Лише скасування угоди Ваді-ель-Араба поверне йорданцям землі аль-Бакури та аль-Гамрі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії заявив у прес-релізі, що повернення районів аль-Бакура та аль-Гамра з-під влади єврейського утворення не уявляється таким легким процесом, як малює Джумана Ганімат, прес-секретар уряду Йорданії, заявивши, що «строк мирної угоди спливає 10 листопада, і ніякого продовження чи оновлення не буде».

У прес-релізі нагадуються слова колишнього прем’єр-міністра Абдельсалама аль-Маджалі, який підписав угоду Вади-ель-Араба: «У районі аль-Бакура є інтереси «Ізраїлю» і приватні земельні володіння, які належать єврейським поселенцям, і вони мають право розпоряджатись тим, що їм належить».

Відносно окупованих територій аль-Гамрі у заяві Хізб ут-Тахрір говориться: «Там немає ніяких приватних володінь, якими можна виправдовуватись. Тому неможливо зрозуміти, що саме міститься в угоді, яка надає право користування євреям, адже розгледіти там можна лише нехтування народними принципами, почуттям і гідністю людей».

Далі у заяв зазначається: «Між тим, ситуація в аль-Бакурі та аль-Гамрі залишається такою ж. Так зазвичай вчиняють євреї. Для них не існує ніяких зобов’язань, і мирні угоди з ними може підписувати лише той, хто зраджує Умму, її релігію і гідність.

Народи ісламської Умми показали свою ворожість євреям і невизнання угод, укладених з ними. Навіть найбільш недалекоглядні зрозуміють із дій сіоністів, що тут нічого не допоможе, окрім фактичного стану війни, у який мусульмани увійдуть лише при державі Халіфат. Але до цієї миті необхідно скасувати угоду Ваді-ель-Араба, знявши з плечей Умми увесь тягар виконання умов перед єврейським утворенням — єдиним вигодонабувачем із усіх підписаних з ним угод».


Огляд новин «Ар-Рая»
06.11.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню