає мусульманина робити добрі справи, мотивуючи почати з виконання найбільш пріоритетних із них. Встановлення ж Халіфату займає ступінь найважливіших пріоритетів, тому що наслідком його встановлення є запровадження усіх законів і обов’язків, а також збереження честі, майна і родинного вогнища. Ми ніколи не повинні втомлюватись нагадувати мусульманам про головні пріоритети. Мусульманам притаманні схильність до здійсненню благ і відповідальності за інших, допомога потребуючим і жертвування заради досягнення намічених цілей. Коли ж мусульманами керує щире і свідоме керівництво, вони вершать чудеса.

Ісламська Умма є перетворюючою, і скільки б голоду, втоми, слабкості і сваволі не спіткало її, вона піднімається знов і рухається, подібно стрімкому потоку. Умма постраждала від того, що уразило її в епоху хрестоносців і монголів, вона піднялась і знов стала найвеличнішою державою. Незважаючи на те, що уразило її в наш час, Умма не зникла, а великі держави зазнали поразки на полях битв. Вона стрясла Америку і країни Захожу своєю революцією проти маріонеткових режимів. Свідомість Ісламської досягла підйому, хоча і не сформувалась іще остаточно. Але ця справа буде завершена, тому що вона є кращою Уммою, виведеною для усього людства, володіє вірною ідеологією, сформувала свідому партію, і, з волі Аллаха, вона переможе.

 

Газета «ар-Рая»
Асад Мансур
30 Шабан 1444 р.х.
22 березня 2023 року

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню