Підсумок саміту в Ер-Ріяді підтверджує прихильність Заходу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Жалюгідний підсумок саміту в Ер-Ріяді не здивував мусульманські народи, які в принципі не очікували, що він принесе щось корисне, буде володіти якоюсь цінністю або важливістю, оскільки протягом більше 50 років з миті свого утворення ці організації не показали своєї ефективності. Підсумок у них завжди один і той же — пафосні промови, засудження і обурення!

Усі мусульмани вважають однаково, що підсумки подібних зустрічей безплідні і марні, але наші думки не сходіться щодо правителів, які стоять за цими підсумками. Правителі боягузливі і некомпетентні, або ж вони — зрадники і агенти?

Незважаючи на те, що на саміті в Ер-Ріяді брали участь офіційні лідери арабських і мусульманських країн, або так звані «країні, які входять до Ліги арабських держав (ЛАД) і Організації ісламської співпраці (ОІС)»... Незважаючи на те, що саміт відбувся після трагічної події, де колоніальні держави надали єврейському утворенню усіляку можливу підтримку, направивши свої військові кораблі, а також надали ракети, щоб гарантувати йому захист і перевагу... Незважаючи на те, що колоніальні країни забезпечили єврейське утворення політичним захистом, щоб його армія могла щоденно вбивати, вимушувати до втечі, руйнувати дома, розривати тіла і позбавляти найголовніших людських потреб в їжі, питві, ліках та енергії, щоб єврейська армія зупинила життя і перетворила цілі квартали в руїни … Незважаючи на усе це, підсумки саміту не відрізнились від попередніх самітів, навіть коли темою обговорення була війна в Газі, яка сильно вразила Умму.

Підсумки саміту — як зазвичай — виявились порожніми і незначними, не відповідаючими значущості цієї масштабної події. Пункти підсумкової заяви були повні засуджень, стверджень, закликів і звинувачень, в яких немає користі і змісту. У підсумковій заяві:

    • Закликали держави-члени ОІС і ЛАД спричинити дипломатичний, політичний і юридичний тиск на єврейське утворення.
    • Засудили подвійні стандарти в застосуванні міжнародного права.
    • Засудили вимушене переміщення біля півтора мільйонів палестинців з півночі сектора Газа на південь.
    • Засудили вбивства і напади на цивільне населення, що суперечить міжнародному гуманітарному праву.
    • Засудили расистські дії і заяви з боку єврейських офіційних осіб.
    • Засудили вбивства дітей, жінок, журналістів і медпрацівників.
    • Засудили використання забороненого міжнародним правом білого фосфору проти сектора Газа і Лівану.
    • Підкреслили, що «Організація звільнення Палестини» (ОЗП) є єдиним и законним представником палестинського народу.
    • Підкреслили важливість прихильності миру як стратегічному вибору.
    • Підкреслили необхідність припинення єврейської окупації і вирішення арабсько-єврейського конфлікту згідно з міжнародним правом і відповідними резолюціями.
    • Підкреслили необхідність негайного втручання світової спільноти для початку серйозного і реального мирного процесу для встановлення миру у межах рішення двох держав, яке вдовольняє усі законні права палестинського народу.
    • Закликали до найшвидшому проведенню міжнародної мирної конференції, де буде запущений мирний процес на основі міжнародного права, резолюцій і принципу «території в обмін на мир».

В цих пунктах немає нічого конкретного і відчутного, що свідчило б про наявність якої-небудь сили в Уммі. І це незважаючи на те, що існуючі мусульманські країни повні ресурсів, можливостей і важелів, що дозволяє їм впливати на світову політику.

Наприклад, мусульманські країни можуть розірвати відносини і зупинити нормалізацію з єврейським утворенням, але вони цього не зробили. Вони можуть припинити поставки нафти і газу до країн, які підтримують єврейське утворення, але вони цього не зробили. Вони можуть закрити водні шляхи і протоки для країн, які підтримують єврейське утворення, такі як Малаккська протока, Суецький канал, протока Баб-ель-Мандеб і затока Акаба, але вони цього не зробили. Вони могли доставляти гуманітарну допомогу палестинцям в секторі Газа через КПП Рафах, не питаючи ні у кого дозволу, але вони не зробили цього. Вони могли ввести війська і зброю в сектор Газа для захисту цивільного населення, але не зробили цього. І взагалі, вони могли розв’язати справжню війну, щоб запобігти агресії єврейського утворення проти сектора Газа, але вони не зробили це!

Так чому вони нічого не роблять, що їм заважає?!

Справжня причина бездіяльності правителів мусульман — не в боягузтві і зрадництві, а швидше, причина цього полягає в їх абсолютному підкоренні Америці і країнам Заходу. Коли правителі мусульман приймають яке-небудь рішення, то воно виходить не із страху, боягузтва чи некомпетентності, навпаки, вони діють згідно плану, який накреслив їм Захід.

Враховуючи сьогоднішню реальність, ясно одне, що у арабських і мусульманських народів немає іншого вибору, окрім як працювати над змінами. Поки Умма не скине існуючі режими в мусульманських країнах, у неї немає ніякої надії на перемогу над ворогами. Пригнобленим мусульманам в Палестині та в інших місцях не варто чекати допомоги, поки при владі над мусульманами стоять зрадники!

Скинення нинішніх правителів стало абсолютною необхідністю для мусульман. Цього можна добитись тільки завдяки злагоджений діяльності у межах ісламського політичного проекту, який приведе до створенню Другого Праведного Халіфату. І тоді ця держава зупинить і усуне вплив невіруючих на землях мусульман. Ця держава об’єднає Умму і поширить Іслам серед людства за допомогою заклику і джихаду.


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хатавані
8 Джумада аль-уля 1445 р.х.
22 листопада 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню