Мільйони демонстрантів в Алжирі вимагають відставки Бутефліки

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє «Al-QudsAl-Arabi» (29.03.2019): «Вже шосту п’ятницю поспіль алжирці виходять на масові акції протесту, вимагаючи відставки президента Абдуль-Азіза Бутефліки і його режиму.

З раннього ранку до маршів і мітингів , які проходили у центрі столиці та інших частинах країни, приєднались тисячі людей. Але після п’ятничних молитов протести по усій країні стали мільйонними.

Алжирська поліція використала сльозогінний газ і водомети для розгону протестуючих на площі Оден у столиці, а демонстранти спробували прорватися через оточення сил безпеки, щоб направитись до канцелярії президента в аль-Мурадье.

Це перша п’ятниця після заклику начальника Генштабу армії генерал-лейтенанта Ахмада Каіда Саліха застосувати статтю 102 конституції, по якій можливо визнати президента нездатним виконувати свої зобов’язання за станом здоров’я.

У той же час уперше на ходах пролунали заклики до відставки Каіда Саліха. Демонстранти скандували: «Бутефліка, іди геть! Каіда Саліха з собою забери!».

«Ар-Рая»: протестуючим, враховуючи те, що у своїй більшості вони є мусульманами, варто було б зробити своєю проблемою Іслам і відсутність Халіфату за методом пророцтва. Адже це і є шлях слави у цьому світі та у світі вічному , а також забезпечення благополучного життя, правосуддя і добра в усіх частинах країни. Лише так можна уникнути нещастя і життя, повного позбавлень. Всевишній Аллах говорить:

فَمَنِ ٱتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشۡقَىٰ ١٢٣ وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِكۡرِي فَإِنَّ لَهُۥ مَعِيشَةٗ ضَنكٗا

«Усілякий, хто послідує Моєму вірному керівництву , не опиниться заблудшим і нещасним. А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя» (20:123,124).

 

Із відповіді аміра Хізб ут-Тахрір, великого вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти від 21.03.2019.

Огляд новин «Ар-Рая»
03.04.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню