Хіба так ансари вчиняють з мухаджирами?!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У липні турецька влада депортувала тисячі сирійських біженців у північні провінції Ідліб і Алеппо («SmartNews», 05.08.2019).

На офіційному сайті контрольно-пропускного пункту Баб-ель-Хава говориться, що адміністрація прийняла 6160 сирійських біженців, депортованих турецькою владою у провінцію Ідліб.

У свою чергу директор контрольно-пропускного пункту Баб-ес-Саляма на сирійсько-турецькому кордоні у районі Аазаз бригадний генерал Касім Касім повідомив «Smart», що за останні чотири дні вони прийняли більше 800 сирійських біженців — приблизно по 200 біженців на день.

Касім вказав, що усі депортовані із Туреччини у регіон Аазаз — це біженці, які пробули у Туреччині більше п’яти років, яких депортували із Стамбулу з причини відсутності документів про тимчасовий захист.

Генерал також зазначив, що усі біженці, які прибули у район Аазаз, мають свободу пересунення і можуть вирушати куди завгодно.

У свою чергу джерело у пункті пропуску Джараблус повідомило «Smart», що Туреччина у справжній час може обирати, через який пункт відправляти депортованих біженців у Сирію.

На протязі червня 2019 року турецька влада лише в Ідліб через контрольно-пропускний пункт Баб-ель-Хава депортувала 4178 сирійських біженців, у той час як офіційні статистичні дані не були отримані із пунктів перетину кордону між Туреччиною і північними районами Алеппо (Афрін, Аазаз, Джараблус, аль-Баб) через небажання адміністрацією цих пунктів виставляти інформацію у ЗМІ.

Тисячі сирійців у Туреччині страждають від труднощів з отриманням офіційних документів, включаючи тимчасовий захист, хоча вони перебувають у країні на протязі багатьох років. Окрім того, є труднощі з отриманням дозволу на подорожі між турецькими містами, що вимушує багатьох із них сплачувати додаткові гроші, щоб перебратися із міста у місто нелегально.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
21.08.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню