Три тисячі затриманих жінок наразились на тортури і знущання під час правління ас-Сісі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Нова правозахисна платформа «Ми записуємо» задокументувала зловживання у відношенні жінок в Єгипті після військового перевороту проти колишнього президента Мухаммада Мурсі у проміжку від 3 липня 2013 року і до 31 червня 2019 року («AlJazeera», 03.08.2019).

Міжнародна правозахисна платформа, яка займається збором даних і документуванням зловживань, взаємодіючи з жертвами, активістами і громадянськими організаціями, зафіксувала «арешт 2762 жінок, у тому числі — 125 у справжній час під вартою, і 396 випадків насильницького зникнення жінок, 15 із яких як і раніше не знайдені по стану на 15 липня».

Що стосується позасудових вбивств жінок, то у доповіді вказано не менше 312 випадків, починаючи від цілеспрямованих і невибіркових вбивств під час демонстрацій і до невибіркових обстрілів з повітря та артилерійських обстрілів житлових кварталів у Північному Синаї.

У доповіді також говориться про звільнення п’яти жінок-викладачів університетів на додаток до відсторонення від занять 530 студенток.

Організація «Ми записуємо» зазначила, що влада ввела іще одну форму утискання жінок — конфіскація майна шляхом свавільних адміністративних рішень. Принаймні 100 жінок втратили своє майно за їх громадську активність, або таким чином влада створює тиск на їх близьких — громадських діячів, виступаючих проти режиму.

Серед порушень, про які повідомляється у доповіді, було запобігання виїзду 160 жінок за кордон через їх громадську активність чи приналежність до родин діячів, розшукуваних по політичним мотивам.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
21.08.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню