Армія — інструмент змін і звільнення. Чи розуміють це свідомі розуми?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ідейне багатство будь-якої нації потребує перетворення, збереження і поширення, відповідно, потребує сили, на яку ці процеси будуть опиратись. В будь-якому народі і державі армія — це основа сили, головна його опора, яка є ключовим інструментом у справі поширення своєї культури та ідей. Ця сила необхідна для відродження будь-якої нації, і неможливо досягнення величі без неї. Армії — незамінний інструмент для здійснення яких би то не було змін.

За допомогою армії та її сили Америка колись прийшла до положенню головуючої держави у світі. Армія і військова міць — це те, що в середині XX сторіччя підняло Радянський Союз до конкурента Америки за головуюче положення у світі. Саме армія дозволила Ісламській Державі досягти своїх горизонтів, непереможна армія Османів дозволила Ісламу досягти стін Європи і зробила Османський Халіфат великою і внушаючою страх державою, якої боялись і з якою вимушені були рахуватись вороги. Саме озброєні сили зробили Британію імперією, над якою ніколи не заходить сонце. І саме сильна армія сьогодні дозволила Росії конкурувати з Європою в Україні.

В цьому полягає роль і значення армій. Армії і сила, яку вони представляють, є стратегічним інструментом в процесі перетворень і проведення міжнародної політики. Країни, які не володіють своїми озброєними силами, безумовно, є підкореними державами, не маючими незалежності і здатності приймати власні рішення, впливати на оточуючу їх політику, тому що у них немає сили, на яку вони могли б покладатись в своєму протистоянні з ворогуючими і незгодними країнами.

Іслам відвів озброєним силам важливу роль у здійснені перетворень. Посланець Аллаха ﷺ шукав підтримки серед сильних арабських племён, він у пошуках допомоги вирушив до Таіфу і звертався до арабських племен, які приїздили до Мекки в сезон паломництва, щоб закликати їх до Ісламу і щоб вони надали йому допомогу у встановленні Ісламської Держави. Він ﷺ робив це згідно з повелінням Аллаха. Передається зі слів Ібн Аббаса (р.а.), який сказав: Алі ібн Абу Таліб розповів мені, що: «Коли Аллах наказав Своєму Посланцю представити себе арабським племенам, він разом зі мною і Абу Бакром вийшли в долину Міна і дійшли до місця, де збираються араби».

І так тривало до того часу, поки Аллах ﷻ не дав перемогу Ісламу, коли увірували племена Аус і Хазрадж і присягнули на вірність Посланцю ﷺ. Аллах назвав їх ансарами, і вони були щирими помічниками цієї релігії. Вони заснували для нього ﷺ державу і бились на шляху поширення Ісламу по усьому світу.

Джихад, як сказав Пророк, ﷺ, — це вершина Ісламу, а методом джихаду є підготовка і мобілізація армій. Ті, хто володіють силою в лиці військових, здатні переломити хід подій і знищити брехню, вставши на бік істини.

Ісламська Умма сьогодні володіє сильними арміями, потужною технікою і величезною кількістю солдатів і офіцерів, але вони потребують того, хто віддасть їм наказ надати допомогу Ісламу, вести джихад і звільнити захоплені землі Палестини та інші окуповані землі мусульман.

Джихад — це великий припис, про який Аллах сказав у численних аятах Корану і хадісах Свого Посланця ﷺ.
Аллах ﷻ сказав:

وَٱقۡتُلُوهُمۡ حَيۡثُ ثَقِفۡتُمُوهُمۡ وَأَخۡرِجُوهُم مِّنۡ حَيۡثُ أَخۡرَجُوكُمۡۚ وَٱلۡفِتۡنَةُ أَشَدُّ مِنَ ٱلۡقَتۡلِۚ وَلَا تُقَٰتِلُوهُمۡ عِندَ ٱلۡمَسۡجِدِ ٱلۡحَرَامِ حَتَّىٰ يُقَٰتِلُوكُمۡ فِيهِۖ فَإِن قَٰتَلُوكُمۡ فَٱقۡتُلُوهُمۡۗ كَذَٰلِكَ جَزَآءُ ٱلۡكَٰفِرِينَ ١٩١ فَإِنِ ٱنتَهَوۡاْ فَإِنَّ ٱللَّهَ غَفُورٞ رَّحِيمٞ ١٩٢ وَقَٰتِلُوهُمۡ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتۡنَةٞ وَيَكُونَ ٱلدِّينُ لِلَّهِۖ فَإِنِ ٱنتَهَوۡاْ فَلَا عُدۡوَٰنَ إِلَّا عَلَى ٱلظَّٰلِمِينَ ١٩٣

«Вбивайте їх (многобожників), де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали. Спокуса гірше, ніж вбивство. Але не бийтесь з ними біля Заповідної мечеті, поки вони не стануть битись з вами в ній. Якщо ж вони стануть битись з вами, то вбивайте їх. Такою є відплата невіруючим! Але якщо вони припинять, то адже Аллах — Прощаючий, Милосердний. Бийтесь з ними, поки не зникне спокуса і поки релігія ціликом не буде присвячена Аллаху. Але якщо вони припинять, то зазіхати можна тільки на беззаконників» (2:191–193).

Також Аллах ﷻ сказав:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ هَلۡ أَدُلُّكُمۡ عَلَىٰ تِجَٰرَةٖ تُنجِيكُم مِّنۡ عَذَابٍ أَلِيمٖ ١٠ تُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَرَسُولِهِۦ وَتُجَٰهِدُونَ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ بِأَمۡوَٰلِكُمۡ وَأَنفُسِكُمۡۚ ذَٰلِكُمۡ خَيۡرٞ لَّكُمۡ إِن كُنتُمۡ تَعۡلَمُونَ ١١ يَغۡفِرۡ لَكُمۡ ذُنُوبَكُمۡ وَيُدۡخِلۡكُمۡ جَنَّٰتٖ تَجۡرِي مِن تَحۡتِهَا ٱلۡأَنۡهَٰرُ وَمَسَٰكِنَ طَيِّبَةٗ فِي جَنَّٰتِ عَدۡنٖۚ ذَٰلِكَ ٱلۡفَوۡزُ ٱلۡعَظِيمُ ١٢ وَأُخۡرَىٰ تُحِبُّونَهَاۖ نَصۡرٞ مِّنَ ٱللَّهِ وَفَتۡحٞ قَرِيبٞۗ وَبَشِّرِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ ١٣

«О, те, які увірували! Чи не вказати вам на торгівлю, яка врятує вас від тяжких страждань? Віруйте в Аллаха і Його Посланця і бийтесь на шляху Аллаха своїм майном і своїми душами. Так буде краще для вас, якщо б ви тільки знали. Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас в Райські сади, в яких течуть річки, і в чудові оселі в садах Едему. Це — великий успіх. Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха і близька перемога. Повідом же благу звістку віруючим!» (61:10–13).

Бухарі і Муслім передали в своїх «Сахіхах» хадіс від Сахля ібн Саада (р.а.), що Пророк ﷺ, сказав:

رِبَاطُ يَوْمٍ فِي سَبِيلِ اللهِ خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا عَلَيْهَا، وَمَوْضِعُ سَوْطِ أَحَدِكُمْ مِنَ الجَنَّةِ خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا عَلَيْهَا، وَالرَّوْحَةُ يَرُوحُهَا العَبْدُ فِي سَبِيلِ اللهِ، أَوِ الغَدْوَةُ خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا عَلَيْهَا

«(Один) день перебування на стражі на шляху Аллаха краще світу цього з усім тим, що в ньому є, і місце в Раю (якого досить усього лише для) батога будь-якого із вас, краще світу цього з усім тим, що в ньому є, і ранок чи вечір (які проведе) раб на шляху Аллаха Всевишнього, краще світу цього з усім тим, що в ньому є!», — слова «на шляху Аллаха» означають джихад. Таким чином, Іслам надав джихаду важливого значення і приписав за участь в ньому високу нагороду, яка належить тільки муджахіду. Але, незважаючи на усе це, сьогодні над нами стоять правителі, які зупинили джихад у той час, коли окупуються землі мусульман, проливається наша кров, розграбовуються наші багатства і закони невір’я панують над нами.

Сьогодні Захід підняв усі свої армії на війну проти Ісламу і мусульман; так само, як це було в минулому, це відбувається і зараз. Битва біля рову, Хрестові походи, окупація Іраку і Афганістану, війна проти сирійської революції — усе це і багато іншого є тому підтвердженням. Захід зібрав і об’єднав свої сили, армії, техніку і гроші для війни з Ісламом і мусульманами, у той час як мусульмани залишались сторонніми спостерігачами цієї агресії, наші армії залишались нерухомими в своїх казармах, незважаючи на трагедію і біль, які переживала і переживає Ісламська Умма. Адже військовим відомо, що таке положення неприпустиме для мусульманських армій, для них є обов’язковим встати на захист своєї релігії та Умми, а не бути захисниками своїх правителів та їх західних хазяїв!

Окупація Палестини та інших ісламських земель не припиниться без джихаду, об’явленого з боку ісламських армій, відродивши колишню славу таких полководців, як Халід ібн аль-Валід, Салахуддін, Кутуз, аль-Захір Бейбарс і т.п., які звеличили ім’я Аллаха, і на сторінках історії їх імена вибиті золотом. Хто послідує прикладу цих великих людей і скаже: «Я — один із них»? Хто із числа офіцерів в армії Єгипту покладе край підкоренню приспішникам Заходу, розірве окови колоніалізму і відправить війська в Палестину для підтримки мусульман? Але спочатку треба сикнути злочинного правителя Єгипту і повернути Єгипту його колишнє положення, яким воно було в історії Ісламу. Хто в арміях Туреччини і Йорданії буде подібний Османам, які захистили недоторканість Ісламу і зберегли Єрусалим від ворогів? Для цього ви повинні встановити Ісламську Державу і стати ансарами подібно ансарам Посланця Аллаха ﷺ, заслуживши нагороду в обох світах.

Мобілізація армій можлива, і навіть обов’язкова і необхідна для досягнення змін і звільнення від рабських оков, без цього неможливо досягнення слави Ісламу і мусульман,і для цього треба лише бажання і щирість перед Аллахом. Армії повинні замість того, щоб направляти свою зброю проти мусульман, направити її проти ворогів Ісламу і мусульман. Ісламська Умма сьогодні має гостру потребу в своїх арміях, оскільки невірний Захід напав на неї з усіх боків, проливаючи нашу кров, замахуючись на наші святині і ображаючи Посланця ﷺ!

Це повинно пробуджувати в арміях мусульман віру в Аллаха і любов до своєї релігії так, щоб кров наших військових скипіла, і вони повстали б проти невірного Заходу і його агентів в лиці своїх правителів. Сьогодні ми бачимо, як операція «Шторм аль-Акса» показала слабкість єврейського утворення, коли невелика група віруючих в значній мірі ослабила ворога.

Це шанс для вас, о, армії мусульман! Ви направились до Ємену у відповідь на заклик своїх правителів, які діяли за наказом Заходу, ви так само відправились до Судану, де проливали кров мусульман, ви відправились до Лівії для участі в фітні, як спалахнула між мусульманами. Сьогодні ваші явні вороги будують засади проти вас, а ви що робите?!

Хізб ут-Тахрір закликає вас к успіху в обох світах, закликає вас встановити державу Халіфат, якої немає вже більше ста років, щоб ви могли добитись перемоги та успіху в цьому і в Майбутньому світах, і и це — явна перемога.

 

Газета «Ар-Рая»
Д-р Омар Абдуллах, Ємен
22 Джумада аль-уля 1445 р.х.
6 грудня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню