Новозеландський терорист не скоїв би свій злочин, якщо б у нас був халіф

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Аль-Джазіра»: число жертв озброєного нападу на дві мечеті у місті Крайстчерч зросло до 49 людей, у той час як 50 людей отримали поранення, включаючи дітей. Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн назвала напад терактом і об’явили про підвищення терористичної загрози у країні.

«Дуже сумно повідомляти вам, що вони стали жертвами насильницького екстремізму. У нас більше 20 поранених, деякі із них у критичному стані. Зараз вкрай ясно, що ці напади можна охарактеризувати лише як теракт», — заявила прем’єр-міністр.

«Це один із на похмуріших днів Нової Зеландії. Очевидно, що те, що тут трапилось, є екстраординарним і безпрецедентним актом насильства», — доповнила Джасінда Ардерн.

Кореспондент «Аль-Джазіри» говорить, що поліції було відомо про словесні нападки і загрози на адресу мусульман з боку вбивці, але вони не розцінювали це як тероризм чи загрозу, доки він не скоїв свій злочин.

«Ар-Рая»: напад на мусульман у Новій Зеландії — це не перший випадок і, можливо, не останній. Подібні теракти неухильно зростають в останні роки. В одній лише Європі за 2015 рік число нападів на мусульман склало біля 7 тисяч.

У ході останніх виборчих кампаній у США кандидати від республіканців закликали до закриття мечетей, вбивствам родин «терористів», розробці релігійних тестів для прийому біженців,і вимагаючи заборони на в’їзд в Америку усім мусульманам.

Єдиною причиною такої нахабності у відношенні мусульман є відсутність халіфа, який захистив би нас. Більше того, війна, розв’язана мусульманськими правителями проти Ісламу і мусульман, спонукає невірних коїти такі огидні злочини.

Але, незважаючи на усі лиха, на які ми наражаємось, майбутнє — за Ісламом. Ми неодмінно побачимо звернення нашого халіфа до усіх тих, хто замислює зло проти мусульман. Він скаже: «Незабаром ви побачите те, як я відправляю армію, початок якої буде біля ваших воріт, а кінець іще буде споряджатись у нас!».

 


Огляд новин «Ар-Рая»
20.03.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню