Благословенна земля між проектом Умми і проектами сіоністського утворення і американців

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Як тільки почалась війна в Газі і єврейське утворення почало виплескувати свою ненависть і коїти злочини, флотилії Заходу прийшли до руху і почали розмови про майбутнє Гази до такої міри, що обговорювалось виселення жителів Гази і Західного Берега.

Єврейська держава і його союзники, особливо Америка, погодились на продовження війни, але між ними спалахнула публічна суперечка про те, до чого війна повинна призвести, що говорить про те, що війна в Газі не обмежується лише військовою сферою з метою забезпечення безпеки, а за допомогою неї згадані сторони хочуть реалізувати свої політичні проекти, проливаючи чисту кров палестинців в Газі.

Америка прагне використати війну для відродження і реалізації свого старого проекту «двох держав», але у більш спрощеній формі так званої «Палестинської держави», яка вдовольняла б сіоністське утворення і не несла б загрозу його безпеці. У той же час уряд єврейського утворення відмовляється від створення палестинської держави і бажає реалізації свого проекту по поглинанню усієї території від моря до річки, це наміри «правих» сил, які домінують у владі. Вони бажають очистити цю землю від палестинців, шляхом депортації, навіть якщо це відбудеться пізніше.

Таким чином, благословенна земля фактично ділиться між двома проектами, основою яких є існування, безпека і стабільність єврейського утворення, а решта іншого не має для них значення. І є дві сили, які розпоряджаються долею цієї землі і долею її народу — це американці і сіоністське утворення. Щодо арабських режимів, та й решти режимів в мусульманських країнах, то у них немає ані свого проекту, ані бачення , їх зусилля скеровані виключно на підтримку американського проекту. Вони є лише інструментом, Америка використовує їх, спричиняючи тиск на єврейське утворення, маніпулюючи налагодженням відносин, і навіть заяви замість них робить американський держсекретар Блінкен, тому що підлеглі не мають свого проекту, окрім проекту свого господина і повелителя!

У противагу цим підступним планам Умма має свій проект, але цей проект відданий забуттю, як і сама Умма зараз відсторонена від рішень того, що відбувається на її землі, з її синами та з її святинями. Вона гине у стражданнях і від цього приходить у сильний гнів. Цей її проект був відданий забуттю не сьогодні, а вже протягом десятків років: ані на переговорних майданчиках, ані серед держав, ані в ЗМІ він не згадується як рішення. Коли його пропонували щирі сини Умми, їх звинувачували в нереалістичності і фантазіях! Цей проект не підтримують арабські режими, навіть так звана «Організація звільнення Палестини». Усі вони прийняли американський проект двох держав і стали одним із інструментів його реалізації. Усе було обмежено межами їх проекту за підтримкою крупних держав і міжнародних інститутів.

Проект Умми заснований на повному звільненні Палестини і знищенні цього незаконного, штучно створеного утворення. Ми говоримо «проект Умми», тому що це рішення, яке приписано Ісламом, а його приписи зобов’язують Умму, оскільки вона є ісламською, і у неї немає іншої альтернативи. Питання окупованої Палестини є справою усієї Ісламської Умми, а не локальною проблемою, яка обмежується тільки палестинцями.

Земля нічного піднесення Пророка ﷺ є землею Ісламу, тому що завойована мусульманами, і право на неї належить Ісламській Уммі. Забороняється відмовлятись від неї або нехтувати нею. Будь-які інші рішення і врегулювання є недійсними і не мають цінності. Ісламом також визначені закони того, як необхідно вчиняти у випадку окупації цієї землі і агресії проти її жителів. Обов’язком є ведення джихаду на шляху Аллаха у відповідь на агресію, у підтримку її народу, прагнучи звільнити ці землі. Для цього мобілізуються армії, сили і ресурси, навіть якщо це потребує мобілізації усієї Умми.

Ми говоримо, що це «проект Умми» не тільки тому, що це єдине рішення по закону Аллаха, виражене в Корані, але і тому, що повне звільнення Палестини — це те, чого бажають серця усіх мусульман, мільйони із яких прагнуть до джихаду на шляху Аллаха через обіцянку Всевишнього про перемогу над цим нечестивим утворенням і знищення його панування.

«Проект Умми» існує у розумах і серцях її синів, але на практиці він досі не втілюється через відсутність виконавчого органу, який би взяв на себе реалізацію цього проекту і діяв заради його досягнення. Лише Ісламська Держава втілить це рішення в реальність і виконає його на ділі. Відновлення ісламського правління шляхом встановлення Халіфату є найбільшим проектом Умми, з яким пов’язані усі рішення і питання, включаючи звільнення Палестини, а без нього це неможливо. Останні події в Палестині показали, наскільки Умма безсильна і зв’язана по рукам и ногам під владою цих зрадницьких режимів, підкорених колонізаторам. Події, які відбуваються, показали нужду Умми в цьому великому проекті, у встановленні Ісламської Держави, яка звільнить Умму з-під влади колоніалізму, вивільнить її сили і підійме армії. А без цього Умма залишиться в розрізненому положенні, очікуючи наступного лиха на свою голову!

Останні події також підтвердили, що це рішення — повне звільнення Палестини і викорінення цього порочного утворення — набагато ближче, аніж західні проекти. Незважаючи на усі їх змови, підступність і руйнування, пропонуємий ними протягом десятків років проект «двох держав» навіть трохи не наблизився до втіленню. Це пов’язано з тим, що стала очевидною слабкість сіоністського утворення, його немічність і ілюзорність його сили. І більше того, іще ближче став кінець зрадницьких правителів і тиранічних режимів, якщо Умма вживе правильні дії для їх усунення. У цих правителів немає міцної основи знаходження серед Умми, і їх крісла ось-ось зруйнуються всупереч тому, що зображають ці узурпатори.

Умма завжди повинна пам’ятати слова Всевишнього Аллаха:

أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللهِ قَرِيبٌ

«Воістину, допомога Аллаха близька» (2:214).

 

Газета «Ар-Рая»
Юсуф Абу Зар
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Палестина

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню