Америка боїться викриття масових вбивств в Афганістані

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Держсекретар США Майк Помпео об’явив про введення візових обмежень для співробітників Міжнародного кримінального суду , які мають намір розслідувати військові злочини США в Афганістані.

«Ми готові вжити додаткові кроки, у тому числі економічні санкції, якщо МКС не змінить свій курс», — заявив Помпео.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані випустив прес-реліз.

«Причина, по якій Америка занепокоєна розслідуваннями Міжнародного кримінального суду у відношенні її персоналу в Афганістані, пов’язана з тим, що вони скоїли жорстокі злочини проти афганського народу, прикриваючись «війною проти тероризму». За останні 18 лет Америка вбила і залишила каліками більше півмільйону афганців, увесь цей час управляючи секретними в’язницями , де жорстокості обходження з ув’язненими немає меж», — пишеться у заяві Хізб ут-Тахрір.

«Америка зазвичай хизується гаслами «демократія і права людини» , проте, коли її інтереси знаходяться під загрозою, вона не дозволяє навіть невелике розслідування. Це ясно вказує на те, що її гасла використовуються лише як засіб встановлення гегемонії і захисту інтересів Заходу, зокрема — Америки», — зазначається у прес-релізі.

«МКС не може розслідувати військові злочини США, тому що цей інститут, як і багато інших міжнародних організацій, працює над забезпеченням політичного порядку денного дня Заходу. Тому лише Халіфат розкриє військові злочини, скоєні Заходом у країнах мусульман і рішуче відреагує на його жорстокі дії , захистить землі мусульман, їх кров, гідність і святині», — говориться у завершенні заяви.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
03.04.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню