Представники турецьких ЗМІ та НУО зібралися на іфтар

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Представники турецьких ЗМІ та неурядових організацій (НУО) відгукнулись на запрошення інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Туреччині відвідати 8 Рамадану 1440 р.х. іфтар, організований у приміщенні для конференцій Топкапи у Стамбулі.

Програма, яка проводиться щорічно у багатьох містах Туреччини, у цьому році носила назву «Рамадан — час пробудження». Від ЗМІ на іфтарі були присутні представники: «YeniAkitGazetesi», «MilatGazetesi», «İlkeHaberAjansı» і «TRT World». Від НУО, фондів та асоціацій були присутні представники: «Mazlumder», «Özgürder», «Kalemder», «MarufMescidi», «İlkav», «İmamBuhariVakfı», «Akdav», «Kur’an’aHizmetVakfı», «SiyerVakfı», «MustazaflarCemiyeti», «UluslararasıKudüsEğitimveAraştırmaDerneği», «SuriyeİlimDerneği», «Tokadder», «Okurder», «Mumder», «HiraDerneği», «ÜmmetinSesiDerneği», «TevhidDergisi», «EdirneİslâmGençliği», «IslahveDavetCemiyeti», «TembihMedresesi». Окрім того, у програмі взяли участь бізнесмени, юристи, академіки, лікарі, представники політичних партій і письменники, а також мухаджири із Палестини, Сирії, Східного Туркестану, Узбекистану і Центральної Азії.

Захід, який проводився у Топкапи, що у стамбульському районі Фатіх, відкрив хафіз Мехмет Акіф читанням Корану і молитви. Після короткої вступної промови Рамазана Гумуша привітальну промову сказав генеральний координатор проекту «KöklüDeğişim» і голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Туреччині Махмут Кар.

Махмут Кар подякував гостей за участь і стисло розповів про кампанію «Рамадан — час пробудження».

«Як і кожен рік, мусульмани знов зустріли місяць Рамадан з болем і сумом, оскільки у цей місяць спостерігається більш інтенсивна окупація, вторгнення і розграбування мусульманських країн», — сказав він.

«Мусульмани сплять, а західні гасла та ідеї, такі як світськість, демократія чи націоналізм — це не те, що пробудить їх від цього сну. Єдине, що їм допоможе  — це система Ісламу та її повне застосування в усіх  аспектах життя. У західників є своя держава і влада, і вони сильні у поширенні своїх ідей і переконань, але у нас немає держави і влади! Тому ми молимося Аллаху про те, щоб цей Рамадан став останнім без Халіфату і без єдності Умми», — сказав Кар.

Після цього з короткою промовою виступив Абдуллах Імам-оглу, голова Центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір. У своїй промові він зачепив тему добрих справ, підкресливши, що окрім посту і молитов на по протязі місяця Рамадан найбільш важливою є діяльність по відродженню ісламського образу життя, що можливо лише шляхом встановлення Праведного Халіфату.


Огляд новин «Ар-Рая»
29.05.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню