Демонстрації в Алжирі з вимогою скасування президентських виборів, запланованих на грудень

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Десятки тисяч алжирців взяли участь у мітингу у п’ятницю з вимогою скасувати президентські вибори, заплановані на 12 грудня, поки правляча еліта не відійде убік і поки армія не піде із політики . Про це повідомляє «Reuters».

У багатьох містах Алжиру проходять марші, і цей раз став сорок першим. Протестний рух вже вимусив правлячу еліту відмовитись від президента Абдельазіза Бутефліки і ув’язнити деяких високопосадовців.

Триваючий протестний рух у цей час становить собою серйозну проблему для армії, яка планує провести вибори 12 грудня, вважаючи це єдиними способом вийти із глухого кута між урядом і опозицією, яка прагне до влади.

У п’ятницю протестуючі у центрі Алжиру скандували «Ні виборам», «Свободу затриманим » та інші гасла, що закликають військових триматись подалі від політики.

Офіційний початок виборчої кампанії у листопаді підсилило напруженість на тлі нових демонстрацій, арештів і тривалих тюремних строків, а також зіткнень між поліцією і протестуючими у деяких містах.

Протести почались у лютому 2019 року,коли стало ясно, що президент-ветеран Бутефліка планує балотуватись на новий п’ятий строк.

«Ар-Рая»: вимога скасування цих демократичних виборів, щоб правляча еліта пішла у відставку, а армія пішла із політики — це законні і правильні вимоги. Але це повинно супроводжуватись вимогою встановити панування Ісламу у затишку держави Халіфат. Лише ця держава гарантує виконання усіх вимог. Лише так можна зупинити втручання колонізатора та його послідовників у наші країни. Халіфат — це велич у цьому світі, а також порятунок у майбутньому житті.


Огляд новин «Ар-Рая»
04.12.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню