Огляд новин «Ар-Рая» 22.05.2019

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Передають Ахмад, ат-Тірмізі, Ібн Хузайма та Хакім по хорошому ланцюжку від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

رَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ ذُكِرْتُ عِندَهُ فَلَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ، وَرَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ دَخَلَ عَلَيْهِ رَمَضَانُ فَانْسَلَخَ قَبْلَ أَنْ يُغْفَرَ لَهُ، وَرَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ أَدْرَكَ عِنْدَهُ أَبَوَاهُ الْكِبَرَ فَلَمْ يُدْخِلَاهُ الْجَنَّةَ. قَالَ رِبْعِيٌّ: وَلَا أَعْلَمُهُ إِلَّا قَدْ قَالَ: أَوْ أَحَدُهُمَا

«Нехай спіткає приниження того чоловіка, який не закличе на мене благословення, коли у його присутності згадають про мене! Нехай спіткає приниження того чоловіка, для якого прийшов (місяць) Рамадан, і він завершився раніше, аніж йому було прощено! Нехай спіткає приниження того чоловіка, батьки якого досягли старості при його (житті), проте вони не завели його у Рай!». Рібій сказав: «І я думаю, що він сказав: «… або один із них».

Демократія — система невір’я не тому, що надає можливість обирати правителя, а тому, що наділяє людину правом видавати закони замість Аллаха

Система правління в Ісламі не є демократичною в істинному сенсі слова «демократія», де законодавство належить народу, який дозволяє, забороняє і засуджує, і де, прикриваючись іменем свободи, не дотримуються законів Шаріату. Невірні усвідомлюють те, що мусульмани не приймуть демократію з її істинним значенням. Тому колонізаторські держави невір’я (особливо Америка), намагаються пропагувати демократію у країнах мусульман, прикрашаючи її, що демократія — це спосіб обрання правителя. Тому видно, як вони, сконцентрувавши увагу на виборі правителя, збуджують почуття мусульман. І це робиться для того, щоб ввести мусульман в оману. Як нібито основа демократії — це вибір правителя, бо мусульманські країни схильні до випробувань тиранією, пригнобленням, злом і відсутністю свободи слова (диктаторство), і це поза різницею, будь то у королівській або республіканській системі. І через те, що країни мусульман знаходяться у такому випробуванні, невірним дуже легко пропагувати демократію, як нібито вона — спосіб вибору правителів. Вони вивертаються, приховуючи основну частину у демократії, у якій законодавство, заборона і дозвіл належать людині, а не Господу людини. І деякі мусульмани і навіть шейхи, з добрим чи поганим наміром, піддались цьому обману. І якщо спитати їх про демократію, вони дозволяють її, маючи на увазі, що це — вибір правителя. А ті, у кого поганий намір, вивертаються і, викривляючи суть, віддаляються від істинного змісту, який був встановлений її прихильниками — панування належить народу, який думкою більшості узаконює те, що побажає. Дозволяє, забороняє, ухвалює і засуджує, а особистість вільна у своїй поведінці, робить те, що побажає. П’є алкоголь, займається перелюбством, відмовляється від Ісламу і паплюжить святині, і усе це — під іменем демократії та її свобод. Ось яка ця демократія, і це — її реальність, її істинне обличчя і зміст. І як після цього віруючий мусульманин сміє говорити, що демократія — із Ісламу?!

Ну а що стосується вибору правителя Уммою, тобто вибору халіфа, то на це є шаріатські тексти. Панування в Ісламі належить Шаріату, проте байат від людей халіфу є основною умовою для того, щоб стати халіфом. Вибір халіфа в ісламському світі проводився з давніх часів, у той час, коли світ іще жив у пітьмі диктаторства, зла і королівств. Той, хто простежить за виборами праведних халіфів: Абу Бакра, Умара, Усмана та Алі, нехай Аллах буде задоволений ними,з усією ясністю побачить, як відбувався байат «ахлюль-халь валь акд» (володіючих рішенням і впливом) і представників мусульман, щоб хтось став халіфом, якому мусульмани повинні підкорятись. Коли Абдуррахману ібн Ауфу (р.а.) було доручено дізнатись думку представників мусульман, тобто жителів Медини,він обійшов усі дома, розпитуючи мусульман, чоловіків і жінок, щоб дізнатись, кого вони хочуть обрати халіфом із кандидатів. Він обходив їх доти, доки не переконався, що думка людей — на стороні Усмана, після чого був даний байат.

Наслідком сказаного є те, що демократія — це система невір’я. Але не через те, що вона визнає вибори правителя, бо це не є основою теми, а через те, що демократія залишає законодавство людині, а не Господу світів. Всевишній Аллах говорить:

إِنِ ٱ لۡحُكۡمُ إِلَّا لِلَّهِ

«Рішення приймає лише Аллах» (6:57).


Також Він говорить:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤۡمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيۡنَهُمۡ ثُمَّ لَا يَجِدُواْ فِيٓ أَنفُسِهِمۡ حَرَجًامِّمَّاقَضَيۡتَوَيُسَلِّمُواْتَسۡلِيمًا

«Але ні — клянусь твоїм Господом!— не увірують вони, доки не зроблять тебе суддею у тому, що заплутано між ними. Потів не знайдуть вони в самих собі утруднення щодо того, що ти вирішив, і підкоряться повністю» (4:65).

І існує іще дуже багато відомих доказів того, що законодавство належить лише Аллаху.

Із книги «Держапарати Халіфату».


Настав час народу Ємену сказати своє слово

Хізб ут-Тахрір в Ємені зробив заяву про останні події в Ємені, а також щодо передислокації хоусітів із морських портів країни, зазначивши, що жителі Ємену страждають від правителів-агентів, яких не турбують муки власного народу. Поки британські агенти Хаді та Алі Мохсен аль-Ахмар,а також їх послідовники комфортно проводять час у готелях, жителі Ємену випробовуються спекою, холодом і страхом. З іншого боку, хоусіти пихато покладаються на тих, хто знаходиться під їх батогом на півночі, збираючи податки і крадучи гуманітарну допомогу,поки їх лідери і керівники живуть у своє задоволення. Сторони конфлікту досі не домовились про реалізацію угод, підписаних у Швеції, проте хоусіти об’явили у понеділок 13.05.2019 про завершення операції по виведенню своїх сил із портів Ходейди західної частини Ємену, що і було частиною угоди. У той же час ООН підтверджує лише часткову передислокацію хоусітів із Ходейди, а уряд Хаді виступає проти прийняття рішень в однобічному порядку.

Також у заяві підкреслюється, що ООН підтримує хоусітів, оскільки Америка є найбільш впливовою країною у цій організації. Говорячи про Британію, варто відзначити, що вона вимушена іти в ногу з Америкою у її планах, навіть якщо і розставляє пастки і намагається гальмувати рішення по Ємену кожного разу, коли отримує таку можливість. Хаді та його уряд, а також ОАЕ та їх сили є британськими агентами. Проте їх позиції виражені дуже слабко, так що почала переважати чаша вагів хоусітів, яких Америка прагне долучити до правління Єменом, витіснивши і послабивши тривалий вплив Британії.

На завершенні заяви Хізб ут-Тахрір звернувся до народу Ємену: «Настав час для нашого народу в Ємені сказати своє слово. Ми знаходимось у священному місяці Рамадан, у якому був ниспосланий Коран і у якому було відкрито багато країн. настав час відкинути колоніальні рішення ООН і зупинити протиборчі сторони, які не бачать далі свого носу. Прийшов час розпочати відновлення панування Шаріату за допомогою встановлення Праведного Халіфату. Таким є веління Аллаха, яке повинно виконуватись без зволікань. Так поспішайте же до того, що радує вашого Господа і дратує ворога, і ви досягнете величі і слави!».

У Халілі проходять вечірні заходи у місяць Рамадан

Повідомляється, що члени партії Хізб ут-Тахрір у північній частині Халіля організували у місяць Рамадан вечірній захід, який включав відкриту дискусію про Хізб ут-Тахрір і його погляди на змінення у регіоні, а також про бачення партії по досягненню всеохоплюючого відродження в усіх аспектах життя Ісламської Умми. Дискусія була організована після намазу таравіх,і у ній взяли участь громадські активісти та інші люди, зацікавлені обговорюваним питанням. Варто відзначити, що виступаючі і коментатори підтверджували свої слова Кораном і Сунною.

Вечір був присвячений обговоренню того, що обіцянка Аллаха про перемогу мусульман неодмінно здійсниться і що Ісламська Умма, яка володіє ідентичністю і обрана Аллахом для останньої релігії, повинна усі свої плани і проект відродження брати із Ісламу як доктрини і всеохоплюючої системи, придатної для управління людськими справами у будь-який час та у будь-якому місці. Це ж вимагає від Ісламської Умми сумлінної роботи, оскільки держави народжуються лише у результаті важкої боротьби, яка може тривати як довго, так і недовго. Арабські революції є лише початком боротьби Ісламської Умми за відновлення своєї влади і самобутності, а також виняткової політичної системи.

Учасники заходу зійшлись на тому, що у боротьбі Умми за відновлення влади не повинна використовуватись допомога колоніальних держав та їх агентів, оскільки вони будуть не приносити зубожіння і приниження, але врешті решт той, хто звернувся до них по допомогу, опиниться у їх рядах і буде протистояти Уммі.

Учасники також підкреслили важливість прихильності ісламському підходу у розгляді проблем мусульман і прихильності шляху Пророка ﷺ у створенні Ісламської Держави. Іслам — це система законів, яка гарантує людству щастя, спокій і прогрес.

У південній частині Халіля члени Хізб ут-Тахрір також організували вечірній захід у районі ім. Таріка ібн Зіяда. У ньому взяли участь вшановані особи і представники інтелігенції цього району.

На заході виступив шейх Абу Раджаб з промовою під заголовком «Посланець Аллаха ﷺ є прикладом для наслідування», у якому розповів про те, як сподвижники слідували прикладу Посланця Аллаха ﷺ.

Аудиторія прокоментувала різницю між слідуванням сподвижників прикладу Посланця Аллаха ﷺ і тим, що пишеться у буклеті «Наш приклад — наш президент», який викликав велику полеміку і широку критику у соціальних мережах. Також присутні отримали можливість послухати касіду поета Шафіка Раджабі на цю тематику.

Раптовий візит держсекретаря США в Ірак

Держсекретар США Майк Помпео завершив неочікуваний візит на минулому тижні в Ірак, де він зустрівся з президентом країни Бархамом Салехом та прем’єр-міністром Аділєм Абдуль-Махді. Офіційне джерело зазначило, що візит був пов’язаний з ескалацією напруженості між Вашингтоном і Тегераном.

Зі свого боку, в інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір в Іраку заявили, що Помпео лише намагається виправдати свою країну, яка окупували Ірак і поставила там іранців при владі і на чолі армії.

У заяві підкреслюється, що роль Ірану у регіоні полягає у здійсненні ретельно підготовленої політики США, і ця роль розширюється і скорочується згідно з вимогами американських планів. З 1979 року Америка оберігала Іран, щоб лякати країни регіону «революційною загрозою». Потім вона берегла його як «сектантську загрозу». Після цього Іран отримав «ключову регіональну роль», оскільки він зберіг вагу в умовах «Арабської весни». Але коли оправились деякі інші американські агенти, такі як Єгипет, чи вони отримали владу, як у Саудівській Аравії, або представилось можливим використати інших, як Туреччину, тоді Сполучені Штати почали розподіляти ролі, не жертвуючи роллю Ірану. Справжнім ворогом Ісламської Умми є невірні західні держави, колонізатори, які формують політику наших країн, у той час як правителі мусульман стали знаряддям у їх руках і здійснюють їх політику.

На завершенні заяви підкреслюється, що робота повинна бути скерована на звільнення наших країн від цього зла шляхом скинення правителів-агентів Заходу і принесення присяги халіфу, який застосує положення Ісламу у державі Халіфат. Мусульманам не варто обманюватись заміною одного агента іншим, як це мало місце у Тунісі і Єгипті і як вони намагаються здійснити це у Лівії, Сирії, Судані і Алжирі.

71-й рік окупації Палестини і винищення її народу

Число палестинських і арабських шахідів з часів Накби у 1948 році і до сьогоднішнього дня (у Палестині і за її межами) складає біля 100 тис., а число шахідів з початку Інтіфади аль-Аксі у період з 29 вересня 2000 року по 5 травня 2019 року — 10853 людини. Примітно, що 2014 рік був найкривавішим роком, коли шахідами пали 2240 людей, із яких 2181 людей було вбито під час агресії «ізраїльтян» у секторі Газа. У 2018 році число шахідів у Палестині досягло 312 людей, у тому числі 57 дітей і тори жінок. Окупаційні сили досі не видали тіла 15 шахідів («Maan News Agency», 13.05.2019).

«Ар-Рая»: ці статистичні дані показують, що відбувається на благословенній землі з того часу, як вона була окупована євреями, і показують, що з 1948 року ситуація на усіх рівнях лише погіршилась. Також це показує, що єврейське утворення докладає усіх зусиль для того, щоб знищити Палестину та її людей з першого дня, коли Захід заснував його на благословенній землі і надав усе, що забезпечує життя.

Також видно, що усі мирні ініціативи, а також міжнародні, регіональні і місцеві угоди і резолюції були можливістю, якою єврейське утворення скористалось, щоб підсилити гніт, розширитись і привабити більше злочинців на цю благословенну землю. Тому вимагається термінова операція по викоріненню цієї злоякісної пухлини, щоб остаточно позбутися від симптомів. Усі інші дії лише дають більше часу для того, щоб цей ворог зміцнився і розширився, проливаючи кров мусульман, захоплюючи їх святині і землі.

У Британії пройшла демонстрація проти антиісламської політики Хасіни

У Лондоні британським відділенням Хізб ут-Тахрір була влаштована акція протесту проти політики прем’єр-міністра Бангладеш Шейх Хасіни, яка перебуває з офіційним візитом у Британії.

Протестуючі постарались пролити світло на тиранію демократичного режиму Хасіни і жорстке придушення людей, які вимагають своїх законних прав. У тому числі протестуючі говорили про жорстке придушення нещодавніх студентських протестів, про змову режиму проти власної країни і про підкорення колонізаторам, особливо Індії і Америці.

Хасіна відрізнилась війною проти Ісламу і мусульман: вбивство вчених, забороною Хізб ут-Тахрір, забороною заклику до ісламського правління, ув’язненням політичних активістів за заклик до створення Халіфату, а також абсолютна нездатність захистити і допомогти мусульманам-рохінджа та інші злочини.

Ті, хто виступав, говорили, що народ повинен відкрито виступати проти огидних злочинів, скоєних цим режимом, і невпинно працювати над створенням Халіфату у Бангладеш. Лише Іслам може звільнити країну від колоніальних держав. Лише Халіфат за методом пророцтва буде гідно піклуватись про справи людей згідно з Ісламом і захистить їх від страждань у цьому і майбутньому житті.

Іудеї і християни не будуть задоволенні тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії

«Європейський Союз розгляне нові палестинські підручники після того, як неурядова організація провела дослідження, у яком уговориться, що «палестинські книги більше екстремістські, аніж у минулому, розпалюють ненависть і підбурюють проти миру з «Ізраїлем»», — сказала міністр закордонних справ ЄС Федеріка Могеріні.

«Огляд буде проведений міжнародно визнаним і незалежним дослідницьким інститутом для виявлення можливого підбурювання до насильству і ненависті,а також невідповідності стандартам ЮНЕСКО в області миру і терпимості в освіті», — додала Могеріні («Maan News Agency», 16.05.2019).

«Ар-Рая»: Палестинська адміністрація беззаперечно виконує розпорядження США та ЄС про змінення в учбовій програмі, найостаннішими із яких буди деструктивні змінення 2016 року, у тому числі: виключення сур «Фатіха» і «Наср» із підручника для першого класу, виключення фрази «Іслам — релігія істини» із книги «Ісламське виховання» для другого класу,, де іде роз’яснення сури «Кяфирун», і заміна фразою «Невірний — це той, хто поклоняється ідолам»,заміна уроку по арабській мові для третього класу, у яком приводиться коротка історія про «меча Аллаха» Халіда ібн Валіда. Також було здійснено багато інших змінень і поправок,цілі і небезпеки яких роз’яснив Хізб ут-Тахрір у книзі, представленій освітнім закладам, під назвою «Нові палестинські підручники стирають поняття Ісламу і відлучають наших дітей від Умми». Незважаючи на усі прийняті заходи з боку ПА, ненависть колоніальних держав не згасла.

Тим не менш, ПА як і раніше підкоряється цим державам. Міністерство освіти у відповідь на заяву Могеріні пише, що «внесені ними змінення відповідають міжнародним стандартам по розробці учбових програм, про що свідчать численні сторони і що підтверджують сертифікати експертів, які ознайомились з цими учбовими програмами після їх прийняття», і що «міністерство знаходиться у процесі пошуку відомостей про те, що має намір зробити ЄС у цьому відношенні».

На яке іще приниження погодиться ПА, знищуючи свідомість молодого покоління, щоб вдовольнити своїх колоніальних хазяїв?

Найважливіше зобов’язання мусульманина у Рамадан

Наші правителі відкинули Коран и Сунну убік, розділили між собою наші країни і багатства, здали нас ворогам … Тому у священному місяці Рамадан у першу чергу необхідно іще більше прагнути позбутися цих зрадників і присягнути на вірність халіфу. Якщо ми продовжимо приймати їх і погоджуватись з ними, тоді до нас можна застосувати слова Посланця Аллаха ﷺ:

يَا كَعْبَ بْنَ عُجْرَةَأَعَاذَكَ اللَّهُ مِنْ إِمَارَةِ السُّفَهَاءِ، قَالَ: وَمَا إِمَارَةُ السُّفَهَاءِ؟ قَالَ:أُمَرَاءُ يَكُونُونَ مِنْ بَعْدِي لَا يَقْتَدُونَ بِهَدْيِي وَلَا يَسْتَنُّونَ بِسُنَّتِيفَمَنْ دَخَلَ عَلَيْهِمْوَصَدَّقَهُمْ بِكَذِبِهِمْوَأَعَانَهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ فَأُولَئِكَ لَيْسُوا مِنِّي وَلَسْتُ مِنْهُمْ وَلَا يَرِدُونَ عَلَيَّ حَوْضِيوَمَنْ لَمْ يَدْخُلْ عَلَيْهِمْ وَلَمْ يُصَدِّقْهُمْ بِكَذِبِهِمْ وَلَمْ يُعِنْهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ فَأُولَئِكَ مِنِّي وَأَنَا مِنْهُمْ وَسَيَرِدُونَ عَلَى حَوْضِي

«О Кааб ібн Уджра! Нехай убереже тебе Аллах від правління дурнів». Кааб спитав: «Що значить правління дурнів?». Пророк ﷺ відповів: «Це правителі, які будуть після мене — ті, які не будуть іти прямим шляхом і не будуть вчиняти згідно моїй Сунні. Хто буде вважати їх брехню правдою і буде допомагати їм у їх несправедливості, з тими у мене немає нічого спільного, і їх не буде у мого райського джерела. Той, хто не буде вірити їм і не буде допомагати їм у їх несправедливості, ті зі мною і будуть у мого джерела»(Ахмад, Хакім).

У Рамадан шайтани сковуються у ланцюги, відкриваються врата Рая і зачинаються врата Пекла. Ми відповіли на заклик Господа і почали поститись з вірою і надією. А чи не відповімо ми на усі Його вимоги, у тому числі — встановлення держави Халіфат? Всевишній Аллах говорить:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤۡمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيۡنَهُمۡ ثُمَّ لَا يَجِدُواْ فِيٓ أَنفُسِهِمۡ حَرَجٗا مِّمَّا قَضَيۡتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسۡلِيمٗا ٦٥

«Але ні — клянусь твоїм Господом! — вони не увірують, поки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати утискання від твого рішенні і не підкоряться повністю» (4:65).

Поверніть капітану штурвал корабля революції

Чи не настав час жителям Шаму усвідомити брехню «гарантів», ворожнечу «друзів» і зрадництво керівників фракцій, вийшовши на вулиці, площі і мечеті і вимагаючи перервати усі зв’язки з «гарантами», скинути керівників загонів і примусити своїх синів відкрити фронти, які були заморожені по вказівці турецького зрадника?!

Чи не настав час проявити свою довіру партії Хізб ут-Тахрір, яка застерігала вас від цих «друзів», режиму припинення вогню і переговорів, викривала обман і міжнародні змови?! Ви здатні досягти своєї мети — скинути нусайрітський режим і встановити правління Ісламу.


Огляд новин «Ар-Рая»
22.05.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню