У Тунісі пройшли акції у річницю революції і завоювання Константинополя

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У дев’яту річницю революції Тунісу 19 Джумада аль-уля 1441 року хіджри (14.01.2020) Хізб ут-Тахрір організував у столиці країни на вулиці Революції масову ходу.

Учасники акції несли великий плакат з написом «Відкриття Константинополя — пророцтво, яке збулось, за яким послідують решта інших: встановлення Халіфату, перемога над іудеями, відкриття Риму».

Раніше партія Хізб ут-Тахрір об’явила про початок всесвітньої кампанії, присвяченої річниці відкриття Константинополя.

Окрім того,учасники ходи несли невеликі плакати з важливими посланнями до народу Тунісу: «Сила Умми — в релігії, а Халіфат — її фортеця і безпека», «Передвиборчі обіцянки забути, а слова Хізб ут-Тахрір залишились», «Немає порятунку для вас від приниження, окрім як позбувшись від правителів», «Завоювання Константинополя — одна із виконаних обіцянок Ісламу», «Халіфат звільнить людство від несправедливості демократії».

У ході маршу члени Хізб ут-Тахрір сказали сильні промови, внушаючи сміливість і мотивуючи тунісців завершити революцію встановленням Ісламу. Між виступами Ахмада аль-Мая, д-раТаріка Рафіа і Міхрана аль-Мая учасники маршу співали нашіди про Халіфат. На жіночому боці з промовою виступила Вахіба бінт Атиййа. Вона застерегла від наслідків слідування за ідеями Заходу, підкорення його політиці і проектам, таким як Конвенція про ліквідацію усіх форми дискримінації у відношенні жінок (CEDAW). Сестра також зазначила, що коли Іслам почне застосовуватись у державі, це буде рішенням проблем родин і суспільства.

Потім організатори акції включили запис промови аміра Хізб ут-Тахрір шейха Ати Абу ар-Рашти з приводу річниці завоювання Константинополя. Присутні схилили голови, продемонструвавши свою готовність дати присягу майбутньому халіфу.

На завершення голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі д-р аль-Aсъадаль-Аджілі виступив з промовою, у якій зв’язав революції і народні повстання в ісламському світі з обіцянкою Аллаха про перемогу і зміцнення Умми, а також зв’язав це з благою звісткою Пророка ﷺ про відкриття Риму після Константинополя, чого досі чекають вірні завойовники, за допомогою яких Аллах піднесе Свою релігію. Д-р аль-Аджілі закликав усіх згуртуватись навколо партії,яка у ці тяжкі часи взяла на себе відповідальність за повернення Уммі віднятої влади і здійснення обіцянок Посланця Аллаха ﷺ про установлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, про перемогу над іудеями і остаточному знищенні їх окупаційних сил, а також про відкриття Риму.

У тому ж контексті Хізб ут-Тахрір у Тунісі у неділю 12 січня 2020 року організував у містечку Сфакс діалог під назвою «Туніс під колоніальною опікою. Порятунок — в Ісламі». Під час заходу були підняті банери з гаслами стягу Посланця Аллаха ﷺ. Також була проведена виставка прийнятих в партії книг, які містять подробиці цивілізаційного проекту, запропонованого для Умми. У дружній атмосфері, наповненою вірою, активісти партії обговорювали з жителями міста найважливіші події у країні і шлях виходу із послідовних криз, які уразили країну внаслідок застосування капіталістичної системи. Організатори акції роздавали перехожим прес-реліз партії під назвою: «Мусульмани! Ваші діти і близькі стали мішенню режиму, встановленого колонізатором!Так скиньте ж його!».


Огляд новин «Ар-Рая»
22.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню