Будівництво Єгиптом стіни на кордоні з сектором Газа

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Єгипет іще більше підсилив колючим дротом прикордонний паркан, щоб запобігти перетин кордону палестинцями на тлі осади сектора Газа армією єврейського утворення. Фотографії, опубліковані незалежною правозахисною організацією «Синайський фонд по правам людини», фіксують зміцнення бетонного паркану, розділяючого Єгипет і сектор Газа, колючим дротом після того, як палестинські біженці розташували намети уздовж прикордонного паркану, (Аль-Кудс Аль-Арабі).

Єгипетський режим є співучасником єврейського утворення в злочинах проти мусульман на Благословенній землі, що підтверджується реальними діями режиму, який блокує жителів Газ і не дозволяє пораненим і постраждалим перетинами кордон без давання величезних хабарів, уповільнюючи ввезення допомоги і медикаментів. При цьому він цілком перекладає усю відповідальність на єврейське утворення, яке, у свою чергу, перед міжнародним судом поклало вину за це на єгипетський режим, стверджуючи, що саме єгипетський режим несе одноосібну відповідальність за контрольно-пропускний пункт Рафах. Аналогічну заяву зробив Байден, стверджуючи, що єгипетський президент з самого початку не хотів відкривати прикордонний перехід Рафах для ввезення допомоги в сектор Газа, але після переговорів він був відкритий, у відповідь на це єгипетський режим через свої рупори поквапився заявити, що перехід був відкритий з першого дня, звинувативши Байдена в недоумстві і стражданнях від хвороби Альцгеймера.

Те, що підтверджується реальністю, не може бути відкинуто заявами. Уся Синайська територія відокремлена від Єгипту протягом багатьох років під приводом боротьби з так званим тероризмом, а Газа осаджена єгипетським режимом іще до кривавих подій, які вона переживає зараз. Режим створив зону розділення до справжніх стін, які продовжують будуватись, щоб відокремити сектор Газа від світу. Режим зруйнував тунелі, які залишались життєво важливою артерією для Сектора і зробив так, щоб усе, що входить і виходить із Гази контролювалось ним, навіть контрабандні товари проходять через його контроль. Окрім того, перетин Синая із сектора Газа чи в нього є досить ризикованим для тих, хто не має дозволу від режиму, тому що вони можуть бути обстріляні під приводом приналежності до терористичного осередку, і тоді за них не буде виплачена компенсація. Таким чином, дії єгипетського уряду по будівництву нової бетонної стіни чи зміцненню прикордонного паркану вступають у взаємодію з міжнародною системою, яка підтримує ізраїльську політику в конфлікті, і стають співучасниками у скоєнні злочинів, сприяючи руйнуванню наших священних земель і погрожуючи життю місцевого населення.

Нас не дивує така позиція єгипетського режиму, адже це його природна позиція, згідно якої він душить мусульман на Благословенній землі і підтримує сіоністське утворення усім, чим може. Навіть його посередництво насправді служить інтересам єврейського утворення і для підтримання своєї стабільності перед розгніваним народом, який бачить насильство, скоюване над заблокованими жителями Гази. Дійсно, що нас дивує — це позиція щирих офіцерів армії Єгипту, яких немало, вони бачать і чують те, що відбувається, але мовчать, як мертві, як нібито це відбувається десь в іншій країні, де немає святинь Умми, і воно не є місцем нічного піднесення Пророка ﷺ, і не є першою киблою і третьою святинею! Як нібито проливаєма там кров не є чистою і забороненою кров’ю мусульман, святість якої для Аллаха вище, аніж святість Кааби!

О, солдати Єгипту!

Просте встановлення кордону між Єгиптом і Палестиною вже само по собі є злочином проти вас, а що тоді говорити про продовження його будівництва і підсилення колючим дротом?! Що, якщо жителі прикордонних районів будуть кинуті напризволяще, щоб режиму і євреям було легше їх контролювати, як це було на Синаї?! Клянусь Аллахом,це великий злочин, за який ви будете відповідати перед Всевишнім, за своє мовчання перед тими, хто це робить, за свою бездіяльність по відношенню до обов’язку, покладеному на вас Аллахом, а саме — звільнення усієї Палестини, викорінення єврейського утворення та усіх, хто його захищає, і усіх, хто встає на вашому шляху, заважаючи вам надавати допомогу нашим братам на Благословенній землі, які вдень і вночі звуть вас на допомогу, закликаючи до вашого благородства і мужності. Хіба ви не розумієте, що таким чином ви подібні воїнам згубленого фараона і будете одними із тих, хто буде відповідати за його омани перед Всевишнім Аллахом?! Як ви відповісте на слова Посланця Аллаха ﷺ, який сказав:

مَنْ أَعَانَ ظَالِماً بِبَاطِلٍ ليدْحَضَ بِبَاطِلِهِ حَقّاً فَقَدْ بَرِئَ مِنْ ذِمَّةِ اللَّهِ وَذِمَّةِ رَسُولِهِ

«Той, хто допомагає злодію в тому, щоб замахнутись на чиєсь право шляхом брехні — той позбавляється захисту Аллаха, Великий Він і Могутній, і захисту Його посланця (при його житті)».?! І яка брехня може бути гіршою, аніж визнання єврейського утворення, захоплення ними земель Ісламу і осквернення крові невинних мусульман? Клянусь Аллахом, правителі і чини, і привілеї, якими вони вас наділяють, не принесуть вам користі. Навпаки, вони будуть тими, хто першим відмовиться від вас перед Аллахом. Тому покваптесь відмовитись від них і виконайте свій обов’язок перед Аллахом, скиньте їх і підтримайте наших братів на Благословенній землі належною підтримкою, щоб Аллах бачив від вас те, що веде до Його довольству, і щоб ви дійсно відновили своє благородство в істині і стали по-справжньому щитом для цієї Умми та її захисниками.

О, воїни Єгипту, кращі із військ!

Благородство, яким ви були відмічені, не є просто честю, а є аманатом Ісламу, аманатом Посланця Аллаха ﷺ, ви повинні бути щитом для Умми і захисниками її святинь. Якщо ж ви цього не зробите і недоторканість Умми буде попрана, а її святині осквернені, то в вас немає блага і немає честі. Покажіть Аллаху в собі те, чим Він задоволений, і покажіть, що ви гідні цього благородства, несучи стяг Посланця Аллаха ﷺ, допомагаючи пригнобленим, звільнюючи землі Ісламу, які захоплені євреями. Підтримайте народ Благословенної землі, на чиї святині посягають. І знайте, що ваш обов’язок — усунути усе, що заважає вам виконувати те, що Аллах поклав на вас, адже «те, без чого не може бути виконано обов’язкове, само є обов’язковим». Викореніть цей режим, який є ганьбою для вас, підтримує і захищає ворога Аллаха і вашого ворога. Встановіть державу заради Аллаха, яка підніме армії заради істини і на підтримку пригноблених. Встановіть праведний Халіфат за методом пророцтва. О, воїни Єгипту, дайте відповідь на слова Аллаха і знищте злочинців.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Газета «Ар-Райя»
Саід Фадль
член інформаційного офісу «Хізб ут-Тахрір», Єгипет
14.02.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню