Близький Схід чи Україна?!

Палестинці оглядають уламки західної мечеті, зруйнованої після того, як її було зруйновано ізраїльським авіаударом у таборі біженців Шаті в місті Газа на початку понеділка, жовтень. 9, 2023. (AP Photo / Adel Hana)

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Прорив невеликої групи мусульман із Гази через зміцненні стіни ворога у напрямку окупованих земель, вбивство і захоплення сотень ворожих солдатів — це нова сторінка в історії великої Умми. Ця подія відродила в Уммі надію і повернула упевненість в собі, довівши, що навіть з невеликою кількістю людей вона здатна нанести смертельний удар по ворогу, якого вважали непереможним і за яким стоїть головуюча наддержава. А що буде, коли повноцінна армія мусульман активізує свій потенціал?!

Цей подвиг налякав маріонеткові режими і стягнув з них маски, нагадуючи їм, що революції, над придушенням яких вони працювали, знов можуть спалахнути. Вони проводить зустрічі і саміти, останнім із яких став спільний арабсько-ісламський саміт в Ер-Ріяді 11 листопада 2023 року, де вони благали Америку і єврейське утворення про негайне припинення вогню. Дана тривожність з боку зрадників обґрунтована тим, що ці події можуть призвести до їх покаранню за зрадництво вже в цьому світі.

Євреї відповіли з усією притаманною їм жорстокістю. Вони не зупинились перед тим, щоб пролити кров жінок і дітей, оскільки вони одурманені своєю зарозумілістю і думкою про безкарність, як і про те, що ніхто не може їх подолати.

Маска упала зі «свобідного цивілізовано світу», який лицемірно розпатякує про права жінок і дітей, при цьому виправдовуючи ці вбивства тим, що «Ізраїль» має право на самооборону! Корінному населенню не дозволено захищати себе, тому що вони — «терористи», у них немає права чинити опір євреям, як так само, як і росіяни в Україні, визнанні окупантами згідно законам ООН. Проте цей закон неможна застосувати до Палестини і Близькому Сходу, оскільки «Ізраїль» — єдина демократична державо в регіоні, тому неприпустимо протистояти йому і працювати над його знищенням! Захід послав свої військові кораблі до берегів Гази, щоб підготуватись до можливому визвольному руху, якщо Умма встане у спробі покласти край несправедливому існуванню єврейського утворення. Західні лідери скерувались до регіону, застерігаючи від розширення масштабів війни, тобто, вони заборонили сусіднім країнам підтримувати жителів Гази і атакувати євреїв!

Історичний факт полягає в тому, що будь-яка країна, яка контролює Близький Схід, стає головуючою державою у світі через її центральне, стратегічне положення. Через нього проходять усі морські, сухопутні і повітряні шляхи між континентами. Близький Схід багатий на природні ресурси, а народи, які жили на ньому, прийняли Іслам, що надало йому іще більшої величі і важливості. Західні країни усвідомлювали його важливість, особливо враховуючи, що вони побудували свою міць на руїнах Римської імперії, яка стала наддержавою після того, як завоювала Близький Схід у свого конкурента — Перської імперії. Потім Захід в ході своїх Хрестових походів вторгся в регіон, але зазнав поразки. Умма відновила свою могутню державу у якості наддержави, починаючи з Близького Сходу, потім вона вторглась на західні землі і підкорила їх східну столицю Константинополь, і це був тривожний дзвоник для західної столиці — Риму.

Коли західні країни прийняли капіталістичну ідеологію, вони додали до своїх Хрестових походів ідею колоніалізму, щоб контролювати народи, висмоктуючи їх кров і грабуючи їх багатства. Західні країни врахували урок після поразки в Хрестових походах, тому вони вирішили заснувати єврейське утворення в Палестині — в серці Близького Сходу і ісламського світу, щоб воно служило базою для втручання під приводом його захисту, щоб окупувати народи регіону, запобігти їх відродженню і не допустити об’єднання мусульман в єдину державу, оскільки вони усвідомлюють, що Халіфат за короткий час займе головуюче положення і не дозволить колонізаторам красти багатства мусульман та інших народів. Захід зі своєю британською хитрістю протягом тривалого часу виношував план по боротьбі з мусульманами за допомогою євреїв. Він надавав євреям усі засоби, щоб не пролити свою кров «вищої білої раси» і уникнути сорому поразки, якщо б мусульмани залишились в Палестині і на Близькому Сході. Таким чином Захід позбавляється від своїх ворогів євреїв і їх руками вбиває інших своїх ворогів — мусульман.

Коли на Близькому Сході загоряється запал війни, стрілки годинника ніби зупиняються і починається відлік, увага усього світу звернута на нього в очікуванні подій. Коли в арабському світі спалахнули революції і повстання, Америка, поряд з Заходом і Сходом, була сильно занепокоєна. 4 серпня 2016 року вже колишній президент США Обама заявив: «Я упевнений, що більша частина сивого волосся на моїй голові з’явилась після зустрічей по сирійському питанню». Він додав, що після кожної зустрічі завжди думає про альтернативні плани. В боротьбі з революцію Захід активізував свій потенціал, він втягнув у конфлікт Іран і його партію, своїх регіональних агентів, Росію, підлий і зрадницький режим Аль Сауда, а також Туреччину, яка зіграла і продовжує грати ключову роль в придушенні сирійської революції.

Через ці події на Близькому Сході Обама призупинив об’явлену ним на початку 2012 оку стратегію Америки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, яка передбачала передислокацію 60% американських військових кораблів з усього світу в Тихий океан для протистояння і стримування Китаю. Це було одним із найважливіших пріоритетів Обами, коли він прийшов до влади. Але події на Близькому Сході стали пер черговими, і вони навіть вплинули на настрій всередині США, де уперше спалахнули протести проти капіталізму під гаслом «Захопи Уолл-Стріт».

Україна важлива для Росії і Європи на регіональному рівні, у той час як Близький Схід має глобальну важливість для Заходу. Росія хоче зробити Україну буферною зоною між собою і Заходом. Америка, у свою чергу, використовує Україну, щоб ослабити і підкорити собі Росію. Для Європи важливо, щоб Україна була безпечною, щоб мати можливість розвивати відносини з Росією, використати її дешеві енергоресурси і отримувати доступ до її ринків для збуту своїх товарів і отримання величезного прибутку. Це, у свою чергу, не влаштовує Америку, тому вона бажає запобігти цьому, щоб Європа не випала з-під її гегемонії і не становила конкуренцію.

Конфлікт в Україні — це не конфлікт ідеологій, а швидше, конфлікт між братами однієї релігії і одних цінностей. Що стосується Близького Сходу, то це зіткнення ідеологій. Іслам — це єдина ідеологія, яка протистоїть капіталізму і кидає йому виклик, при цьому не маючи державності. Іслам — це жива ідеологія, яка має біля двох мільярдів послідовників, і вона продовжує поширюватись навіть в найбільших капіталістичних країнах. Тому недивно, що уся увага була скерована на цей конфлікт, який розгорівся між невеликою групою мусульман і єврейської армії. Ніхто більше не цікавиться Україною та її війною, Тайванем та іншими світовими конфліктами…

Варто зазначити, що на Близькому Сході була заснована ісламська ідеологічна партія — Хізб ут-Тахрір, — яка поширилась по усьому світу і завоювала увагу мусульман. Завдяки зусиллям цієї партії ідея Халіфату була переведена на багато мов світу, і сьогодні встановлення Ісламської Держави — це, з дозволу Аллаха, питання часу …


Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
1 Джумада аль-уля 1445 р.х.
15 листопада 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню