Чому вони так бояться Рамадану?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Наприкінці січня кореспондент «ізраїльської» телерадіомовної корпорації Роуі Каіс повідомив, що «Єгипет порадив нам припинити вогонь в Газі до початку Рамадану, щоб не допустити ескалації конфлікту в регіоні».

В кінці лютого президент США Байден заявив, що ««Ізраїль» зупинить війну в місяць Рамадан в межах угоди про припинення вогню».

Минуло п’ять місяців з початку жахливих масових вбивств і руйнувань, які перетворюють сектор Газа в руїни з метою виселити його жителів і стерти його з обличчя землі. Але з наближенням Рамадану у «фараонів» виникли побоювання, що ситуація може вийти з-під контролю, тому що це унікальний місяць, який не схожий на інші. Це місяць, про який Аллах сказав:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ

«В місяць Рамадан був ниспосланий Коран — вірне керівництво для людей, ясні докази із вірного керівництва і розрізнення» (2:185).

В ньому підсилюється духовність мусульман, вони стають ближче до Аллаху, іще більше прагнуть до Раю і його блаженству. В цей місяць частіше звертаються до історії Пророка ﷺ, згадують сподвижників. Цей місяць нагадує про завоювання і перемоги, отриманих муджахідами, про яких Аллах сказав:

لاَ يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلاَ نَصَبٌ وَلاَ مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللهِ وَلاَ يَطَؤُونَ مَوْطِئاً يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلاَ يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّيْلاً إِلاَّ كُتِبَ لَهُم بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللهَ لاَ يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ * وَلاَ يُنفِقُونَ نَفَقَةً صَغِيرَةً وَلاَ كَبِيرَةً وَلاَ يَقْطَعُونَ وَادِياً إِلاَّ كُتِبَ لَهُمْ لِيَجْزِيَهُمُ اللهُ أَحْسَنَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ

«Це тому, що спрага втома і голод, які спіткають їх на шляху Аллаха, і кожен крок, який викликає гнів невіруючих, і кожна поразка, нанесена ворогу, неодмінно запишуться їм як добрі справи. Воістину, Аллах не втрачає винагороди тих, хто робить добро. Яке б велике чи скудне пожертвування вони не робили, яку б долину вони не перетинали, це записується їм, щоб Аллах воздав їм більшим, аніж те, що вони зробили» (9:120,121).

Їх коні перетинали долини і пустелі, піднімались на гори, невпинно скакали, нападаючи на світанку, здіймаючи стоп пилу, а разом з тим знищували маси ворогів на джихаді,

فِي سَبِيلِ اللهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيّاً وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيراً

«на шляху Аллаха і заради слабких чоловіків, жінок і дітей, які говорять: «Господь наш! Виведи нас із цього міста, жителі якого є беззаконниками. Признач нам від Себе покровителя і признач нам від Себе помічника»» (4:75).

І Аллах надав їм допомогу:

وَأَيَّدَهُۥ بِجُنُودٍۢ لَّمْ تَرَوْهَا وَجَعَلَ كَلِمَةَ ٱلَّذِينَ كَفَرُوا۟ ٱلسُّفْلَىٰ ۗ وَكَلِمَةُ ٱللَّهِ هِىَ ٱلْعُلْيَا ۗ

«і підтримав його воїнами, яких ви не бачили. Аллах зробив слово невіруючих найнижчим, тоді як Слово Аллаха вище з усе» (9:40).

Цей місяць, починаючи з першої битви в історії Ісламу і до наших днів, ознаменований найбільшими перемогами, якими Аллах обдарував Ісламську Умму.

У другому році хіджри, в місяць Рамадан, була отримана перша військова перемога у битві при Бадрі, коли Аллах надав допомогу віруючим, які були у меншості проти численних язичників, тим самим було об’явлено про початок нової ери у боротьбі істини з брехнею, в якій віра об’єдналась зі зброєю у справі поширення заклику.

В Рамадан восьмого року хіджри також відбулось завоювання Мекки, коли Пророк Мухаммад ﷺ, знищив ідолів Кааби, поклавши край язичницькій державі. Ця подія привела до того, що араби поступово прийняли Іслам і Аравійський півострів був об’єднаний в одну Ісламську Державу.

Битва при Кадісії в 15 році хіджри під командуванням сподвижника Посланця Аллаха ﷺ, Саада ібн Абу Ваккаса (р.а.) також була у місяць Рамадан. Це була вирішальна битва, яка поклала край імперії вогнепоклонників, а землі Персії зі своїм народом увійшли в Іслам.

В 92 році хіджри в цей же місяць була завойовна Андалусія під керівництвом відважного воєначальника Таріка ібн Зіяда, чиє ім’я тісно пов’язано з історією приходу Ісламу в Європу після його (Ісламу) поширення на території від Азії до Африки.

Також в місяці Рамадан відбулась битва при Заллаку в Андалусії під командуванням муджахіда Юсуфа ібн Ташфина в 479 році хіджри. Ця битва захистила землі Андалусії від хрестоносців і відстрочила її падіння більше аніж на два сторіччя.

Битва при Хіттіні в 584 році хіджри під командуванням султана ан-Насіра Салах ад-Діна відбулась також в місяць Рамадан. В цій битві була розгромлена армія хрестоносців, що привело до звільненню Єрусалиму після його дев’яносторічної окупації.

В цьому ж місяці відбулась битва при Айн-Джалуті під командуванням султана мамлюків аль-Музаффара Кутуза в 685 році хіджри, яка остаточно розбила армію монголів, які спустошили землю, вбивши мільйони, зруйнували міста і вбили Халіфа мусульман в Багдаді. Тоді Аллах покарав їх руками муджахідів-мамлюків, принизив їх, дарував перемогу над ними віруючим, зціливши їх серця. Ця битва підготувала підґрунтя для аз-Захіра Бейбарса, наступника Кутуза, який відродив Халіфат в Каїрі через три роки після його падіння в Багдаді. Також після цієї битви були вигнані рештки хрестоносців із земель Шаму руками Бейбарса, Ан-Насіра Калауна і Аль-Ашрафа Халіля.

В Рамадан 1973 року, вже в наш час, була війна, яка, можна сказати, є єдиною військовою перемогою армій арабських держав, які межують з єврейським утворенням. Їм вдалось перемогти армію сіоністів і зруйнувати міф про непереможність їх армії, міф, який був знов зруйнований операцією «Ураган Аль-Акси».

В місяць Рамадан жителі окупованої Палестини збираються на молитву в мечеті Аль-Акса, яка заповнюється сотнями тисяч тих, хто молиться, бажаючих примножити свою нагороду і вийти проти невіруючих окупантів.

Саме з причини того, що пережили вороги Ісламу і мусульман в місяць Рамадан, вони побоюються цього місяця, відчувають до нього неприязнь і готуються до його приходу. Тому тирани Заходу і фараон Білого дому закликали мерзотника, голову єврейського утворення, зупинити війну проти Гази напередодні приходу священного місяця, щоб ситуація не вийшла з-під контролю і не привела до небажаних наслідків.

Але чи стане сьогодні цей священний місяць відправною точкою для нашої Умми, особливо для тих, хто володіє силою в ній, які очолять ряди муджахідів, щоб сокрушити союз тиранів Заходу, продажних правителів і єврейського утворення, знищивши їх в корені, щоб Умма могла повернути собі втрачену владу, встановити Шаріат на своїй землі, відновити ісламське правління, вийти із стану приниження і ганьби, який затягнувся досить довго і усугубився з плином років?

О, Аллах, ми просимо тебе вшанувати нас великої честі і направити нас до перемоги, яку ти обіцяв. Адже Ти — Всемогутній, Допомагаючий. Тому зміцни нас, надай нам допомогу, зціли наші рани, помстись нашими руками ворогам, які завдали стільки страждань Твоїм рабам.

 

Газета «Ар-Рая» 
Ахмад Аль-Касас
06.03.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню