Візит держсекретаря США на Близький Схід — між цілями Америки і цілями євреїв

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Єврейське утворення — це західний колоніальний проект, розроблений Британією і запропонований Америкою. Остання, звичайно, усіма силами піклується про нього і захищає єврейське утворення таким чином, щоб воно залишалось кинджалом в груди Умми в інтересах самої Америки.

Але це не заважає євреям мати власні цілі і проекти. Євреї, які багато років прагнули до реалізації рішення «дві держави для двох народів», тепер відмовились від цього рішення. Воно більше неприйнятне для них, незважаючи на тиск Америки і умовляння правителів мусульманських країн, які до сьогоднішнього дня віддано захищали єврейське утворення. Хоча Америка і заклопотана реалізацією рішення «дві держави», яке сьогодні представляється її проектом і бачення ліквідації близькосхідної проблеми, проте її не хвилює пролита кров або руйнування, які кояться. Америка занепокоєна тільки тим, щоб конфлікт і масштаби війни не вийшли за кордони припустимого, що може поставити під загрозу її інтереси і присутність в регіоні. По-перше, вона хоче зберегти в своїх руках усі фігури на шаховій дошці і залишатись єдиним гравцем, приймаючим рішення по кожному ходу так, щоб тільки вона могла зупинити цю гру, коли захоче і як захоче.

Нещодавня поїздка держсекретаря США Ентоні Блінкена на Близький Схід, мала на меті не допустити розширення конфлікту і втягнення інших сторін. Блінкен, який відвідав за тиждень дев’ять країн і окупований Західний Берег, приїхав, щоб підштовхнути єврейське утворення прийняти бачення, яке полягає в тому, що сусідні країни (4 країни, на додаток до Єгипту і Туреччини) візьмуть участь у відновленні сектора Газа після війни і продовжать економічну інтеграцію з єврейським утворенням. Тобто ці країни зобов’язались продовжити відновлення відносин з єврейським утворенням, якщо воно врешті решт дозволить встановити незалежну палестинську державу. Інакше кажучи, ці сусідні країни забезпечать безпеку євреїв і будуть їх охоронцями. Саме це виразив президент Єгипту, коли на прес-конференції говорив про демілітаризовану палестинську державу. Також і Ердоган заявляв про це раніше, коли виявив бажання бути гарантом в межах угоди про створення «двох держава». У свою чергу, Саудівська Аравія є дуже важливою ціллю для єврейського утворення. Нормалізація відносин з родиною Саудів проходила добре. І тільки війна в Газі завадила цим планам, відродивши в Уммі дух ворожості до сіоністів і покласти край усім спробам нормалізувати відносини з ними. Тому те, що приніс Блінкен, було дуже заманливим для єврейського утворення, але, незважаючи на це, воно відкинуло усе і продовжує знищувати Газу, осаджувати її жителів і позбавляти їх їжі і ліків, щоб примусити їх переселятись добровільно чи примусово. Євреї навіть заявили, що не дозволять переміщеним особам повернутись до північної частини сектора Газа до того часу, поки до сектору Газа не увійдуть поселенці.

Турне Блінкена, яке деякі чекали з нетерпінням, що побачити рішення від Америки, виявилось повністю провальним. Саме єврейське утворення завадило цьому рішенню, відхиливши прохання Америки і утримавшись від спокус, представлених американськими агентами в регіоні. Хоча Америка спричиняє тиск на євреїв, щоб ті погодились зі створенням палестинської держави в межах рішення «дві держави» і американського бачення ліквідації палестинської проблеми, проте вона не зацікавлена в тому, щоб примусити їх прийняти це. Америка наполягає на своєму, щоб переконати сіоністів прийняти це рішення, але не карає їх за відмову від американського рішення. Швидше, вона зробить усе, щоб запобігти покаранню євреїв і щоб їх дії проти палестинського народу не розглядались як військові злочини. Тому малоймовірна перемога тих, хто подає позови до міжнародних судів проти єврейського утворення. Врешті решт, єврейське утворення не буде визнано військовим злочинцем, а будь-які інші рішення цих судів стикнуться з американським вето.

Візит Блінкена був скерований не на те, щоб переконати правителів регіону підтримати євреїв або просто проконсультувати їх про події в секторі Газа. Швидше, він був скерований на те, щоб спробувати вмовити євреїв прийняти американське рішення і закрити цю проблему. Америка спробувала переконати єврейське утворення в наявності гарантів його безпеки, а саме — правителів регіону, які готові стати охоронцями як всередині сектора Газа, так і за його межами. Кожен, кого відвідав Блінкен, — ніхто інший, як агент, який служить Заходу і готовий прийняти будь-яке політичне рішення в угоду своєму хазяїну. Усі вони підтримують єврейське утворення і є співучасниками його злочинів проти палестинського народу. Єгипет затягує петлю і осаджує населення Гази, у той час, як він може стрети кордони і приєднати до себе сектор Газа. Єгипетська армія здатна звільнити усю Палестину за лічені години. Щодо Туреччини, то вона експортує до єврейського утворення залізо, одяг і продукти харчування. Вона також здатна осадити єврейське утворення і заморити його голодом, блокувавши його по морю і навіть наносячи повітряні удари, якщо, звичайно, захоче. Більше того, своєю сильною армією, яка жадає джихаду, вона здатна звільнити усю Палестину і врятувати палестинський народ.

Коли Блінкен об’являє про досягнення угоди з єврейським утворенням щодо направлення місії ООН до північної частини Гази, у той час як євреї заявляють, що вони не допустять повернення жителів півночі зараз, і поки вони продовжать бомбардувати, руйнувати і вбивати, не залишилось ніяких сумнівів в тому, що вони мають намір насильно перемістити населення Гази. Америка закриває очі на їх злочини, тому що знає, що немає нікого, хто міг би протистояти їй або єврейському утворенню, яке вона підтримує. І вона не заперечує проти руйнування сектора Газа, і навіть готує тих, хто відбудує за гроші Умми усе, що зруйнували євреї. Блінкен прибув не для того, щоб зупинити кровопролиття в Палестині, а, швидше, для того, щоб врятувати євреїв. Євреї стикнулись з чимось подібним партизанській війні, в якій не буде перемоги ані їм, ані самій Америці, якщо вона вступить до цієї війни. Продовження війни виснажує їх і принижує. Через цю війну проти євреїв і Америки може повстати увесь регіон. У той же час стійкість наших братів в Газі — це вже перемога, яка відродила в Уммі дух джихаду і жертовності. Окрім того, стійкість жителів Гази збільшує невдоволення правителями, які більше не можуть приховувати свою ворожнечу до мусульман.

Коли держсекретар США заявляє, що Саудівська Аравія, Йорданія, Катар, Емірати і Туреччина розглянуть можливість участі у відновленні Гази після війни, це означає, що вони будуть гарантами безпеки євреїв і будуть запобігати будь-яким нападам на них. Вони будуть підтримувати єврейську економіку. А це означає, що вони будуть неухильно рухатись по шляху нормалізації, включаючи родину Саудів. Євреї думають, що нормалізація з правителями Саудівської Аравії означає нормалізацію з мусульманськими народами, у той час як насправді ця нормалізація лише прискорить процес руйнування їх влади.

Візит Блінкена на Близький Схід — не перший в своєму роді. Кожен подібний візит скерований на захист єврейського утворення і його інтеграцію в регіон. Але усі ці плани провалюються перед лицем наводнення Умми, яке не вщухне, поки єврейське утворення не зникне і поки не буде створена держава для мусульман, яка буде піклуватись про них на основі Ісламу.

Нас не дивує позиція Америки на користь єврейського утворення і навіть її підтримка усіх позицій сіоністів, незважаючи на те, що вони заважають планам Америки. І нас не дивує позиція правителів регіону, адже вони — агенти, якими Захід управляє, як хоче. Нас дивує тільки положення армій і народів, у першу чергу — армії і народу Єгипту, які істино люблять Іслам і ревно ставляться до святинь Умми. Перший обов’язок єгипетської армії полягає у повному звільненні Палестини, землі якої вважаються хараджи і належать усій Уммі. Обов’язок звільнення Палестини лежить на усій Уммі, і у першу чергу — на тих, хто близько до благословенної землі. І немає більш близької країни, аніж Єгипет. Тому єгипетська армія повинна негайно скеруватись до Палестини для звільнення і порятунку народу. Єгипетський народ повинен спричиняти тиск на армії, виходячи на вулиці і звертаючись до офіцерів армії і солдатів, вимагаючи від них звільнення Палестини. І тільки так народ і армія змиють з себе тавро ганьби через мовчання у виді злочинів в Газі.

Аллах говорить:

وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَٰهَدُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ وَٱلَّذِينَ ءَاوَواْ وَّنَصَرُوٓاْ أُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ حَقّٗاۚ لَّهُم مَّغۡفِرَةٞ وَرِزۡقٞ كَرِيمٞ

«Ті, які увірували, здійснили переселення і бились на шляху Аллаха, а також ті, які дали притулок і надали їм допомогу, є істинно віруючими. Їм уготовані прощення і щедрий прожиток» (8:74).

 

Газета «Ар-Рая»
Саід Фадль
Член Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
5 Раджаба 1445 р.х.
17.01.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню