Щорічна конференція в Нідерландах «Халіфат — обов’язок Умми і порятунок для людства»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У зв’язку зі сторіччям (103 роки за хіджрою) руйнування Ісламської Держави Хізб ут-Тахрір в Нідерландах 3 березня 2024 року в Амстердамі провів щорічну конференцію під назвою «Халіфат — обов’язок Умми і порятунок для людства». Хвала Аллаху, зал був наповнений гостями із Нідерландів, Бельгії і Франції.

Конференція почалась з чудового читання аятів із священного Корану, після чого у відеозверненні виступив голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Салахуддін Адада і Абдуллах Імамоглу із Туреччини. Вони нагадали мусульманам, якими були останні 100 років життя без Халіфату.

На самій конференції було промовлено чотири доповіді:

Першу доповідь зачитав доктор Хайтам Сайфуддін із Бельгії, в своїй промові він представив положення мусульман після 100 років відсутності Халіфату.

Другу доповідь зачитав доктор Мазен Абдульазим із Канади, де він підкреслив, що Іслам є ідеологією, яка розглядає усі питання і проблеми, з якими стикається людина в своєму житті, і що обов’язок кожного мусульманина — виходити із цього розуміння і зробити Іслам основою свого мислення і поведінки.

Третя доповідь була представлена доктором Мухаммадом Малкаві із Йорданії, де він висвітлив страждання, порочність і несправедливість, принесені капіталістичною ідеологією людству. Він зазначив, що люди опинились в глибокій пітьмі, про яку знає один Аллах.

І на завершення виступив Окай Пала, представник Хізб ут-Тахрір в Нідерландах; він підкреслив важливість жертвування на шляху заклику до встановленню Праведного Халіфату, який об’єднає усіх мусульман. Він закликав мусульман до довольству Всевишнього Аллаха і до спільної діяльності разом з Хізб ут-Тахрір для досягнення цієї благородної цілі — відновлення ісламського образу життя.


Газета «Ар-Рая»
3 Рамадана 1445 р.х.
13 березня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню