Хізб ут-Тахрір Туніс: Заходи у річницю революції

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У річницю революції Хізб ут-Тахрір у Тунісі організував у понеділок 14.01.2019 низку громадських заходів на вулицях революції, найбільш яскравою із яких була масова демонстрація.

Було організовано чотири інтерактивних семінари, кожен із яких включав фотовиставку і виступи представників партії.

Перший семінар був присвячений роз’ясненню кампанії, початої партією, під назвою «Туніс — під колоніальною опікою… Порятунок — в Ісламі… Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха?». Був представлений спеціальний відеоролик у межах кампанії, потім з промовою виступив Умар аль-Арабі.

Другий семінар був присвячений боротьбі з закликами до рівності у спадщині, згаданої у доповіді Комітету по індивідуальним свободам і рівності. У цьому зв’язку з промовою виступив д-р Вісам аль-Атраш. Потім присутнім роздали випущені партією буклети з відповіддю на доповідь Комітету.

Третій семінар, який був озаглавлений «Партійна просвіта», включав презентацію партійних книг. Д-р Хатім аль-Хіяри познайомив присутніх з просвітою Хізб ут-Тахрір.

Четвертий семінар був присвячений журналу «Ат-Тахрір», який був представлений аудиторії д-ром Мурадом аль-Муаліджем. Також присутнім роздали останній номер журналу.

Члени Хізб ут-Тахрір вийшли на вулицю революції,спілкуючись з перехожими і доносячи до них свої погляди.

Потім люди виступили маршем, скандуючи: «Яка ганьба! Після революції — колонізація», «Наш лідер назавжди — наш пан Мухаммад», «Повстань, о гордий народ Тунісу і звільни свої землі від гидоти секуляризму».

Після цього пан Мухаммад Алі ібн Салім виступив з промовою про залежність, у якій опинилась країна через політику правителів-агентів, і про те, що настав час відновити ісламський образ життя, встановивши Праведний Халіфат за методом пророцтва, який врятує Туніс та усю Ісламську Умму від зла існуючих режимів.

Потім пан Хубайіб Карбака розповів про сили, які борються з закликом до Халіфату у Тунісі, а саме — колоніальні держави та їх ставленики — правителі-агенті. Також він говорив про те,що настав час Умми, а володарі сили і армії повинні встати в один ряд зі своєю Уммою і зі своєю релігією.

Демонстрація завершилась виступом пана Таріка Рафі, який підкреслив, що пам’ять про революцію — це не лише високі гасла, а дата, яка нагадує правлячому політичному класу про його жалюгідність через слідування колонізатору. Також він закликав учасників маршу об’єднатись з щирими синами Умми заради порятунку країни від розпаду у руках жалюгідних агентів.

Огляд новин «Ар-Рая»
23.01.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню