Американська гегемонія над ООН і Радою Безпеки

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Американська гегемонія означає, що немає ніяких гарантій безпеки для будь-якої країни, навіть якщо рішення приймається Організацією Об’єднаних Націй хоч тисячу разів. Очевидно, що будь-яке рішення, які не відповідає інтересам США, не має права на існування через наявність несправедливого права вето.

ООН закликана, як вони стверджують, гарантувати права народів на самовизначення згідно з ймовірними демократичними принципами.

Те, що у п’яти сильних країн є право вето, вказує на нерівність між народами, і немає тут місця для цінностей та ідеалів, якими вони так пишаються. Це ясно простежується в американській політиці, яка зміцнює свої колоніальні інтереси, використовуючи право вето в Раді Безпеки, коли приймаємі рішення ідуть врозріз з її інтересами.

Рада Безпеки ООН перетворилась на американську палку залякування. Америка підкорила собі міжнародну систему, контролює світ згідно до своїх інтересів, вона втручається у справи і окупує країни, захоплюючи їх багатства. Історія цієї організації повна порушень з боку Америки, що зробило Раду Безпеки слугою колоніальних інтересів і інструментом для прикриття злочинів проти народів. Америка об’явила себе світовим поліцейським, який нав’язує світу правила від імені ООН і Ради Безпеки.

Щодо ролі Ради Безпеки, то вона зводиться до видачі ордерів американсько-єврейським силам на агресію, метою яких є розпалювання війн і створення вогнищ напруженості для втручання і грабування багатств народів, а також скоєння безкарних злочинів проти тих, хто стоїть на шляху американських амбіцій.

Пригноблення, яке ми спостерігаємо сьогодні, досягло свого апогею в упередженості, проявленої Радою Безпеки в усіх її резолюціях. Палестинський народ стикнувся з найжахливішими формами геноциду з боку єврейського утворення, а СБ мовчки спостерігає і не вживає ніяких кроків для запобігання єврейських злочинів, і це є кращим свідченням некомпетентності і жалюгідності ООН та її Ради Безпеки.

В 1947 році так звана «Рада Безпеки» прийняла резолюцію, в якій рекомендувалось розділити арабську Палестину на дві держави. Це дозволило євреям створити своє утворення, і тоді РБ ООН закрила очі на злочини євреїв, — масові вбивства і вигнання мусульманського народу із Благословенної землі. Але ця ж Рада засудила право палестинців на повернення. Сьогодні мусульмани сектора Газа піддаються жорстокому насиллю, яке розкрило хибні поняття ООН про права людини і людяність.

В омані перебуває той, хто сподівається на рішення Ради Безпеки ООН, яка сама є співучасником цих злочинів.

Свобідне і гідне життя не повернеться по бажанню, необхідна щира позиція, яка розкриває брехню і виявляє істину. Ми повинні слідувати тому, до чого прагнули наш великі пращури, і наслідувати їх приклад, щоб зайняти своє місце серед країн світу. Давайте відновимо колишню славу і велич, поки іще є можливість, давайте довіримось тому, хто не бреше своєму народу! Уявіть силу у випадку нашої єдності, коли на чолі Умми встане гідний правитель! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам (правитель) — це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

 

Газета «Ар-Рая»
Муніс Хамід, Ірак
18 Шабана 1445 р.х.
28 лютого 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню