Нестача політичної свідомості серед єврейських лідерів і вплив цього на події, які відбуваються

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Багатьом експертам-політологам стала помітна розгубленість лідерів єврейського утворення; вони втрачають здатність приймати відповідні політичні рішення в критичні моменти, у них відсутня об’єктивна оцінка політичної реальності і відсутня реакція на різні представлені їм пропозиції. Вони зациклились на політичних гаслах, які втратили актуальність і не відповідають ключовим подіям. У них відсутня здатність визнавати нові виниклі політичні реалії, щоб своєчасно реагувати на них.

Те, що трапилось 7 жовтня 2023 року, стало поворотним моментом в долі єврейського утворення, що вплинуло на його сьогоднішнє положення і буде впливати на його майбутнє. Це був сильний шок, який зломив їх гордість, і болючий удар, який примусив євреїв втратити розум, паралізував їх політичні здібності.

Нетаньяху почав проводити аналогії своєї держава-монстра з Америкою як наддержавою, і почав вимагати не тільки знищення воєнізованих угрупувань в секторі Газа, але й вимагав змінення образу мислення мусульман в Газі, щоб вони ідейно, політично і в військовому відношенні стали лояльними до єврейському утворенню так само, як японці і німці після Другої світової війни стали ментально, політично і в військовому плані лояльними до Америки. Він був настільки зарозумілим, що планував створення в секторі Газа місцевого органу управління, який би складався із жителів Гази, лояльних до окупаційної армії для управління територією під наглядом і контролем єврейської держави, виключивши із цього процесу навіть своїх найлояльніших партнерів в Палестинській адміністрації, яка пов’язана з ним і існує тільки для того, щоб служити його державі.

Нетаньяху сумлінно працював над примусовим переселенням усього населення сектора Гази на Синай. А коли йому не вдалось реалізувати свій план, він у співпраці з країнами Латинської Америки, Африки, Канади і Австралії запропонував ідею добровільного переселення жителів Гази.

Цілі, поставлені урядом Нетаньяху, занадто завищені, і його армія при жодних обставинах не зможе їх реалізувати. Колишній прем’єр-міністр єврейського утворення Ехуд Барак зазначив складність їх досягнення: «Армія добилась успіхів в секторі Газа. Але вона іще далека від досягнення цілей війни». Він додав: «Напад, який трапився 7 жовтня, — найнебезпечніший інцидент в нашій історії, він призвів до приниженню і проявив неефективність і вади наших органів». За його ствердженням, «віра в те, що палестинців із сектора Газа можна спонукати емігрувати, є наївною мрією».

Нетаньяху позбавив жителів Гази усіх засобів до існування. Він застосовував до них політику змору і систематичного знищення лікарень, медичних закладів, а також житлових кварталів і місць притулку. За допомогою Сісі, тирана Єгипту, він контролював усі поставки, які надходили до сектору Газа, повністю ігноруючи те, що вони називають законами про права людини. Він навіть нехтував елементарною людяністю в обходженні з жителями Гази. Він намагався завадити людям жити в своїх містах, бомбардував їх, руйнував дома, забруднював довкілля, роблячи його непридатним для життя, і усе це він робив під приводом боротьби з тероризмом, щоб примусити палестинців залишити країну, примусово чи добровільно.

Він коїв вбивства, знущання, руйнування, покладаючись на Америку і Захід в тому, що вони огородять це утворення від притягнення до відповідальності. Коячи усі ці злодіяння, він користувався прикриттям міжнародної легітимності, наданої йому великими державами, які знають про те, що 74% вбитих в Газі були жінками і дітьми.

Нетаньяху продовжує дотримуватись цієї неадекватної ідеї про безпеку єврейського утворення, і в його застарілому підході до війни в Газі винні не тільки політики в його уряді, але й опозиція, дослідники і аналітики, а також більшість засобів масової інформації сіоністського утворення. Багато із них підтримали його план, і усі вони стали заручниками цього безплідного мислення. Серед них не знайшлось ані мислителя, ані політика зі здоровим політичним мисленням.

Жах, який потряс єврейське утворення, позначився на когнітивних здібностях їх політиків. Вони не усвідомили масштабу того, що відбувається, недослухались до порад Америки. Їх мислення залишалось вузьким і обмеженим, не виходячи за межі старих, знайомих їм методів забезпечення своєї безпеки. Ці методи забезпечували безпеку їх утворення, не враховуючи безпеку інших других. Вони не в змозі зрозуміти нові обставини і реалії, які вимагають нового образа мислення і креативності підходу.

Після того, як правляча еліта єврейського утворення 7 жовтня 2023 року пережила перше потрясіння, вона почала відчувати наступне потрясіння, яке на них насувалось. Цим потрясінням стала жалюгідна невдача, яка спіткала їх через нездатність армії добитись якого-небудь значного військового результату. По спливанню майже трьох місяців після першого потрясіння їх спіткало друге — це усвідомлення своєї слабкості і ламкості свого утворення. У той же час сила опору зросла і досягла масштабу, якого вони не очікували, що шокувало євреїв. Це усе трапилось, незважаючи на наявність крупної армії і невпинного потоку американських поставок у кількості більше двохсот тридцяти літаків і двадцяти величезних кораблів протягом двох з половиною місяців.

Єврейське утворення через відсутність в ньому лідерів, які володіють політичною далекоглядністю, почало втрачати свій статус і блискучість розумів. Кожного разу, коли воно зазнавало військової поразки, йому надавали допомогу його попечителі, і тепер воно погрузло в Газі і заблукало в її тунелях.

Завзятість і стійкість опору і щоденне завдання величезних втрат єврейській армії, а також терпіння жителів Гази перед лицем суворої реальності та їх небажання покидати свої землі, незважаючи на величезні жертви і незважаючи на бездіяльність арабських і мусульманських правителів, — саме ці два чинники є секретом перемоги над армією єврейського утворення. Можливо, вони також стануть ключем до перемоги Умми, що підніме ісламські народи проти своїх правителів-тиранів. Інакше кажучи, вони можуть стати тією іскрою, яка може привести до спалаху нових масових народних революцій проти маріонеткових режимів, скинувши їх, і на їх руїнах відродиться Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва.


Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хатвані
21 Джумада ас-сані 1445 р.х.
03.01.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню