У Палестині на вечірніх заходах Рамадану обговорюють проблеми Умми

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір провів 21.05.2019 у Бейт-Лахм, Палестина, щорічну зустріч з письменниками і представниками ЗМІ у приміщенні благодійної асоціації «Фенікс».

На зібрані, які періодично організовує Хізб ут-Тахрір на протязі місяця Рамадан, були розглянуті позиції партії по різноманітним гарячим політичним питанням, обговорені численні ідеї і питання згуртування, а також багато метод партії у створенні Ісламської Держави.

Члени інформаційного офісу в атмосфері мирного діалогу відповіли на питання, рекомендації та критику аудиторії у відношенні позицій партії, її політичного бачення подій, а також ідейних аспектів, пов’язаних з ідеологією партії та її політичною історією.

В тому ж контексті у четвер ввечері 18 Рамадану у Тулькармі був організований політичний діалог, у якому взяли участь провідні діячі і зацікавлені особи. На заході з промовою виступив г-н Аля Абу Саліх, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині.

Вечір був присвячений проблемам мусульман усього світу та їх відповідальності один перед одним. У значній мірі діалог зачепив питання «Угоди сторіччя» і шаріатською позиції у її відношенні. Було озвучено, що альтернативою «Угоді сторіччя» є не «рішення двох держав» і не «арабська ініціатива», а вимога від Ісламської Умми та її армій виступити для повного звільнення Палестини.

Також активісти Хізб ут-Тахрір у Дура, Халіль, у середу 17 Рамадану провели вечір під назвою «Основи системи освіти у Халіфаті», на який були присутні викладачі університетів, вчителя, студенти і вчені.

Лектори говорили про бачення Хізб ут-Тахрір основ системи освіти у Халіфаті і розглянули книгу, видану цією партією під тією ж назвою.

На заході були розглянуті етапи навчання, розділення вікових груп, характер управління учбовим процесом і зв’язок цього розділення з шаріатськими положеннями, а також правильне використання часу. Згідно книзі «Основи системи освіти у Халіфаті», учень,, якщо побажає, зможе закінчити учбовий курс у 15-річному віці згідно з системою, детально описаної у книзі.

Глядачі приєднались своїми коментарями і рекомендаціями, а також  виразили сподівання на застосування цієї системи над мусульманськими дітьми, що в інтересах самої Ісламської Умми.

Члени Хізб ут-Тахрір у Калькілії також провели у неділю 14 Рамадану політичний діалоговий вечір, на якому були присутні знатні особи і зацікавлені люди.

Вечір був присвячений трьом темам: політичні події у світі і регіоні, революції «Арабської весни» і американська «Угода сторіччя».


Огляд новин «Ар-Рая»
29.05.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню