Мусульманські вчені не відають про рішення Ісламу відносно Палестини?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Верховний суддя Палестини Махмуд аль-Хаббаш привітав фетву президента Міжнародного союзу мусульманських вчених, колишнього голови марокканського руху «Єдність і реформа» шейха Ахмада ар-Райсуни, який заявив, що «не кожен, хто відвідав аль-Кудс, є прибічником нормалізації», попросив пробачення у палестинців у зв’язку з «відмовою» мусульман підтримати своїх братів і повторюючи, що візит у Палестину не є частиною нормалізації.

«Кожен мусульманин повинен відвідати аль-Кудс, щоб побачити страждання його народу внаслідок окупації і побачити злочини проти жителів країни і Храмової гори. Аль-Кудс є духовною столицею для усіх мусульман, а не лише для палестинців. Відвідування цих місць є релігійним обов’язком і політичною необхідністю на тлі планів іудаїзації і витіснення палестинців окупаційною державою», — сказав аль-Хаббаш.

«Ар-Рая»: аль-Хаббаш раніше говорив: «Хто їсть із ложки султана, той стане його палкою», — але сам їсть із ложки Аббаса, і тому став його палкою. Аббас визнав єврейське утворення і повністю занурився у нормалізацію і координацію безпеки з ним. Отож, аль-Хаббаш подібний своєму султану. Тому не варто вдаватись глибше у його заяву.

Тепер що стосується Ахмада ар-Райсуни… Невже президент Міжнародного союзу мусульманських вчених не знає про те, що Іслам вимагає відправити мусульманські армії для звільнення благословенних земель?! Як він може не згадувати про це у своїх фетвах і у той же час говорити про дозволеність відвідування аль-Акси під наглядом окупанта?! Чи не краще йому вибачитись перед народом Палестини і мусульманами, а також перед Аллахом і Його Посланцем ﷺ за те, що досі аль-Кудс знаходиться під окупацією, замість того, щоб вибачитись за свій візит через єврейське посольство?! Відвідування мечеті аль-Акса під наглядом окупанта, маючи можливість звільнити її — це підтримка чи зрадництво?!


Огляд новин «Ар-Рая»
28.08.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню