«Сили за свободу і зміни» піддають тортурам члена Хізб ут-Тахрир у манері скинутого режиму

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Група озброєних людей, яка належить до руху «Сили за свободу і зміни», бандитським чином затримала на місці проведення страйку перед Головним командуванням озброєних сил Судану Хашіма Сіддіка, який роздавав протестуючим прокламації з ісламськими ідеями, випущені від імені партії Хізб ут-Тахрір.

Вони відвели його у кімнату, а потім почали бити і допитувати у манері спецслужб аль-Башіра. Потім він був переведений в іншу кімнату, де його спробували зняти на відео, вимагаючи зізнатись у членстві в організації «ІДІЛ». Коли він відмовився, озброєні люди знов взялись бити його, вимагаючи перед камерою прочитати уривки із прокламацій, які він роздавав. Записавши на відео, як Хашім Сіддік читає із розданого ним же матеріалу уривки, зловмисники змонтували до цьому відео і звукозапис, де говориться, що він член організації «ІДІЛ», який приєднався до Абдульхайю Юсуфу з метою внести розкол у ряди. Ці знущання тривали з вечора до світанку. Злодії навіть не дозволили його зробити молитви Іша і Субх. Вони звільнили його лише у 6:30 ранку, пригрозивши, що якщо він розповість про те, що з ним трапилось, то вони вб’ють його!

Услід за цими подіями послідувала заява д-ра Ібрахіма Усмана Абу Халіля, офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Судані.

«Тепер стало ясно, що цей рух проти Ісламу, навіть якщо він стверджує протилежне», — сказав він.

«Ви так і не узнали Хізб ут-Тахрір, чиї активісти на протязі усього правління скинутого уряду жили у в’язницях і так званих «домах привидів», але це не послабило їх рішучості і не зломило їх волю. Їх не лякають подібні звірства. Такими діями ці люди можуть налякати лише тих, чиєю метою є влада. Тому вони коять ті ж дії, що й колишній режим, вдаючись до використання «домів привидів» в оновленому варіанті — прямо на площі страйку», — продовжив представник ХТ.

«Ми усе іще знаходимось у центрі страйку і не збираємось покидати це місце. Ми продовжимо виконувати свій обов’язок — нести заклик, покладаючи на вас відповідальність за усе, що відбувається з членами ХТ. Між вами та колишнім режимом немає ніякої різниці. Але навіть «Уряд порятунку» не скоїв таких злодіянь доти, доки не отримав владу. Ви ж почали робити подібні злочини, іще не отримавши владу, що ж буде після того, як ви займете пости?!», — в своє звернення Ібрахім Усман.


Огляд новин «Ар-Рая»
29.05.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню