Революція в Сирії на порозі серйозної, вирішальної боротьби

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Спостерігаючи за останніми подіями в Шамі, неможливо не побачити розділення між тими, хто хоче змінити курс благословенної революції, і тими, хто серйозно налаштований повернути її на правильний шлях.

Це боротьба між маріонетками, працюючими на змовницькі держави для зриву благословенної революції, яка піднялась, щоб скинути злочинний режим і встановити ісламське правління, і між тими, хто дав обітницю слідувати шляху Пророка ﷺ, протистояти порочному світовому мировому порядку і замінити його ісламським порядком і конституцією.

Минуло 13 років з миті початку сирійської революції. За цей період вона досягла критичної і дуже важливої точки в своїй історії, яка визначить долю цієї благословенної революції.

Так куди ж рухається революція і яке її майбутнє? Відповіді на ці питання нам розкриє реальність, з якою вона стикнулась.

Сирійська революція зараз переживає один із найважчих періодів. Її керівники, які пов’язані з західними урядами, прагнуть зруйнувати благословенну революцію, бажаючи підкорити її міжнародним рішенням і схилити до компромісу і примиренню зі злочинним режимом Асада. Вони зупинили битви, скували прибічників революції в усьому, заглушили голоси, які говорять правду, кинувши їх у в’язниці, які нічим не відрізняються від в’язниць режиму, а останніми із їх огидних справ стали арешти і тортури, аж до вбивств деяких голів повстанських груп. Це і викликало відповідну реакцію від щирих прибічників революції, які знов розпалили революційний вогонь і відновили свою клятву продовжувати боротьбу проти пригноблювачів і усіх, хто встане на їх шляху, поки не буде скинутий режим і не встановиться ісламське правління.

Виходячи із досвіду минулих років, сьогодні необхідно виділити декілька важливих моментів. Пильність в даний час надзвичайно важлива, тому що спроби зірвати революцію будуть тривати. Шлях істини завжди тернистий і повний перешкод, які за допомогою Аллаха будуть подолані істинно віруючими.

Прислужники змовницьких держав будуть поширювати і просувати ідеї, ціллю яких буде відволікання уваги і відхилення від правильного курсу. Наприклад, пропозиція ідеї проведення «реформ», подібно тій, яка пропонувалась злочинним режимом. Але хіба злочинців треба реформувати, або ж наш обов’язок полягає в тому, щоб викоренити це зло?

Також необхідно бути вкрай обережними у питаннях, які ведуть до «розділенню», будь то по регіонам чи на партії. Як відомо, супротивники революції, використовуючи різні приводи, створили багато штучних розбіжностей між революційними групами, спровокувавши між ними бойові зіткнення, які були на руку тільки країнам-змовникам. Вони створили розкол між муджахідами, які раніше стояли пліч-о-пліч в боях. Щоб підсилити цей розкол, вони розділили звільнені території на дві частини, встановивши кордон і контрольно-пропускні пункти між ними. Усе це в майбутньому стане приводом для розпалювання конфлікту між сторонами в цих регіонах, щоб ослабити волю повстанців. Вони не зупиняться на цьому і будуть активно просувати ідеї примирення і політичних рішень, насаджуючи їх силою. Більше того, вони вже вживають практичні кроки в цьому напрямку, розуміючи наближення свого кінця від рук щиро віруючих і стійких синів Шаму. Вкрай важливо враховувати ці ключові моменти.

Яким ж є правильний шлях і як подолати ці перешкоди на даному складному етапі, який є вирішальним?

Подолати ці труднощі можливо тільки з поверненням до основних принципів нашої благословенної революції. Найголовнішим із них є скинення злочинного режиму з усіма його законами, військовими і політичними закладами і встановлення ісламського правління на руїнах тиранії Асада. Ця основа є дороговказною зіркою і для її досягнення необхідно усунути усі елементи, які працюють на невірний Захід у благо злочинному режиму.

Ми побачили благу жвавість народу Шаму, яка знов надасть революції її блиску і сили, стане практичним кроком до викоріненню злочинців і пов’язаних з ними лідерів, які стоять на шляху скинення діючого режиму. Важливо на цьому шляху покладатись тільки на Аллаха. Революція, яка заснована на ісламських принципах і вірі, не повинна чекати допомоги від ворогів Аллаха і приймати підтримку від кого б то не було. Ми бачили, як склалась доля тих, хто взяв собі покровителями інших, окрім Аллаха, і як вони занурились в безодню омани.

Отож, необхідно на ділі міцно триматись за вервь Аллаха, об’єднати зусилля в політичній і військовій сферах, що і стане вирішальним чинником в досягненні єдиної цілі. Це поверне революцію в правильне русло, націлене на скинення секулярного злочинного режиму прямо в його лігві, в Дамаску, а на його місці, з волі Аллаха, буде встановлено ісламське правління другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Ми з повною упевненістю запевняємо наших братів на Благословенній землі Шаму, що боротьба між прибічниками істини і прибічниками омани буде тривати до Судного дня. Але, незважаючи на спроби деспотичних режимів на чолі з Туреччиною, яка грає роль попередника в мирних угодах, зірвати цю революцію, у них нічого не вийде, тому що той, хто кидає виклик Аллаху, неодмінно буде повержений. Ця Благословенна революція іде по прямому шляху свого Господа і її не ослабить зрадництво.

Аллах сказав:

وَكَانَ حَقّاً عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ

«Нашим обов’язком було допомагати віруючим» (30:70).

Пророк сказав:

وَاعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مَعَ الصَّبْرِ، وَأَنَّ الْفَرَجَ مَعَ الْكَرْبِ، وَأَنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً

«і знай, що терпіння (приводить) до перемоги, радість (приходить на зміну) скорботи, а полегшення (приходить на зміну) ускладненню» (ат-Тірмізі).

 

Газета «Ар-Райя»
Али Муаз
06.03.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню