Конференція в Лівані: «Халіфат — визволитель країн і захисник народів»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

3 березня 1924 року був зруйнований Османський Халіфат. З нагоди сторіччя цієї події Хізб ут-Тахрір в Лівані провів конференцію в Тріполі під назвою «Халіфат — визволитель країн і захисник народів». Конференція була відкрита чудовим читанням аятів із сури «Аль-Ісра».

Конференцію почав доктор Мухаммад Джабір, голова Комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір в Лівані. В своїй промові він зазначив, що головна проблема мусульман полягає у відсутності притулку і захисника, тобто головна проблема — це відсутність Халіфату. Він підкреслив, що робота над цим питанням вимагає самовідданості, і виразив сподівання, що наступна конференція відбудеться у затишку Халіфату під назвою «Зміцнення Халіфату».

Потім виступив доктор Ахмад аль-Касас, в свої промові він нагадав важливість Благословенної землі з точки зору боротьби між істиною і брехнею, яка почалась з часів пророка Муси (а.с.). Він роз’яснив статус Байт аль-Макдіса (Єрусалиму) для мусульман, розповівши, як він був відкритий Халіфатом при правлінні Умара ібн аль-Хаттаба (р.а.), як його звільнив Аббасидський Халіфат під головуванням Салахуддіна, як Османський Халіфат, і зокрема — халіф Абдульхамід II, оберігав його, і як після скасування Халіфату Єрусалим був знов окупований невіруючими. Потім конференцію продовжив голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Салахуддін Адада; в своєму виступі він висвітлив проблему пригноблення мусульман їх власними правителями, зазначивши, що мусульманські народи відчувають гнів і жагу звільнення від цих агентів і зрадників. Він вказав на прагнення Умми до правлінню по законам Шаріату і підкреслив, що вона володіє достатньою силою для встановлення Халіфату.

Був показаний відеоролик, підготовлений ЦІО Хізб ут-Тахрір і каналом «Аль-Вакія», де були розкриті останні події на Благословенній землі і роль армій.

Потім шейх Ахмад ас-Суфі розповів про роль Умми, її вчених, армій, офіцерів і лідерів у встановленні Халіфату, який обіцяний нам Всевишнім Аллахом.

Завершив конференцію голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Лівані; він зачитав підсумкову заяву, де підкреслив важливість діяльності партії з Уммою з метою руйнування нав’язаної ідеї штучних кордонів Сайкс-Піко, які розділили мусульманські землі і стоять перешкодою для об’єднання мусульман та їх допомоги один одному. Також було підкреслено значення діяльності партії з арміями мусульман для нагадування їм про їх обов’язок — скинути маріонеткові режими і повернути владу до рук Умми.


Газета «Ар-Рая»
3 Рамадана 1445 р.х.
13 березня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню